Τα καφέ της Αθήνας που σερβίρουν… αστερόσκονη

Πέντε μαγικά καφέ στην Αθήνα, που μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο φαντασίας και παραμυθιών—και σερβίρουν και τέλεια γλυκά.
Τα καφέ της Αθήνας που σερβίρουν… αστερόσκονη

Όλοι μας χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη μαγεία στην ζωή μας. Αρκεί μια (πολύ) σύντομη ματιά στους τίτλους των ειδήσεων καθημερινά για να το συνειδητοποιήσεις αυτό. Και όταν ψάχνεις μαγεία, ευτυχώς υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που θέλουν να μας την προσφέρουν απλόχερα. Φοράμε λοιπόν τα πιο φανταχτερά, χρωματιστά μας ρούχα, διαλέγουμε ποιο παραμύθι θέλουμε να ζήσουμε σήμερα και (ξε)φύγαμε.

Cap Cap

Πανόρμου 26, Αιγάλεω τηλ: 2105904116
Με θεματικές ενότητες που αλλάζουν τακτικά, το Cap Cap ήταν αυτό που έφερε την… παραμυθομανία στην Αθήνα. Λιχουδιές από τον Χάρι Πότερ, από το Game of Thrones και από κάθε πιθανό και λατρεμένο φανταστικό σύμπαν μας περιμένουν εδώ, σε πολλές κολασμένες μορφές: κέικ, τούρτες, cupcakes, ζεστές σοκολάτες…

Little Kook

Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144
Στο κέντρο της πόλης, υπάρχει ακόμα ένας παραμυθένιος παράδεισος, που μάλιστα έχει επεκταθεί τελευταία. Το Little Kook δεν είναι τόσο little πια και έχει μετατρέψει τον πεζόδρομο της Πιττάκη σε κανονικότατη ατραξιόν, για κάθε είδους τουρίστα ή Αθηναίο που κάνει… staycation. Μεγάλα, μοναστηριακά τραπέζια, προσωπικό κεφάτο και, ίσως, μια από τις καλύτερες ζεστές σοκολάτες του κέντρου. Ακόμα κάθεσαι;

Fairytale

Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2582341
Θα πάμε μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια, και εκεί μας περιμένει ένα μαγαζί τόσο όμορφο και παραμυθένιο, που δεν θα θέλουμε να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Καθόμαστε σε αναπαυτικές, βελούδινες πολυθρόνες, και αναρωτιόμαστε τι να παραγγείλουμε: ένα κολασμένο προφιτερόλ, μιλφέιγ με σοκολάτα, ή κάποια από τις πολλές, πολλές ακόμα επιλογές μας; Γενικά, αν αγαπάς την σοκολάτα, το Fairytale θα γίνει από τις αγαπημένες σου γωνιές.

Alice Cakewitch

Ηούς 42, Πετράλωνα, τηλ: 21 0346 4353
Cupcakes, muffins, brownies και κάθε τι γλυκό θα βρεις σε αυτό το μαγαζάκι που εμπνέεται από την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων. Επίσης δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για τις τούρτες, που αρχικά τις κοιτάς για λίγη ώρα, μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι είναι αληθινές, και μετά απλά πρέπει να τις φας. Είναι τέλειες. Προσθέτουμε ότι τις Κυριακές παίζει brunch, με αλμυρές γεύσεις να προστίθενται στο μενού.

Trick or Treat

Δελφών 8, Περιστέρι, τηλ: 21 0577 0201
Ένα μαγαζί θεματικό, που μας σερβίρει πεντανόστιμες γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Η διακόσμησή του είναι υπέροχη, οι ποσότητες των γλυκών γενναίες και – όπως είναι λογικό – τα σαββατοκύριακα γίνεται το έλα να δεις. Πιάνουμε, λοιπόν, τραπέζι, παραγγέλνουμε εκπληκτικό καφέ και διαλέγουμε ένα από τα λαχταριστά του γλυκά—εμείς το carrot cake το αγαπάμε ίσως λίγο περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει, άρα το αναφέρουμε κιόλας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v