Σεμινάρια ενηλίκων: Μήπως σας ενδιαφέρει;

Ευχηθήκατε ποτέ να μπορούσατε να γράφετε όπως ο Λένος Χρηστίδης; Να παίζετε όπως ο Δημήτρης Ήμελλος; Να ζωγραφίζετε όπως η Carol Wax; Στον ανοιξιάτικο κύκλο σεμιναρίων, οι ίδιοι οι σπεσιαλίστες αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στις τέχνες τους. Εσείς θα λείπετε;
Σεμινάρια ενηλίκων: Μήπως σας ενδιαφέρει;
της Ηρώς Κουνάδη 

Δημιουργική γραφή, χειροποίητο κόσμημα, ζωγραφική, ηθοποιία, μαγειρική. Όρεξη –και χρόνο– να έχει κανείς, και τα σεμινάρια που μπορεί να παρακολουθήσει είναι άπειρα: όσες και οι τέχνες στις οποίες μπορεί να εντρυφήσει. Τώρα που οι περισσότεροι από τους συνήθεις υπόπτους διοργανωτές ξεκινούν νέους, ανοιξιάτικους ταχύρρυθμους κύκλους σεμιναρίων, δεν χρειάζεται καν (πολύς) χρόνος. Αρκεί να έχετε την όρεξη, και μπορείτε να μάθετε να γράφετε σαν (και από) τον Λένο Χρηστίδη, να παίζετε σαν (και από) τον Δημήτρη Ήμελλο, να ζωγραφίζετε σαν την Carol Wax.

Σας βάλαμε σε πειρασμό; Μην το σκέφτεστε, βιαστείτε να δηλώσετε συμμετοχή, γιατί τα μαθήματα ξεκινούν μέσα στις επόμενες μέρες και οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Μικρό Πολυτεχνείο
Πλατεία Αγ. Ασωμάτων 7, Θησείο, τηλ.: 210 3243306
Τρία νέα σεμινάρια ξεκινά μέσα στον Μάρτιο το Μικρό Πολυτεχνείο, και μάλιστα με τρανταχτές υπογραφές. Έχουμε και λέμε: το Εργαστήρι Συγγραφής Θεατρικού Έργου με τον Λένο Χρηστίδη, ξεκινά στις 8 Μαρτίου, πραγματοποιείται κάθε Τρίτη βράδυ στις 21.00 για δώδεκα εβδομάδες, και το κόστος ανέρχεται στα 400 ευρώ. Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη ξεκινά στις 11 Μαρτίου, και πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στις 18.00 μέχρι τις 3 Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 350 ευρώ. Το workshop Κινησιολογίας με άξονα τον Χορό Butoh, με εισηγητή τον Mateusz Iwulski, ξεκινά στις 12 Μαρτίου και πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στις 12.00 για έξι εβδομάδες. Το κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ.

Θεατρικό Εργαστήρι Stop Care
Εδώ και αν μιλάμε για υπογραφές. Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης του θεάτρου Rustaveli της Τυφλίδας Robert Sturua διδάσκει σκηνοθεσία και επιβλέπει όλους τους κύκλους μαθημάτων του εργαστηρίου, των οποίων εισηγητές είναι ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Cezaris Grauzinis, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Καλατζόπουλος και η Ταμίλλα Κουλίεβα, μεταξύ πολλών άλλων. Το θεατρικό εργαστήρι απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών, ηθοποιούς, θεατρολόγους, αλλά και σε υποψηφίους ηθοποιούς. Τα μηνιαία δίδακτρα είναι 250 ευρώ, ενώ εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 15.00 έως τις 18.00 στη Βασιλίσσης Σοφίας 23, Ισόγειο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο 6906883001. 

