Πού θα κάνω water sports στην Αττική;

Surf, Kite Surf, Wakeboard και πολλά ακόμα θαλάσσια σπορ βρίσκουν… θαλάσσιο έδαφος στις παραλίες της Αττικής.

Θέλετε να γνωρίσετε από πρώτο χέρι (και κύμα) την γοητεία των θαλάσσιων σπορ; Να δείτε τι εστί τελοσπάντων surf, windsurf ή kite surf; Να δείτε τη θάλασσα με άλλο μάτι;

Σχολές θαλάσσιων σπορ σε νότιες και βόρειες παραλίες της Αττικής αναλαμβάνουν να σας φέρουν σε επαφή με την μαγεία και την αδρεναλίνη που πάντα αναζητούσατε.

Windsurf




H ιστοσανίδα ελληνιστί απαιτεί την ισορροπία σας πάνω σε μια σανίδα, αλλά με σύμμαχο όχι τα κύματα, όπως στο surf, αλλά τον άνεμο, γι’ αυτό και η σανίδα συνοδεύεται από το πανί, το άλμπουρο (το «κατάρτι» του πανιού) και την μάτσα (η λαβή για να κάνετε τους χειρισμούς). Τα μεγέθη της σανίδας και του πανιού ποικίλλουν ανάλογα με το σώμα και την εμπειρία σας, γι΄ αυτό αν είστε οι αρχάριοι θα πρέπει να αφιερώσετε λίγες ώρες σε φαρδιά σανίδα για να εξοικειωθείτε.

Πού θα κάνετε: Στην Αρτέμιδα, η Tony Frey και οι έμπειροι windsurfing εκπαιδευτές αναλαμβάνουν να σας μάθουν τα πάντα περί windsurf (35€ για ατομικό μάθημα και 30€/ άτομο για ομάδα δύο ατόμων), στη Βούλα στον Ναυτικό Όμιλο μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους θα κάνετε στη σχολή Bewindsurfer (30€/μάθημα και 25€ για πακέτο 10 μαθημάτων).

Surf




Μπορεί η Ελλάδα να μην φημίζεται για το μέγεθος και την ποιότητα των κυμάτων της, όμως αν κάποιος θέλει να πάρει μια πρώτη γεύση από το Καλιφορνέζικο θαλάσσιο σπορ μπορεί να το κάνει, ακόμα και στην Αττική. Το surfing δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες, αλλά για να επιδοθείτε σε αυτό αξιοπρεπώς θα πρέπει να έχετε υπομονή και καλή φυσική κατάσταση.

Πού θα κάνετε: Κορυφαίες επιλογες στην Αττική είναι η πλαζ της Βουλιαγμένης, απέναντι από την Ωκεανίδα και η παραλία της Βάρκιζας. Εξίσου γνωστές παραλίες για surf είναι αυτή του Αγίου Δημητρίου, της Βραυρώνας – Χαμολια και στο Σούνιο απέναντι από τον ναό του Ποσειδώνα. Η καθεμία τους όμως έχει τις ιδιαιτερότητές της, τόσο όσον αφορά το επίπεδο του surfer όσο και το από πού φυσάει ο άνεμος. Μαθήματα surf κάνει το Kyma Surf Life στη Βουλιαγμένη (50€/άτομο για ατομικό μάθημα και 30€/ άτομο για γκρουπ των τεσσάρων) και το Line Up στην παραλία Davis στη Βραυρώνα (20€/ άτομο για γκρουπ 3-4 ατόμων).

SUP (Stand Up Paddleboard)




Πιο εύκολο από το surf, το SUP ή σανιδοκωπηλασία είναι ένα εξίσου δημοφιλές σπορ στο οποίο στέκεστε όρθιοι πάνω σε μια σανίδα και κάνετε κουπί. Δεν χρειάζεται να φυσά, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και από τη στιγμή που θα καταφέρετε να ισορροπήσετε πάνω στη σανίδα η εξοικείωση είναι θέμα ολίγων λεπτών.

Πού θα κάνετε: Μαθήματα SUP κάνουν όλες οι σχολές Surf τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια παράλια της αττικής ακτογραμμής. Ενδεικτικά, στο Varkiza Resort στο Yabanaki, στην Λούτσα στα Nissakia Surf Club και στο Καράβι στην παραλία του Σχοινιά. Το κόστος κυμαίνεται στα 25-35€ για ένα ωριαίο μάθημα.

Wakeboard




Παραλλαγή του snowboard στο νερό, το wakeboard γίνεται με φαρδιά σανίδα και τη βοήθεια ενός ταχύπλοου, δίνει έντονες συγκινήσεις και απαιτεί αρκετή εξάσκηση έτσι ώστε να μπορέσετε, εκτός από το να πλεύσετε, να κάνετε και κόλπα όπως άλματα και λοιπές… αεροπλανικές φιγούρες στον αέρα.

Πού θα κάνετε: Αναγνωριστική βόλτα και μαθήματα wakeboard στα νότια θα κάνετε στο Grand Beach στο Λαγονήσι, με το κόστος να ανέρχεται στα 60€ για μισή ώρα εξοικείωσης και στο Shark Water Sports στην Βάρκιζα με κόστος 40€ και 330€ για πακέτο 10 μαθημάτων.

Kite Surf




Εντυπωσιακό, αλλά αρκετά δύσκολο το Kitesurf απαιτεί σειρά μαθημάτων για να μπορέσει κανείς να «πετάξει» -βασικός σκοπός του σπορ- αλλά και να πλανάρει πάνω στο νερό. Περιλαμβάνει τη χρήση αετού και σανίδας, η οποία μοιάζει με αυτή του wakeboard. Ο αετός «γατζώνεται» στο ειδικό γιλέκο που φοράτε και σας δίνει την απαραίτητη ώθηση για να κάνετε παιχνίδι στα κύματα.

Πού θα κάνετε: Στο Athens Watersports στη Λούτσα, στο Kitesurf in Athens (Λούτσα, Σχοινιά και Ωρωπό), στα Nissakia Surf Club στη Λούτσα και από την ομάδα του Kouros Surf Club στη Λούτσα, στο Λαύριο, στον Ωρωπό αλλά και σε άλλες τοποθεσίες ανάλογα τους ανέμους. Σε γενικές γραμμές, το κόστος κυμαίνεται στα 350-400€ για 10 ώρες μαθημάτων (θεωρία και πρακτική).

Flyboard




Η νέα μόδα στα water sports σας στέλνει στον… αέρα με την βοήθεια της πίεσης του νερού, το οποίο εκτοξεύεται με δύναμη από ειδικούς σωλήνες. Κατά την διάρκεια της πτήσης σας μπορείτε να κάνετε πάσης φύσεως φιγούρες στον αέρα, σε ύψος που φτάνει μέχρι και τα δέκα μέτρα, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη (κυριολεκτικά) στα ύψη.

Πού θα κάνετε: Στην ΑΑ Water Adventures στην Ερμιόνη και από τις 15 Σεπτέμβρη στο Πόρτο Ράφτη (80€ για μισή ώρα θεωρίας και πράξης) και στο Grand Beach Resort στο Λαγονήσσι (140€ για μισή ώρα θεωρίας και πράξης).

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v