Τέλεια παιχνίδια online για λάτρεις της Γεωγραφίας

Σου λείπουν τα ταξίδια; Είσαι καλός/η στη Γεωγραφία; Αυτά τα παιχνίδια είναι ό,τι πρέπει για τα απογεύματα του λοκντάουν σου.
Τέλεια παιχνίδια online για λάτρεις της Γεωγραφίας
Αφού δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε κανονικά, θα το κάνουμε… νοερά, παίζοντας και ανακαλύπτοντας καινούρια μέρη, αντιστοιχίζοντας χώρες με πρωτεύουσες και προκαλώντας τους φίλους μας σε κουίζ Γεωγραφίας μέχρι να ανατείλει ο ήλιος της άρσης του λοκντάουν.

Κατ’ αρχάς, ο βασιλιάς των πάντων, το Sporcle, έχει τόσα κουίζ Γεωγραφίας, να ξεκινήσεις σήμερα και να σηκωθείς από την καρέκλα σου σε 5 χρόνια. Μπορείς, ας πούμε, να βρεις και τις 54 χώρες της Αφρικής σε 10 λεπτά; Ή να θυμηθείς όλα τα ονόματα χωρών που τελειώνουν σε s;  Ή να βρεις σε 15 ερωτήσεις Γεωγραφίας τις απαντήσεις που ξεκινούν όλες από v; Ή να βρεις τις χώρες που δεν είναι η Αυστρία αλλά έχουν au στο όνομά τους, ή βρίσκονται στις Άλπεις, ή έχουν πρωτεύουσες που ξεκινούν από V; 

Για το GeoGuessr σου έχουμε ξαναμιλήσει, αλλά θα το ξανακάνουμε, γιατί το αγαπάμε πολύ: Εδώ βλέπεις έναν τυχαίο δρόμο/πλατεία/περιοχή από το Google Maps και προσπαθείς να μαντέψεις πού στον κόσμο είσαι. Εναλλακτικά, μπορείς να παίξεις σε μια συγκεκριμένη χώρα (η Ελλάδα εδώ)  και να προσπαθήσεις να βρεις την περιοχή, ή την πόλη. Είναι σούπερ εθιστικό, αλλά έχει μόνο ένα δωρεάν παιχνίδι τη μέρα. Για να παίζεις άπειρα, η συνδρομή του είναι πάμφθηνη, 2 δολάρια τον μήνα αν κάνεις ετήσια, ή 3 τον μήνα αν κάνεις μηνιαία. Και στις δύο περιπτώσεις έχεις 10 μέρες δωρεάν δοκιμή.

Στο World Geography Games θα βρεις δωρεάν απλά κουίζ, ιδανικά για αρχαρίους: Πρωτεύουσες, σημαίες, διοικητικές περιοχές, όλα ταξινομημένα ανά ήπειρο, και μετά ανά χώρα. Ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός, και το παιχνίδι κάπως αργό, αλλά αν είσαι αρχάριος ή έχεις πιτσιρίκια κολλημένα με τη Γεωγραφία, αξίζει μια θέση στους σελιδοδείκτες σου. 

Πολύ πιο όμορφο, και επίσης ιδανικό τόσο για πιτσιρίκια όσο και για μεγάλους, είναι το Seterra, που έχει και απλά και πολύπλοκα πράγματα, χωρισμένα ανά ήπειρο. Εδώ, ας πούμε, σου δίνει ονόματα οροσειρών και πρέπει να κάνεις κλικ για να τις τοποθετήσεις στον χάρτη της Ευρώπης.  Εδώ, όμως, κάνεις το ίδιο με τις πρωτεύουσες της Κεντρικής Αφρικής. Εδώ καλείσαι να βρεις στον παγκόσμιο χάρτη 70 διαφορετικές χώρες. Και εδώ έχουμε, για τους πολύ προχωρημένους, τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Για δυνατούς λύτες, ο Guardian έχει το απόλυτο παιχνίδι Γεωγραφίας: Στην πρώτη πίστα, έχεις 50 δευτερόλεπτα να βρεις στον χάρτη όλες τις χώρες της κάθε ηπείρου (50 δευτερόλεπτα για την κάθε ήπειρο, μην τρομάζεις). Αν τα καταφέρεις, έχεις δεύτερη πίστα να βάλεις τις χώρες σε σειρά από την πλουσιότερη στη φτωχότερη με βάση το ΑΕΠ τους –στην Αφρική να σε δούμε. Και στον τρίτο γύρο, έχεις δύο λεπτά να απαντήσεις 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Για να σε δούμε…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v