Nargile: Οταν η ανατολή είναι... trendy!

Συνδυάζοντας επιτυχημένα το ανατολίτικο και το trendy το ”Nargile” ισχυρίζεται δικαίως ότι έχει ”κάτι καινούριο” να προσφέρει. Λιβανέζικη κουζίνα που δημιουργεί... αναμνήσεις, αρώματα από ναργιλέ, oriental χορός από αυθεντικές εκπροσώπους του είδους, αλλά και πινελιές clubbing συνθέτουν την πρόταση του hot spot της Κηφισιάς.
Nargile: Οταν η ανατολή είναι... trendy!

του Γιώργου Σιταρά

Πώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το ”Nargile” με δύο λέξεις;

Ως... oriental– trendy. Διότι αυτός ο γνωστός στα Βόρεια Προάστια χώρος (το πρώην Big Deals) κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε από τους νέους ιδιοκτήτες συνδυάζοντας στοιχεία από την ”κουλτούρα” της Μέσης Ανατολής, με ένα διακοσμητικό glamour που αρέσει σε πολύ πιο ευρύ κοινό από τους λάτρεις του oriental.

To ότι είναι trendy είναι αδιαμφισβήτητο, αφού γεμίζει όχι μόνο Παρασκευές και Σάββατα, αλλά και καθημερινές, με κόσμο ετερόκλητο και ζωντανό.

Ανάμεσά τους, διακρίναμε επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αγοράς, δημοσιογραφική παρέα της τηλεόρασης, εφοπλιστικά ονόματα, επιχειρηματίες από το Λίβανο που αποζητούν την ”ατμόσφαιρα” της πατρίδας τους, μαζί με νεανικές παρέες της περιοχής που δίνουν ραντεβού στο bar του εστιατορίου.

Πιστό όμως είναι το ”Nargile” και στον... ανατολίτικο χαρακτήρα του, καθώς τα στοιχεία στο διάκοσμο (από τα χαλιά στο εστιατόριο ως το έντονο κόκκινο σε ορισμένα στοιχεία των χώρων) συνοδεύονται από την ποιοτική κουζίνα της περιοχής και καταλήγουν στο γεγονός ότι ο oriental χορός δεν γίνεται από κάποιες καλλίγραμμες χορεύτριες της... Βόρειας Ευρώπης, αλλά από αυθεντικές εκπροσώπους του καλλιτεχνικού είδους.

Αν πάτε στο ”Nargile”, είναι σκόπιμο να... ενδώσετε απόλυτα στη λιβανέζικη κουζίνα του. Από τα ορεκτικά (που έχουν ποικιλία και για χορτοφάγους) ως τα επιδόρπια, ο chef, Antoine Tawk, θα σας αποζημιώσει, ενώ δεν υπάρχει λόγος να μην δοκιμάσετε και τα λιβανέζικα κρασιά που μπορούν να συνοδεύσουν αρμονικά όποια επιλογή σας ολοκληρώνοντας την εμπειρία.

Προτείνουμε ”χούμους” ”τάμπουλέ”, ”σούτζουκ” (εύγεστα λουκανικάκια με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα) και για κυρίως πιάτο, ”Ναργκιλέ Κάφτα” ή ένα Μixed Grill που θα σας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσετε ποικιλία κρεάτων, αλλά και να διαπιστώσετε πόσο γευστικό μπορεί να είναι το... κοτόπουλο.

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα τυπικά επιδόρπια της λιβανέζικης κουζίνας (δοκιμάστε την ιδιόμορφη γλυκιά τους γεύση), αλλά και κάποιες ευρύτερες επιλογές τις οποίες έχει επιμεληθεί ο γνωστός Στέλιος Παρλιάρος.

Για όσους θέλουν έτοιμο ”μενού” για να δοκιμάσουν την κουζίνα υπάρχουν δύο επιλογές. Το ”μενού ορεκτικών” στα 22 ευρώ κι ένα πλήρες ”μενού γευσιγνωσίας” που θα σας περάσει από τα ορεκτικά ως το επιδόρπιο με 40 ευρώ.

Για το τέλος αξίζει να δοκιμάσετε τη... ”σπεσιαλιτέ” του καταστήματος. Δηλαδή ”ναργκιλέ” με ποικιλία από εννιά αρωματικές γεύσεις (μεταξύ αυτών μήλο, πορτοκάλι, λεμόνι-πορτοκάλι) και τον ”δικό του” κατάλογο για να επιλέξετε!

Ένα πράγμα που διαπιστώνει αμέσως ο επισκέπτης είναι ότι στο ”Nargile” έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα. Από την εντυπωσιακή είσοδο, αριστερά στο χώρο του café lounge bar (που λειτουργεί κάθε μέρα από το πρωί ως αργά το βράδυ), κι από δεξιά, στον κυρίως χώρο του εστιατορίου, έως τις εντυπωσιακές τουαλέτες.

Τα παραπάνω προδιαθέτουν για υψηλότερες τιμές και για πιο ”αποστασιοποιημένο” και ”επαγγελματικό” service. Στην πράξη, οι τιμές είναι απόλυτα λογικές (δύο άτομα θα φάνε και θα πιουν άνετα με 70 ευρώ) και η εξυπηρέτηση, έστω κι αν χάνει λίγο στις... λεπτομέρειες (που πάντως για ορισμένους κάνουν τη διαφορά) είναι φιλική και γρήγορη.

Μελανό σημείο στην εμφάνιση το... νάϊλον περιτύλιγμα στις πίτες, για το οποίο, όπως μας είπαν αναζητείται καλύτερη λύση (είναι απαραίτητο για να μην ”πανιάσουν”) και ίσως να έχει βρεθεί σύντομα.

Σημειώστε ότι λίγο μετά τις 24:00 η μουσική ζωηρεύει, ενώ ήδη έχει μεσολαβήσει, χωρίς όμως να κουράζει, το oriental χορευτικό και η κίνηση στο bar συνεχίζεται, συνεπικουρούμενη κι από την ”ροή” του νεαρόκοσμου που φιλοξενείται κατά βάση στο χώρο του café-bar όπου ξεχωρίζουν οι βολικές μεγάλες κόκκινες πολυθρόνες, ο εντυπωσιακός διάκοσμος με πινελιές... τεχνολογίας και η απόλυτα αποτελεσματική... μόνωση, ώστε να μην δραπετεύει ο ήχος προς την αίθουσα του εστιατορίου.

Στα συν σίγουρα, το μεγάλο και άνετο parking, που απαλλάσσει από τον πονοκέφαλο της ευρύτερης περιοχής.

”NARGILE” Café Lounge Restaurant, Χαριλάου Τρικούπη 50 Κηφισιά, τηλέφωνο κρατήσεων (απολύτως απαραίτητο ιδίως προς το τέλος της εβδομάδας) 210-80.83.333.

Το café lounge Bar είναι ανοικτό κάθε μέρα... όλη μέρα. Το Restaurant, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη μόνο βράδυ, Παρασκευή και Σάββατο, μεσημέρι - βράδυ, Κυριακή μεσημέρι 13:00-17:00 με μπουφέ.

Live oriental dance: Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο και ad hoc άλλες μέρες της εβδομάδας, εφόσον υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v