Κομιξάδικα που αξίζει να στηρίξουμε

Ξύπνησε η nerd πλευρά μας και νοστάλγησε τότε που αράζαμε σε κομιξάμικα, για αυτό παρουσιάζουμε τα καλύτερα της πιάτσας που αξίζει να στηρίξουμε.
Κομιξάδικα που αξίζει να στηρίξουμε

Ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ που κυκλοφορούν στη νεότερη γενιά σχετικά με τα κόμιξ είναι πως τα διαβάζουν μόνο νέρντουλα. Οι χαμένοι αδερφοί και αδερφές του Sheldon Cooper δηλαδή που συλλέγουν μανιωδώς τεύχη από το αγαπημένο τους κόμικ. Όπως έχουν αποδείξει εκδηλώσεις με χιλιάδες κόσμο (τα καλά τα χρόνια, προ πανδημίας) όμως, σαν το AthensCon και το ComicDom, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άλλωστε το επίπεδο των κόμιξ και των graphic novels τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη, για αυτό και κομιξάδικα ξεφυτρώνουν σε όλο και περισσότερες γειτονιές της χώρας.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν κάποια από τα καλύτερα της πιάτσας που αξίζουν τη στήριξη μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε.

Jemma Press (Αλκιβιάδου 138-140, Πειραιάς)

Ένα από τα πιο ιστορικά κομιξάδικα της χώρας, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ένα ημιυπόγειο κατάστημα στον Πειραιά, με χιλιάδες επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Ελληνικοί και ξένοι τίτλοι στολίζουν τα ράφια του Jemma Press τη στιγμή που λειτουργεί και σαν εκδοτικός οίκος με εξαιρετικά ποιοτικές κυκλοφορίες όπως το Hard Rock του Tasmar, τα Κουραφέλκυθρα του Βαρβαγιάννη αλλά και το νουάρ έπος Berlin του Κυριάκου Αθανασιάδη και Νικόλα Κούρτη.

Από τους πυλώνες της Marvel, της DC και της Dark Horse μέχρι κι όλη την ανεξάρτητη σκηνή, εκτός από κόμιξ, στο Jemma θα βρεις και πλήθος collectibles, official merchandise όπως και funko pops, action figures.

Αυτή την περίοδο, όλες οι παραγγελίες άνω των 20 ευρώ έχουν δωρεάν μεταφορικά.

Solaris (Μπόταση 6, Αθήνα)

Ένας από τους ναούς των Comics που κάθε κομιξάς που σέβεται τον εαυτό του, προοσκυνά.
Αυτή τη στιγμή στο βιβλιοπωλείο Solaris μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα από Κόμικς Φαντασία, Επιστημονική Φαντασία και Τρόμο στα Ελληνικά και Αγγλικά. Επίσης Manga Comics, Αφίσες , Φιγούρες, Αγάλματα , Μπρελόκ, Μαγνητάκια, Λούτρινα, Κούπες, Dvds, T-shirts και οτιδήποτε αφορά τα κόμικς.

Όλοι οι συνεργάτες που εργάζονται στο Solaris είναι οι ίδιοι συλλέκτες με βαθιές γνώσεις στα κόμικς που αγαπάνε και όχι μόνο. Αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετούν τον κάθε πελάτη με τον ίδιο τρόπο που θα εξυπηρετούσαν τον εαυτό τους.

Ο σκοπός του βιβλιοπωλείου Solaris είναι η συνεχής υποστήριξη νέων καλλιτεχνών όσον αφορά τα κόμικς, και νέων συγγραφέων που ασχολούνται με τη Φαντασία, την Επιστημονική Φαντασία και τον Τρόμο. Για τον σκοπό αυτόν διοργανώνονται παρουσιάσεις αυτών και των έργων τους σε συγκεκριμένη ημέρα στο βιβλιοπωλείο.

Αυτή την περίοδο υπάρχει δωρεάν διανομή κατ’ οίκον για παραγγελιές άνω των 25 ευρώ και σε ακτίνα δεκαπέντε χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Comicworld (Αγίας Βαρβάρας 1 & Ξενοφώντος, Κορυδαλλός)

Από το 2003, στο κομιξάδικο κουρμπέτι το Comicworld στον Κορυδαλλό, έχει χαρίσει άπειρες στιγμές ηδονής σε fans του είδους λόγω της τεράστιας ποικιλίας που μπορείς να βρεις στα ράφια του, όλα σε Mint condition προφανώς. Από κόμιξ, περιοδικά, βιβλία, φιγούρες, αγάλματα, funko pop, μέχρι και τις δικές του εκδόσεις (τσέκαρε το Rather Omnibus του Χρήστου Πίττα όπως και δήποτε) στο Comicworld η καρδούλα σου θα πεταρίσει από χαρά, για χίλιους λόγους, βρίσκοντας και πράγματα που δεν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα.
Τα παιδιά που «τρέχουν» το μαγαζί βρίσκονται άλλωστε πίσω και από τη διοργάνωση του AthensCon που έχει γίνει τόπος λατρείας για τους απανταχού κομιξάδες της χώρας. Μια βόλτα και μόνο θα σε πείσει.