Ash in Art
Ηρακλέους και Λαχούρη 1, Συγγρού-Φιξ, τηλ.: 210 9216890
Εδώ τα μαθήματα… καλά κρατούν όλον τον χρόνο, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να γραφτείτε όποτε θέλετε, και να επιλέξετε επίσης να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα θέλετε, μόνο με 60 ευρώ τον μήνα. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον εβδομαδιαίο πρόγραμμα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατασκευή κοσμήματος, δημιουργική γραφή, fashion design, ξιφομαχία, διάφορους χορούς και comics art. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, και είναι όλα απογευματινά –πολλά, δε, από αυτά ξεκινούν στη φιλική για τον εργαζόμενο ώρα 21.00.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, τηλ.: 211 3003580
Σεμινάρια που πάνε τον όρο ένα βήμα παραπέρα, αφού μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα στην περίπτωση που αναζητάτε μία δεύτερη δουλειά. Πέρα από τα επιτυχημένα σεμινάρια Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων και Επιμέλειας Λογοτεχνικών Κειμένων, που ξεκινούν στις 17 και 23 Μαρτίου αντίστοιχα, και τα οποία διοργανώνονται για πέμπτη συνεχή χρονιά, νέους κύκλους ξεκινούν και τα πολύ δημοφιλή σεμινάρια Ανάλυσης και Συγγραφής Δημοσιογραφικών Κειμένων με τον Σπύρο Μοσχονά και Συγγραφής Σεναρίου με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στο πρόγραμμα έρχεται, τέλος, να προστεθεί το σεμινάριο Από το μελάνι στο σανίδι και από το χαρτί ως το παιχνίδι: Δημιουργώντας κείμενα και δρώμενα για παιδιά και νέους, που διδάσκει η Ελένη Σβορώνου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και το κόστος κυμαίνεται από 450 ως 1300 ευρώ ανάλογα με την διάρκεια του κάθε σεμιναρίου (από 30 ως 90 διδακτικές ώρες). Δείτε στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents, αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα Σεμινάρια του Μεταίχμιου. 

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο, τηλ.:  210 3461981
Εικαστικά Εργαστήρια σε τεχνικές όπως μολύβι & κάρβουνο, παστέλ, γκραβούρα, βασισμένα στο έργο της Carol Wax, στο πλαίσιο της έκθεσής της "Ο Χορός των Σκιών" φιλοξενεί το Μουσείο Ηρακλειδών τον Μάρτιο. Το εργαστήριο επιμελείται και διδάσκει η Pascaline Bossu, πτυχιούχος της σχολής Καλών Τεχνών Olivier de Serres στο Παρίσι και διευθύντρια του ατελιέ Coccinelle – εκπαιδευτικού κέντρου σχεδίου, ζωγραφικής και γλυπτικής στην Αγία Παρασκευή. Το κόστος συμμετοχής, των υλικών περιλαμβανομένων είναι 80 ευρώ κατ’ άτομο. Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 18.00 και κάθε Σάββατο στις 16.30, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 17 Μαρτίου. Η κάθε συνάντηση είναι διάρκειας δύο ωρών.

Chef in Love
Εστίας 10, Αμπελόκηποι, τηλ.: 2103837140, 6980290719
Μάθετε να μαγειρεύετε σαν επαγγελματίας, στα σεμινάρια μαγειρικής που διοργανώνει ο Τόνυ Καβαλιέρος στο βιβλιοπωλείο που εξελίχθηκε σε κέντρο ανταλλαγής ιδεών για όσους αγαπούν την μαγειρική. Το πρόγραμμα του Μαρτίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γευστικό Ταξίδι στην Εξωτική Χαβάη (9/3), Παραδοσιακές Γεύσεις από την Σαουδική Αραβία (10/3), Saint Patrick's Day και Φυσικά Ιρλανδική Κουζίνα (17/3), Γεύση από Σκανδιναβία: Δανέζικη Κουζίνα (23/3) και Ινδία: Χιλιάδες Θεότητες, Χιλιάδες Συνταγές (24/3). Το κόστος κάθε σεμιναρίου είναι 40€ συν ΦΠΑ. Τα σεμινάρια αρχίζουν στις 19:00 και διαρκούν περίπου 3,5 ώρες. Ακολουθεί γευστική δοκιμή σε όλες τις συνταγές.

Πείραμα
Βαλαωρίτου 18, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 533859
Δύο ολοκαίνουρια σεμινάρια ξεκινούν τον Μάρτιο στο θεσσαλονικιώτικο Πείραμα. Το πρώτο, ψηφιακή φωτογραφία, ξεκινά στις 2 Μαρτίου με εισηγητή τον Θανάση Παπαδόπουλο, ενώ το δεύτερο, video production, με εισηγητή τον Γιάννη Κουφονίκο, ξεκινά στις 14 Μαρτίου. «Φτιάξε τη δική σου ταινία σε 12 μαθήματα» είναι ο τίτλος του Α Κύκλου Εργαστηριακών μαθημάτων που δίνουν έμφαση στο πρακτικό μέρος. Παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής, που ξεκινά από την σύλληψη μιας ιδέας, προχωρά στο σχεδιασμό και την επεξεργασία της και ολοκληρώνεται στην έκδοση της ταινίας σε DVD. Το κόστος είναι 70 ευρώ τον μήνα συν 20 ευρώ για την εγγραφή για όσους δεν είναι μέλη του Πειράματος.

Πληρέστατο κατάλογο των σεμιναρίων που διοργανώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ο οποίος ανανεώνεται διαρκώς, θα βρείτε στα SemiFind.gr και AllSeminars.gr.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v