ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Design for Growth: Ημερίδα στην Τεχνόπολη

Μια σούπερ ενδιαφέρουσα ημερίδα με ελεύθερη είσοδο για το design φιλοξενεί η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 31 Μαρτίου.

Design for Growth: Ημερίδα στην Τεχνόπολη

Είναι εφικτό να αξιολογήσουμε το προϊόν της δημιουργικής βιομηχανίας με οικονομικούς όρους; Πώς μπορεί το βιομηχανικό design να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας οικονομίας; Μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο brand identity για την Ελλάδα; Πώς οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τις εξελίξεις στο design;

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS, την ημερίδα Design for Growth. Από το σχεδιασμό στην ανάπτυξη, μια αναλυτική συζήτηση μεταξύ διακεκριμένων designers και σχεδιαστικών ομάδων της Αθήνας σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ο αυθεντικός σχεδιασμός για την πολιτισμική αλλά και οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι: Γιάννης Γκίκας (Yiannis Ghikas Design), Μανώλης Ηλιάκης (Yolkstudio), Μιχάλης Γεωργίου (G Design Studio), Ρομίνα Καραμανέα, Κώστας Μπίσας (Papairlines) και Ηλίας Γιαννόπουλος (fixers.gr).

Το Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, που ξεκίνησε διστακτικά το 2013 σαν ένα πείραμα, μέσα σε τρία χρόνια άνθισε και έφερε, εκτός από πολύτιμη εμπειρία, προβολή αλλά και πόρους από τις πωλήσεις σε καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας.

Η πρώτη ανάθεση του Μουσείου έγινε στο Γιάννη Γκίκα, έναν από τους μοναδικούς Έλληνες βιομηχανικούς σχεδιαστές που έχουν βραβευτεί με Red Dot Award. Εμπνευσμένος από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ο σχεδιαστής δημιούργησε μια πηγή φωτισμού «παλιάς τεχνολογίας», ένα κηροπήγιο, το Candlehandle, που κατασκευάζεται από την ελληνική εταιρεία Convex. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστεί η νέα σειρά χρωμάτων του Candlehandle.

Μετά από 3 χρόνια παραγωγής, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προχωρά στο επόμενο βήμα. Στόχος μας για το 2016 είναι να δημιουργηθεί μια δική μας ταυτότητα στο χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού και της παραγωγής, να αναδειχτούν καταξιωμένοι και νέοι σχεδιαστές αλλά και γενικότερα το design στην Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση διοργανώνουμε και την ημερίδα Design for Growth. Καλούμε δημιουργικούς ανθρώπους σε μια συζήτηση με άξονα 5 θέματα-κλειδιά: Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Ταυτότητα, Σχεδιασμός, Τεχνολογία, ανταλλάσσουμε απόψεις και αυτό είναι μόνο η αρχή...

Είσοδος ελεύθερη.
*Απαραίτητη η κράτηση εδώ.

Πληροφορίες
Πότε: Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016
Ώρα: 17:30
Πού: INNOVATHENS-Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 2, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Το πρόγραμμα του Design for Growth
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v