Μαγειρική: Σχολές και σεμινάρια για επίδοξους σεφ

Θέλετε να μπείτε στον νόστιμο κόσμο της μαγειρικής και να εκπαιδευτείτε στην τέχνη της γαστριμαργικής δημιουργίας; Οι σχολές και τα σεμινάρια που θα σας… ψήσουν.
Μαγειρική: Σχολές και σεμινάρια για επίδοξους σεφ
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η μαγειρική είναι μικρόβιο. Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με αυτήν γνωρίζουν ότι αν έχεις μεράκι και τις απαραίτητες γνώσεις μπορείς όχι μόνο να γεμίσεις τον χρόνο σου με χορταστική δημιουργικότητα αλλά και να αποκτήσεις τις θεμελιώδεις γνώσεις σε ένα άκρως ενδιαφέρον επάγγελμα.

Αν λοιπόν σας ιντριγκάρουν οι εβδομαδιαίες συνταγές που δημοσιεύουμε στη σχετική ενότητα του In2life και έχετε αποφασίσει να πάρετε το θέμα μαγειρική λίγο πιο σοβαρά, ιδού οι σχολές τα σεμινάρια και το κόστος για να μπείτε στον κόσμο της γαστριμαργικής απόλαυσης.

Le Monde (Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, τηλ: 210 4830500)

Η πιο γνωστή σχολή μαγειρικής, εκπαιδεύει τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες της κουζίνας, πραγματοποιώντας μαθήματα και σεμινάρια καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Στο τομέα των σπουδών, η σχολή διαθέτει δύο πτυχία. Στο πτυχίο με τίτλο «Chef-Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» θα αποκτήσετε όλες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για να μπορέσετε να απασχοληθείτε επαγγελματικά σε οποιοδήποτε είδος επισιτιστικής επιχείρησης (διάρκεια: 2 έτη, κόστος 4.250€/χρονιά), ενώ στο πτυχίο «Pastry Chef Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» θα αποκτήσετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να ανοίξετε το δικό σας ζαχαροπλαστείο – αρτοποιείο (διάρκεια: 2 έτη, κόστος: 4.500€/έτος).

Chef d’ Oeuvre (Χεϋδεν 20, Αθήνα, τηλ: 2108231935)

Η εξειδικευμένη σχολή γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους δύο προγράμματα σπουδών. Το πρώτο αφορά την Επαγγελματική Μαγειρική και περιλαμβάνει την εκμάθηση όλων των δεξιοτήτων που φτιάχνουν επαγγελματίες σεφ (κόστος 3.150€), ενώ το δεύτερο την Ζαχαροπλαστική/Αρτοποιία (κόστος: 3.150€). Και τα δύο προγράμματα διαρκούν δύο έτη (Οκτώβριος – Ιούνιος). Το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 450€.

Παράλληλα με τους κύκλους σπουδών, η σχολή προγραμματίζει και επιμορφωτικά σεμινάρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, με τις εγγραφές να ξεκινούν κάθε Οκτώβρη. Το κόστος των σεμιναρίων κυμαίνεται από 800€ μέχρι 2.200 ευρώ. Περισσότερα εδώ.

ΙΕΚ Praxis (Σαριπόλου 5, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, Τηλ: 210-8230090, 210-8825206)

Οι κορυφαίοι σεφ Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο), Ξενάκης Γκίκας και Χαραλαμπόμπουλος Αλέξανδρος μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις μέσα από το ΙΕΚ Praksis, το οποίο προσφέρει στους απανταχού ενδιαφερόμενους τόσο διετή προγράμματα όσο και ταχύρρυθμα . Ενδεικτικά, η ειδίκευση Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας διαρκεί 2 έτη και κοστίζει 2700€/έτος (συμπεριλαμβάνονται βιβλία, στολή και μαχαίρια στην τιμή), η Σύγχρονη Επαγγελματική Μαγειρική έχει διάρκεια έξι μήνες και κοστίζει 2100€ και απευθύνεται και σε ερασιτέχνες, και η Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική διαρκεί επίσης έξι μήνες με τα δίδακτρα να ανέρχονται στα 900€. Δείτε αναλυτικά όλα τα προγράμματα μαγειρικής του ΙΕΚ εδώ.

Cookery Club (Λ. Βουλιαγμένης 299, τηλ: 2109882378)

Δύο κύκλους μαθημάτων για την μαγειρική τέχνη, έναν ολοκληρωμένο σε 12 μαθήματα και έναν μικρό με πέντε μαθήματα, προσφέρει το Cookery Club στους απανταχού λάτρεις της μαγειρικής. Ο ολοκληρωμένος κύκλος μαθημάτων κοστίζει 920€, ενώ ο… μίνι 119€. Παράλληλα διοργανώνει δεκάδες ημερήσια επιμορφωτικά σεμινάρια για την τέχνη της αρτοποιίας, τις ιταλικές κρέμες, το wok, τις γλυκές πίτες και τάρτες, τα burger και ένα σωρό ακόμα (δείτε τα εδώ), με κόστος που δεν ξεπερνά τα 20€ ανά σεμινάριο.

by Stelios Parliaros (Κωλοκοτρώνη 9, Κηφισιά, τηλ: 2106464864)

Ο διάσημος σεφ συνεχίζει και φέτος την επιμόρφωση στις… γλυκές αμαρτίες μέσα από ημερήσια σεμινάρια για κάθε ενδιαφερόμενο. Ενδεικτικά, γι’ αυτόν τον μήνα στις 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πάνω στα σιροπιαστά γλυκά, στις 15€ στα κεϊκ, στις 20 στα γλυκά με κυδώνια, στις 22 σταcheesecake και στις 27 στα γλυκά με αλκοόλ. Τα σεμινάρια διαρκούν 3,5 ώρες και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17:00 μέχρι τις 20:30. Το κόστος είναι 75€ ανά άτομο, ανά σεμινάριο. Περισσότερα εδώ.

Sidayes.gr (Ιερολοχιτών 7 και Ελευθερίας, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6018288)

Ο γνωστός μάγειρας Αλέξανδρος Παπανδρέου φροντίζει για την μαγειρική σας παιδεία καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, ανεξαρτήτως ηλικίας και επίπεδο γνώσεων. Αυτήν την περίοδο θα «τρέξουν» σεμινάρια για την χρήση των οσπρίων στο πιάτο (15/01), για τα αλλαντικά (20/01) και για τους τρόπους παρασκευής ψωμιού (27/01). Το κόστος τους ανέρχεται στα 40€. Δείτε αναλυτικά όλα τα σεμινάρια με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου εδώ.

Test Kitchen (Ευσταθίου Λάμψα 19, τηλ: 217 7216288)

O Βαγγέλης Δρίσκας στην φιλόξενη κουζίνα του πραγματοποιεί σεμινάρια μαγειρικής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για παιδιά και ενηλίκους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Κάθε μήνα λοιπόν, πραγματοποιούνται θεματική κύκλοι βασικής μαγειρικής για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο, σεμινάρια Σαββάτου για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις καθημερινές, τμήματα Hands-on Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής και το σεμινάριο «στο τραπέζι του σεφ» στο οποίο οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος θεματικά μενού και συζητούν με τον σεφ τις τεχνικές και τα υλικά των πιάτων. Δείτε αναλυτικά εδώ όλα τα τρέχοντα σεμινάρια, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 50€ μέχρι 60€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v