Οι καλύτερες ταινίες για να δείτε με την αντροπαρέα

Καταιγιστική δράση, μπόλικες εκρήξεις και άφθονο χιούμορ σε 10 ταινίες που πρέπει να δείτε με την αντροπαρέα.
Οι καλύτερες ταινίες για να δείτε με την αντροπαρέα

Κανένα κορίτσι. Καμία ρομαντική κομεντί. Καμία ψαγμένη υπόθεση. Μόνο άφθονη δράση, καταιγιστικοί ρυθμοί, καφριλίκια, χαβαλές και ξύλο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να παίζει στην τηλεόραση τη μέρα που θα καλέσετε τους κολλητούς σπίτι για μπύρα, πίτσα και ποπ κορν;

Ούτε εμείς. Γι’ αυτό σας προτείνουμε τις κορυφαίες ταινίες του είδους.

Bad Boys (1995)

Δύο αστυνομικοί στο Μαϊάμι έχουν μόλις 72 ώρες καιρό για να βρουν ένα φορτίο ναρκωτικά που κλάπηκαν κάτω από τη μύτη του τμήματός τους. Για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να προσποιηθούν ότι ο ένας είναι ο… άλλος. Σπινταριστή περιπέτεια με μπόλικο γέλιο, απολαυστικούς πρωταγωνιστές (Γουιλ Σμιθ, Μάρτιν Λώρενς), άφθονο ξυλίκι και εντυπωσιακές εκρήξεις. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη η «μανούλα» των blockbuster Μάικλ Μπέι.

Lethal Weapon

Φονικό δίδυμο, φονική χημεία, φονική επιστροφή! Οι Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ επιστρέφουν στην οθόνη των καναλιών Novacinema και προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα σειρά Lethal Weapon. Και μπορεί ο Ντάνι Γκλόβερ σε μια χαρακτηριστική του ατάκα να λέει «I’m too old for this shit!», όμως εμείς δεν νιώθουμε καθόλου μεγάλοι και παρακολουθούμε ακούραστα και τις τρεις ταινίες της σειράς όλο το Σεπτέμβριο στα κανάλια Novacinema, ξανά και ξανά, όποτε εμείς θέλουμε χάρη και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση με την υπηρεσία Nova Οn Demand.

Tango & Cash  (1989)

Δύο σκληροτράχηλοι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, πέφτουν στην παγίδα ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών, καταδικάζονται για φόνο που δεν έκαναν, αλλά δραπετεύουν από τη φυλακή και παίρνουν την προσωπική τους εκδίκηση. Λίγα πράγματα από σενάριο, αλλά άφθονη δράση σε μια ταινία που παντρεύει «Ράμπο», «Απόδραση» και «Φονικό Όπλο». Πρωταγωνιστικό δίδυμο ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο Κερτ Ράσελ.

Hot Fuzz (2007)

Ένας ικανότατος αστυνομικός, μετατίθεται από το Λονδίνο στο απόλυτα ήσυχο Σάντφορντ. Μερικά περίεργα ατυχήματα όμως, υποψιάζουν τον Έιντζελ ότι η ειδυλλιακή κωμόπολη δεν είναι αυτό που φαίνεται. Βρετανικό buddy movie με πολύ χαβαλέ, αρκετή δράση και έξυπνες κινηματογραφόφιλες αναφορές.

48 Hrs (1982)

Νικ Νόλτε και Έντι Μέρφι δίνουν ρέστα στους ρόλους ενός αταίριαστου διδύμου που μπλέκει στο κυνήγι δύο επικίνδυνων φονιάδων. Η ταινία του Ουόλτερ Χιλ πρωτοπαρουσίασε στον κινηματογράφο τον ταλαντούχο Έντι Μέρφι και έβαλε τις βάσεις για το μοτίβο των αστυνομικών ταινιών δράσης με αταίριαστους χαρακτήρες.

Red Heat (1988)

Ενας ρώσος αστυνομικός έρχεται στο Σικάγο και με τη συνοδεία ενός γκαφατζή αμερικάνου συναδέλφου κυνηγά έναν επικίνδυνο έμπορο κοκαΐνης σε μια ακόμα απολαυστική αστυνομική ταινία με άφθονη δράση και ένα ταιριαστά… αταίριαστο δίδυμο αστυνομικών – Σβαρτζενέγγερ, Μπελούτσι.

The Last Boy Scout (1991)

Ο «σκληρός» Μπρους Γουίλις πρωταγωνιστεί σε αυτήν την b-movie δράσης στον ρόλο ενός ντετέκτιβ ο οποίος μπλέκει με τη Μαφία έχοντας στο πλευρό του έναν τελειωμένο παίκτη ράγκμπι. Καταιγισμός δράσης, κάφρικες ατάκες, μισογυνισμός και άφθονη βία συνθέτουν το προφίλ αυτής της εν πολλοίς άγνωστης περιπέτειας.

Rush hour (1998)

Ένας αστυνομικός του Χονγκ Κονγκ και ένας «κάγκουρας» συνάδελφός του, από την αστυνομία του Λος Άντζελες, αναζητούν τους μαφιόζους απαγωγείς της κόρης του Κινέζου πρόξενου στις ΗΠΑ. Ο Τσάκι Τσαν κάνει… κωλοτούμπες και χαρίζει ξύλο και ο Κρις Τάκερ άφθονο γέλιο σε αυτή τη ξεκαρδιστική και χορταστική περιπέτεια.

The Transporter Refueled (2015)

Η γνωστή σειρά ταινίων ανεπανάληπτης δράσης The Transporter αυτή τη φορά εξελίζεται στον εγκληματικό υπόκοσμο της Γαλλίας, όπου ο τρανσπόρτερ Φρανκ με τη βοήθεια της Άννα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα αδίστακτων Ρώσων εμπόρων λευκής σαρκός. Τι επακολουθεί; Δράση με το... κιλό, καταιγιστικοί ρυθμοί και εντυπωσιακές κασκάντες. Η ταινία προβάλλεται τον Σεπτέμβριο στα κανάλια Novacinema, και είναι διαθέσιμη για επαναπροβολή όποτε θελήσετε, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση χάρη στην υπηρεσία Nova Οn Demand.

The Rock (1996)

Ένας βιολόγος με εξειδίκευση στα χημικά όπλα και ένας πρώην δραπέτης του Αλκατράζ εξαρθρώνουν μια ομάδα τρομοκρατών, στην πρώτη ίσως ταινία που έβαλε τις βάσεις για τον όρο «blockbuster» δια χειρός Μάικλ Μπέι. Η δράση είναι φρενήρης, τα εφέ εντυπωσιακά και το ποπ κορν οφείλει να ρέει… άφθονο στην παρακολούθησή της.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v