Πώς θα αντιμετωπίσω τη ζέστη;

Η ζέστη σε ταλαιπωρεί και σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις; Έχουμε τις πιο δροσερές λύσεις.

Αν δεν το έχεις ήδη πάρει χαμπάρι, το θερμόμετρο έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω του και αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

1. Επιτέλους καλοκαίρι

2. Δάκρυα και ιδρώτας αν βρίσκεσαι στην Αθήνα που βράζει

Τι κάνεις για να βρεις λίγο δροσιά; Σε έχουμε καλυμμένο.

Πήγαινε ένα θερινό σινεμαδάκι

 



Τα θερινά της Αθήνας έχουν ανοίξει και προσφέρουν ικανοποιητικές δόσεις δροσιάς, ποπ κορν και δροσερών αναψυκτικών/κοκτέιλ. Επίσης, όσο ψηλότερα βρίσκονται, τόσο το καλύτερο για να σε χτυπά και λίγο το αεράκι. Καλές επιλογές και «αέρινες» αποτελούν το Σινέ Παρί στην Πλάκα με τέλεια θέα στην Ακρόπολη, το Λαΐς στο Γκάζι, η Αβάνα του Χαλανδρίου και το Σινε Ψυχικό με τη δροσούλα του παρακείμενου άλσους να σε χτυπά.

Ανέβα στην ταράτσα

 



Ταράτσες δεν έχουν μόνο τα θερινά. Έχουν και αρκετά μπαράκια εν Αθήναις τα οποία προσφέρουν λίγη παραπάνω δροσούλα από ψηλά – και με ωραία θέα. Ανέβα στο Bios για χαλαρή κουβεντούλα και δροσερό παπωτό (κοκτέιλ σαν παγωτό), στις 45 Μοίρες για ροκιές, στο roof του Gazarte για ρομαντικές καταστάσεις και στο 360 Skybar του Poseidon Hotel για σούπερ θέα θάλασσα.

Βούτα στην πισίνα

 



Δεν λέμε, καλή επιλογή η παραλία αλλά μαζί με σένα στο δρόμο θα βγουν και οι μισοί Αθηναίοι, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Καν’το λίγο εικόνα: κολλημένος στην κίνηση, ζέστη και ιδρωμένη μπλούζα. Αντ’ αυτού, προτίμησε τη δροσιά κάποιας πισίνας. Ναι, θα πληρώσεις μια είσοδο, ναι το νερό της πισίνας δεν έχει την ίδια αίσθηση με εκείνο της θάλασσας όμως και σνακ μπαρ μια ανάσα θα έχεις, και μπόλικο ίσκιο και δική σου ξαπλώστρα. Δες εδώ μερικές οικονομικές προτάσεις.

Πάρε τα βουνά ή τους λόφους

 



Στα χωμάτινα μονοπάτια του λόφου του Φιλοπάππου θα αράξεις σε χτιστά καναπεδάκια στη σκιά των δέντρων, και θα χαζέψεις και ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα, ενώ στο Αττικό Άλσος, στο Γαλάτσι (στα Τουρκοβούνια, αν προτιμάς) θα βολτάρεις σε 550 στρέμματα πρασίνου απλωμένα σε δύο λοφάκια. Εκεί ψηλά στον Υμηττό, η δροσιά είναι άφθονη, τα δάση φουντωτά, και οι οάσεις δροσιάς μπόλικες, ενώ η Πεντέλη είναι σχετικά κοντά στην πόλη, έχει μια ωραιότατη και γεμάτη μαγαζάκια πλατεία και είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη.

Πήγαινε στα Βόρεια

 



Μια βόλτα στα Βόρεια Προάστια εγγυάται τουλάχιστον 2-3 βαθμούς κάτω, την ημέρα και αρκετή δροσιά τη νύχτα. Το Άλσος Συγγρού για παράδειγμα, στα σύνορα Κηφισιάς και Αμαρουσίου είναι ένα δάσος με πλούσια βλάστηση, μονοπάτια και αρκετή ησυχία, ενώ η αυλή του Artisanal στην Κηφισιά έχει αρκετό ίσκιο για να απολαύσεις ένα ωραιότατο brunch ή ποτάκι. Γενναίες δόσεις δροσιάς προσφέρουν οι κολασμένες δημιουργίες του παγωτατζίδικου Da Vinci, ενώ ο ιστορικός Νάρκισσος στην Εκάλη άνοιξε ξανά τις πύλες του με χειροποίητα γλυκά και καφεδάκι κάτω από τα πεύκα.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v