Serifos Sunset Race 2021: Τρέξιμο και κολύμπι στη μαγευτική Σέριφο

Το Serifos Sunset Race επιστρέφει το 2021 και θα διεξαχθεί στο νησί της Σερίφου για 8η χρονιά, το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου.
Serifos Sunset Race 2021: Τρέξιμο και κολύμπι στη μαγευτική Σέριφο
Μια ξεχωριστή διοργάνωση, με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1.500 και 3.000μ, παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς μας φίλους και πολλές εκπλήξεις.

Οι δρομείς των 5 και 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης τη Βαγιά, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς, του Γανέματος και του Κουταλά απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.

Η απαιτητική διαδρομή των 20χλμ, που έχει χαρακτηριστεί από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει από την νέα προβλήτα του λιμανιού διασχίζοντας κατά σειρά το Λιβάδι, το Καλό Αμπέλι, τη Βαγιά, το Γάνεμα, τον Κουταλά και επιστρέφοντας για τον τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς.

Οι κολυμβητές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία μοναδική διαδρομή την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα, λαμβάνοντας ξεχωριστή κατάταξη και σημαντικές εκπτώσεις.

Serifos Sunset Race goes plastic free!

Και φέτος το Serifos Sunset Race θα στηρίξει το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μια νέα ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες.

Η ομάδα του προγράμματος SeaChange Greek Islands θα βρίσκεται στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού με τη βοήθεια και των συμμετεχόντων στους αγώνες, εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά προγράμματα για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής η διοργάνωση μετατρέπεται σε «plastic free», αντικαθιστώντας το πλαστικό μιας χρήσης με οικολογικά ανακυκλώσιμα προϊόντα και συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις του προγράμματος SeaChange Greek Islands που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο της διοργάνωσης.

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, των αγώνων και των δράσεων θα τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα, όπως αυτά ορίζονται από την πολιτική προστασία, λόγω την πανδημίας του COVID-19.

Όλοι οι συμμετέχοντες για να προσέλθουν στους χώρους της διοργάνωσης και να συμμετέχουν στους αγώνες θα πρέπει υποχρεωτικά́ να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ 72 ωρών, αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τεστ 48 ωρών και self-test 24 ωρών για τους κάτω των 18 ετών αθλούμενους.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 20χλμ και οι κολυμβητές θα χρειαστεί να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου που να έχει εκδοθεί έως και 2 μήνες πριν τη διοργάνωση. Εξαιρούνται οι εν ενεργεία αθλητές που θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίστοιχο δελτίο υγείας.

Σημειώνεται πως ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο διεξαγωγής του αγώνα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, πάντοτε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19. Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα ενημερωθούν πλήρως και εγκαίρως για τους κανόνες διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν τροποποίηση των όρων συμμετοχής καθώς και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.serifosrace.com, μάθετε για τους αγώνες και για το υπέροχο νησί της Σερίφου και κλείστε θέση για μια μοναδική εμπειρία!

Η διοργάνωση στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της άγονης γραμμής.

Για όλους τους συμμετέχοντες η διοργανώτρια αρχή έχει εξασφαλίσει σημαντικές προσφορές για τη μεταφορά τους στο νησί, τη διαμονή, τη διατροφή και την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Το Serifos Sunset Race 2021 θα διεξαχθεί σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Σερίφου και με την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής Τουρισμού Σερίφου και των τοπικών συλλόγων (Α.Ο. Σερίφου, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Σύνδεσμος Σεριφίων, Σύλλογος Γυναικών «η Ανδρομέδα»).

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στα:
site: www.serifosrace.com
facebook: https://www.facebook.com/serifosrace/
instagram: https://www.instagram.com/serifosrace/

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v