Μουσείο Παιδικής Τέχνης: Καλοκαιρινά παιχνίδια

Δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους που... περιμένουν τους γονείς τους για να φύγουν από την Αθήνα οργανώνει σε δύο πενθήμερα το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Παιχνίδι με χρώματα, υλικά και θεατρικές τεχνικές, παραμύθια, μουσική και λόγος.
Μουσείο Παιδικής Τέχνης: Καλοκαιρινά παιχνίδια

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και δεν είναι λίγοι οι πολιτιστικοί φορείς που οργανώνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από την Αθήνα πριν οι γονείς τους πάρουν την ετήσια άδειά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ξεκινάει τον Ιούνιο πενθήμερα καλοκαιρινά πρωινά προγράμματα για παιδιά.

Τα παιδιά, καλούνται να φανταστούν δημιουργικά, να παίξουν με χρώματα, υλικά και θεατρικές τεχνικές, να λειτουργήσουν με αφορμή τα έργα γνωστών ζωγράφων, το παραμύθι, τη μουσική και να εκφραστούν με το λόγο, τις χειρονομίες, το σώμα, αλλά και τη σιωπή.

Έργα ζωγραφικής και κατασκευές, αλλά και ιστορίες και θεατρικά δρώμενα θα είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας και του πειραματισμού των παιδιών στο πρόγραμμα. Τα εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν από ειδικευμένους δασκάλους τέχνης και θεατρικής αγωγής.

Σε κάθε ομάδα θα συμμετέχουν 15 παιδιά ηλικίας 8-10 ετών, ενώ το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δύο πενθήμερα από Δευτέρα έως Παρασκευή 19- 23/ 6 και 26- 30/6.

Τα παιδιά θα φιλοξενούνται στο Μουσείο στις 9.30 και θα παραμένουν ως τις 2 το μεσημέρι, ενώ 11.30- με 12.00 θα υπάρχει διάλειμμα.

Το κόστος συμμετοχής ενός πενθήμερου προγράμματος είναι στα 100 ευρώ για κάθε παιδί, τα αδέλφια έχουν έκπτωση 10%. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται τα υλικά ζωγραφικής.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του Μουσείου Tρίτη - Παρασκευή 10.00 - 14.00, στα τηλέφωνα 210 -3312 621, 210- 3312750.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v