Σούπερ δραστηριότητες για να κάνετε τώρα

Το καλοκαίρι έρχεται, οι μεγάλες ζέστες πλησιάζουν, όμως εμείς προλαβαίνουμε ακόμα να επιδοθούμε σε μερικές αγαπημένες «χειμερινές» δραστηριότητες.
Σούπερ δραστηριότητες για να κάνετε τώρα

Ποιος πάει για πεζοπορία με ντάλα ήλιο; Για paintball με καύσωνα; Το καλοκαίρι φέρνει μπόλικη ζέστη, όμως προλαβαίνουμε ακόμα να πάρουμε τα βουνά, να παιξουμε… μάχες στην ύπαιθρο, να τραβήξουμε κουπί και να ζήσουμε εμπειρίες… Σουμάχερ.

Πεζοπορία

Η Πάρνηθα, ο Υμηττός, η Πεντέλη, αλλά και η Λίμνη του Μαραθώνα είναι τα “SOS” των πεζοπορικών διαδρομών στην Αθήνα, και αν φοβάστε ότι παραείστε αρχάριοι για να τις ανακαλύψετε μόνοι σας, τότε έχουμε προνοήσει για να σας αποκαλύψουμε τα βασικά των περιηγήσεων σε αυτά τα μέρη. Κάντε κλικ εδώ και μάθετε τα πάντα για τις πιο όμορφες, πιο «πράσινες» και πιο περιπετειώδεις διαδρομές της Αττικής και τιμήστε την πριν ο ήλιος αρχίσει να… βαράει. 

Ιππασία

Επαφή με τη φύση, και ένα από τα πιο όμορφα ζώα που αυτή έφτιαξε. Χόμπι ιδιαίτερο που όσοι το δοκίμασαν «κόλλησαν», η ιππασία έχει πάψει να απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς και ανοίγει τον κόσμο της σε ολοένα και περισσότερους επίδοξους ιππείς. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα τη σχολή, με ενδεικτική τιμή ωριαίου μαθήματος τα 20-25€. Το συγκεκριμένο κόστος προσαρμόζεται σε περίπτωση που επιλέξετε πακέτο μαθημάτων, και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 17-20€/ μάθημα. Δείτε εδώ που μπορείτε να εξασκήσετε το ευγενές άθλημα.


Paintball

Δράση, μάχες, αδρεναλίνη, γέλιο και μπόλικο χρώμα προσφέρει μια «παρτίδα» paintball, το απόλυτο παιχνίδι δράσης για παρέες στην ύπαιθρο. Ο καιρός επιτρέπει ακόμα τις μάχες με στολή και κράνος χωρίς να πάθετε ασφυξία από τη ζέστη και τα πεδία παραμένουν ανοικτά για να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στο shoot em up. Μερικές από τις τοπ πίστες στην Αττική βρίσκονται στη Μαλακάσα, στα Σπάτα και στο Μαρούσι, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 12€ κατ’ άτομο, μαζί με έναν μίνιμουμ αριθμό χρωμόσφαιρων (υπολογίστε περί τα 5€ για κάθε 100 επιπλέον αμπούλες). Για παρέες από 8 άτομα και άνω, «παίζουν» καλύτερες τιμές.

Go Kart

Επίδοξοι Ραικόνεν, μπορείτε να ζήσετε το δικό σας όνειρο σε αγώνες αυτοκινήτων, χωρίς να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας. Πάρτε την παρέα, λοιπόν, και επισκεφθείτε μια οργανωμένη πίστα go-kart. Στην Αττική, θα βρείτε πίστες όπως αυτές στις Αφίδνες, στην Παλλήνη, στον Άγιο Κοσμά ή στο Κορωπί. Η ενοικίαση των οχημάτων γίνεται συνήθως με το δεκάλεπτο, και η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του οχήματος– μια μέση τιμή είναι τα 10€ ανά δεκάλεπτο. Σημειώστε πως οι περισσότερες πίστες διαθέτουν και προσφορές για ομαδικές επισκέψεις.

Rafting

Ευτυχώς για τους φαν της περιπέτειας (και των βουτιών σε ποτάμια) τα νερά δεν έχουν… στραγγίξει και έτσι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για λίγο ακόμα μια ωραιότατη βαρκάδα (χαλαρή ή όχι) στα πανέμορφα ελληνικά ποτάμια. Αυτήν την περίοδο, μπορείτε να κάνετε κουπί στον υπέροχο Λούσιο και τον Τρικεριώτη – κοντά στην Αττική – ενώ αν θέλετε να πάτε εκδρομούλα «παίζουν» ακόμα ο Βοϊδομάτης, ο Ασπροπόταμος και ο Άραχθος. Εξορμήσεις με κουπί σε όλα τα παραπάνω διοργανώνει η Trekking Hellas.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v