Τι θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στα φεστιβάλ των Δήμων;

Οι πρώτες ανακοινώσεις βγήκαν και οι δήμοι μας υποδέχονται σε θέατρα και άλση για πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Δείτε όλα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής και βάλτε στα… υπόψη το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, τα Μενάνδρεια του Δήμου Κηφισιάς και το Φεστιβάλ Αμαρουσίου, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους λίαν συντόμως.

Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

 



Το αγαπημένο καλοκαιρινό ραντεβού επιστρέφει για 9η χρονιά με μαγικές εκδηλώσεις από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, με καινούργιους και πανέμορφους χώρους προβολών και με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα ταινιών. Tο φετινό πρόγραμμα απαρτίζεται από αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά σκηνοθετών όπως ο Φεντερίκο Φελίνι, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι, ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Ακίρα Κουροσάβα, ο Ζαν Πιέρ Μελβίλ, ο Φρίντριχ Μούρναου, ο Μάικ Λι, ο Στίβεν Φρίαρς, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και άλλοι. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα δωρεάν προβολών εδώ.

Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων

 



Το φεστιβάλ των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού δηλώνει και φέτος δυναμικό παρόν και παρουσιάζει ένα πολυποίκιλο, πολύχρωμο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αρχής γενομένης της 5ης Ιουνίου με εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Μιχαηλίδη. Στις 7 Ιουνίου σειρά παίρνει ο Μίλτος Πασχαλίδης, ενώ ο Γιάννης Χαρούλης συνεχίζει στις 11 και 12 Ιουνίου. Ο Βασίλης Παπακωσταντίνου (21 και 22/6), η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας (26/6), η Beth Hart (27/6) και ο Σωκράτης Μάλαμας (1/7) είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που θα δούμε στο Θέατρο Βράχων. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Φεστιβάλ Βριλησσίων

Το ανακαινισμένο θέατρο «Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη» ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το 29ο Φεστιβάλ Βριλησσίων, το οποίο για ακόμα μια χρονιά θα περιλαμβάνει αξιόλογα και σημαντικά μουσικά σχήματα και θεατρικές παραστάσεις με καταξιωμένους δημιουργούς και καλλιτέχνες. Η αρχή γίνεται στις 10 Ιουνίου με τα «Αηδονίδεια», μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής και χορών αφιερωμένη στον Χρόνη Αηδονίδη. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες εδώ.

Χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Πεντέλης

 



Ο Δήμος Πεντέλης ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου ετοιμάζει στις 8 Ιουνίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας με τη συμμετοχή χορωδιών από άλλους δήμους όπως η Χορωδία Κέντρου Γυναικών Ιλίου, η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και η Χορωδία Αγίας Μαρίνας Άνω Ιλισίων. Διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Σιτώτης, ενώ το πιάνο συνοδεύει ο σολίστ Σάββας Σοράνογλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, περισσότερα εδώ.

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Λαυρεωτικής, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Αγ. Παρασκευής τα τελευταία δώδεκα χρόνια και φέτος ανοίγει αυλαία στις 15 Ιουνίου με το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» να παρουσιάζει το έργο του Ζωρζ Φεντώ «Από τον γάμο στο διαζύγιο». Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Περιστέρι

Μεγάλες συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, ειδικές μουσικές βραδιές και χορευτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου για το φετινό καλοκαίρι, με ελεύθερη είσοδο. Ενδεικτικά στις 18 Ιουνίου πραγματοποιείται συναυλία του Δημοτικού Ωδείου, στις 28 Ιουνίου οι Sylvia - Alex & the Band” παρουσιάζουν διαχρονικές συνθέσεις γνωστών ελληνικών και ξένων ροκ τραγουδιών, στις 17 Ιουλίου το συγκρότημα Loose Ties παρουσιάζει funk, soul και bossa nova κομμάτια, ενώ στις 3 Αυγούστου το θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου παρουσιάζει τον «Καραγκιόζη Φούρναρη». Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Φεστιβάλ Ρεματιάς

 



Με επίκεντρο το Θέατρο Ρεματιάς, το φεστιβάλ του Δήμου Χαλανδρίου ανοίγει για ακόμα μια χρονιά τις πόρτες του στο φιλοθεάμoν κοινό από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τέλη Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα Ιουνίου στη σελίδα του δήμου Χαλανδρίου, ενώ μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πώς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί η Αντιγόνη του Σοφοκλή από την Ομάδα Σημείο Μηδέν στις 12 Σεπτεμβρίου.

 

N. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v