Cosmic Realms (Μακεδονικής Αμύνης 19, Θεσσαλονίκη)

Πάμε μια βόλτα τώρα, προς Θεσσαλονίκη μεριά για να βρούμε το Cosmic Realms, που έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, στον κατάλογο των πιο ενημερωμένων κομιξάδικων στη χώρα. Είναι ο ιδανικός χώρος για να μυηθείς στη μαγεία της Ένατης Τέχνης, μέσα από εξαιρετικές επιλογές, που καλύπτουν νέες κυκλοφορίες, παλαιότερους τίτλους αλλά και κάποιες σπάνιες εκδόσεις, που θα λιγουρευτείς να βάλεις στη βιβλιοθήκη σου.

Ειδικά αν είσαι φαν των manga τότε δίχως άλλο το Cosmic Realms θα γίνει ο νέος αγαπημένος σου προορισμός μιας και είναι πολύ πιθανό να βρεις όσους τίτλους ψάχνεις μανιωδώς εδώ και καιρό, σε πολύ προσιτές τιμές μάλιστα.

Εfantasy.gr

To eFantasy.gr είναι το μεγαλύτερο ίσως διαδικτυακό κατάστημα του είδους που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και βιβλίων Στρατηγικής και Φαντασίας, καθώς επίσης και Comics, Manga και Graphic Novels. Το online κατάστημά ανανεώνεται καθημερινά σε προϊόντα και μεμονωμένες κάρτες (singles) Magic the Gathering, Yu-Gi-Oh, AGOT (A Game of Thrones LCG) και Cardfight!! Vanguard, Tichu, επιτραπέζια παιχνίδια Στρατηγικής και Φαντασίας, παιχνίδια με κάρτες, παιχνίδια ρόλων (Roleplay Games), μινιατούρες (Miniature Games), αξεσουάρ παιχνιδιών, είδη μοντελισμού και πολλά άλλα.

Πέρα από το online κατάστημα μας, υπάρχει κι ο φυσικός χώρος στην οδό Ιασωνίδου 13, στη Θεσσαλονίκη! Ο χώρος διατίθεται για άφθονο παιχνίδι από το πρωί κι έχει αποδειχθεί σημείο συνάντησης για όλους όσους κρύβουν έναν comic nerd μέσα τους κι όχι μόνο.
Μέχρι να ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο, μια διαδικτυακή βόλτα στο online store, θα σου φτιάξει τη μέρα με τις άπειρες επιλογές που θα σου προσφέρει.

Comicon (Σόλωνος 128, Αθήνα)

Το «πνευματικό παιδί» των Μαμούθ Κόμικς μιας και λειτουργεί σαν βασικός αντιπρόσωπος τους έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές κομιξάδων στα περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας του, στο κέντρο της Αθήνας. Έχει μια παραπάνω αδυναμία στα ελληνικά κόμιξ και πολύ καλά κάνει, με τους ανθρώπους που δουλεύουν στο Comicon να είναι δίχως άλλο κινητές εγκυκλοπαίδειες που γνωρίζουν τα πάντα γύρω από αυτά.

Μέσα από τις εκδόσεις του μάλιστα έχει δώσει τη δυνατότητα να δουν πάρα πολλοί Έλληνες δημιουργοί τη δουλειά τους τυπωμένη κι εμείς να διαβάσουμε διαμαντάκια σαν το Σεντούκι του Κώστα Παπαδόπουλου και το Wonderland της Σταυρούλας Παπαδάκη.

Στα ράφια του θα βρεις άπειρες εκδόσεις και προσεγμένες δουλειές από όλο το φάσμα της ένατης Τέχνης. Αν θες να παραγγείλεις μάλιστα διαδικτυακά καλό είναι να ξέρεις ότι υπάρχουν δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 50 ευρώ.

Τilt Comics

Indie κομιξάδικο, με μια πλειάδα επιλογών από αμερικανικά comics και τίτλους που χρειάζεται να δώσεις μιας περιουσία για να τους συγκεντρώσεις μέσα από το ebay. Φτιαγμένο από λάτρεις των comics που γνωρίζουν τον χώρο όσο λίγοι και με underground εκδόσεις που σπανίζουν στην Ελλάδα, το Tilt έχει γίνει στέκι των κομιξάδων της Αθήνας εδώ και πολύ καιρό.

Αν ανήκεις σε αυτούς που απολαμβάνουν τη σκοτεινή πλευρά των comics, τότε αδιαμφισβήτητα το Tilt είναι η πιο σοφή επιλογή για να επενδύσεις τα χρήματά σου. Ειδικά αυτή τη σούπερ ντούπερ έκδοση για τη ζωή της Blondie με τίτλο Against The Odds τη λιγουρευόμαστε πολύ καιρό και του λόγου μας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v