Tattoo: Όσα θέλετε να ξέρετε πριν το «χτυπήσετε»

Γιατί θέλει να κάνει κάποιος tattoo; Υπάρχει μόδα στον χώρο; Τι πρέπει να προσέχουμε; Αυτά και πολλά ακόμα μας λέει ο βραβευμένος τατουατζής Dr. Pepper (Γιάννης Πιπεράκης), ο οποίος χαρίζει σε έναν τυχερό αναγνώστη του In2life το tattoo που επιθυμεί.
Tattoo: Όσα θέλετε να ξέρετε πριν το «χτυπήσετε»
Η τυχερή αναγνώστρια που κερδίζει ένα δωρεάν τατουάζ από τον Dr. Pepper και το studio Dermagraphics είναι η: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ.
Η νικήτρια έχει ήδη ενημερωθεί με προσωπικό e-mail.

της Έλενας Μπούλια

Ο Dr. Pepper (Γιάννης Πιπεράκης) συμπληρώνει φέτος δέκα άκρως επιτυχημένα χρόνια ως τατουατζής και μας καλεί στο Dermagrafics, το στούντιο στο οποίο εργάζεται, για να μας δείξει την εντυπωσιακή δουλειά του, να μας μιλήσει για την πορεία του μέχρι σήμερα και… να χαρίσει σε έναν τυχερό από εσάς το τατουάζ των ονείρων του.

Στο studio Dermagrafics βρεθήκαμε ένα ζεστό απόγευμα πριν μερικές ημέρες υποθέτοντας ότι τέτοια εποχή, λόγω καιρού και οικονομικής κρίσης, η δουλειά θα είναι πεσμένη και ο κόσμος που θα «χτυπά» εκείνη την ώρα ελάχιστος. Κι όμως: Το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο, με άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους για να αποκτήσουν και εκείνοι ένα -ακόμα;- παντοτινό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους.

«Κρίση με την ευρεία έννοια της λέξης δεν υπάρχει στα τατουατζίδικα», μας λέει ο Dr. Pepper. «Τουλάχιστον όχι σε αυτά που ‘τσεκαρισμένα’ γίνεται σωστή δουλειά». Το κόστος, άλλωστε, ενός τατουάζ δεν είναι υψηλό και -ανάλογα πάντα με το σχέδιο και τον χρόνο που αυτό χρειάζεται- πάντα γίνεται η καλύτερη δυνατή τιμή.

Τόσο το studio όσο και ο ίδιος κάνουν «τσεκαρισμένα» καλή δουλειά –και αυτό το διαπιστώσαμε όχι μόνο από το γεγονός της βράβευσης του studio και του ίδιου στην 5η Διεθνή Έκθεση «Athens Tatoo Convention», η οποία πραγματοποιήθηκε πριν δύο μήνες στο Π. Φάληρο. Για την ιστορία, εκεί ο Dr. Pepper κέρδισε το δεύτερο βραβείο καλύτερου tattoo (βασική φωτό). Είναι και το ότι αρκετοί επώνυμοι, μεταξύ των οποίων και ο Πάνος Μουζουράκης, έχουν εμπιστευτεί τον Dr. Pepper για μία τόσο προσωπική σφραγίδα.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Dr. Pepper μας μιλάει για το πώς ξεκίνησε, από ποιους επηρεάστηκε, τους λόγους για τους οποίους θέλει να κάνει κάποιος tattoo και αν σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο παράγοντας μόδα, ενώ τονίζει πόσο σημαντικό είναι να προσέχει ο κόσμος ποιος θα του κάνει το tattoo ώστε αυτό να γίνει με ασφάλεια και όλους τους κανόνες υγιεινής. Δεν παραλείπει, μάλιστα, να συμβουλεύσει να αποφεύγονται τα λεγόμενα «ημιμόνιμα» tattoo, τα οποία συνηθίζονται στις μέρες μας κυρίως από αισθητικούς με την πρόφαση ότι μετά από κάποιο διάστημα «φεύγουν». «Δεν φεύγουν», λέει, «παρά ξεθωριάζουν πολύ και μετά πρέπει εμείς να ‘σώσουμε΄ ένα κακοχτυπημένο σχέδιο».

Όλα αυτά μας τα λέει ενώ παράλληλα «χτυπάει» έναν Ίκαρο σε ένα παλικάρι. «Γιατί Ίκαρο;», ρωτάω τον νεαρό. «Είμαι από την Ικαρία», απαντά περήφανα, «και ήθελα κάτι χαρακτηριστικό του τόπου μου».




Dermagrafics Tattoo Studio: Ηλείας 40, Κορυδαλλός, τηλ. 210 5447 470.

*Δείτε στο Photo Gallery κάποια ακόμα από τα σχέδια που έχει κάνει ο Dr. Pepper.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v