Νέες ωραίες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη

Πανέμορφα café, στιλάτα μπαράκια, και η μεγάλη επιστροφή της Pastaflora που πανηγύρισε όλο το ελληνικό internet.

Pastaflora Darling
Ζεύξιδος 6, τηλ.: 2310 261518

Το ιστορικό χρωματιστό café της Ζεύξιδος που έκλεισε πριν λίγους μήνες μετά από 16 συνεχόμενα χρόνια λειτουργίας, έκανε μόλις ένα δυναμικό comeback (ξανάνοιξε τις πόρτες του την Τρίτη 30 Οκτωβρίου) πλημμυρίζοντας κύματα χαράς το ελληνικό ίντερνετ.



Με ελάχιστες αλλαγές στη διακόσμησή της, η αγαπημένη Pastaflora κράτησε την πληθωρική της διακόσμηση στο εσωτερικό και τα σιδερένια τραπεζάκια της στο δροσερό πλακόστρωτο, το ιδανικό σημείο για χάζι στην περαντζάδα που επιλέγει για τη βόλτα της η μισή πόλη. Και πλέον ξαναφροντίζει για τα καφεδάκια μας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά. Πίσω από την αναβίωσή της βρίσκεται η ομάδα του αγαπημένου vegen εστιατορίου roots.

Vin
Κατούνη 31, Άνω Λαδάδικα, τηλ.: 2310 555077

Είναι και wine bar, ανοίγει και από νωρίς για καφεδάκι (καθημερινά 7:30-12:00 μόλις με 2€) έχει και πεντανόστιμο φαγητό, και εντυπωσιακή διακόσμηση που ακροβατεί ανάμεσα στο βιομηχανικό ντιζάιν και τις αναφορές στα grand café της Ευρώπης του προηγούμενου αιώνα.



Απλώνει τραπεζάκια και έξω, ό,τι πρέπει για τα ηλιόλουστα μεσημέρια μας, σερβίρει και ένα λαχταριστό πρωινό καθημερινά μέχρι τις 13.00 και σούπερ brunch με croque monsieur, αυγά Benedict και pancakes τα Σαββατοκύριακα.

Μπονμπονέλλα Cute Bar
Κωνσταντίνου Καραμανλή 21, τηλ.: 694 780 8848

Είναι cute όνομα και πράγμα, ήρθε να ταράξει τα νερά της πόλης τον περασμένο χειμώνα, μοιάζει βγαλμένο από βιντεοταινία των 70s και είναι και εντελώς άκαπνο. Αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να ξέρεις για την Μπονμπονέλλα, σε περίπτωση που έχεις μήνες να κυκλοφορήσεις στη Θεσσαλονίκη και δεν την έχεις ακόμα στέκι σου.



Σημείωσε επίσης πως είναι pet friendly, και πως καθημερινά από τις 19.00 έχει DJ set αποκλειστικά και μόνο από βινύλια. Θα τη βρεις στις επάλξεις από τις 7.00 το πρωί για καφεδάκι (που σερβίρεται μέχρι τις 20.00) μέχρι αργά για μπύρες, ποτά και κοκτέιλ.

Sebil
Κατούνη 27, Λαδάδικα, τηλ.: 231 055 3435

Στην σταθερά ανερχόμενη Πλατεία Εμπορίου, το Sebil ήρθε και προσγειώθηκε την άνοιξη που μας πέρασε κι έφερε μαζί του αέρα ανανέωσης. Ανοίγει καθημερινά από τις 9.00 το πρωί για να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια, αλλά και σπέσιαλ ροφήματα σαν τη λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο και μαστίχα, και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με καταπληκτικά signature cocktails.



Απλώνει τραπεζάκια και έξω, μπροστά από τις βαθυγάλαζες πόρτες του όταν ο καιρός είναι καλός, έχει και σούπερ χρωματιστό εσωτερικό, με τούβλινο τοίχο και πάτωμα - αναφορά στις σκακιέρες των παιδικών μας χρόνων.

Αυλή
Πάρκο Δαβάκη, Νεάπολη, τηλ.: 697 393 2003

Συζητήθηκε πολύ το καλοκαίρι, και όχι άδικα: Είναι μια πανέμορφη αυλή, πνιγμένη στα λουλούδια με το ξύλινο ντεκ της να δένει τέλεια με το καταπράσινο περιβάλλον που την αγκαλιάζει.



Ανοίγει από πολύ νωρίς (από τις 8.00 το πρωί, για την ακρίβεια) για καφεδάκι και ξενυχτά μέχρι τις 2.30 το επόμενο πρωί για χαλαρές μπύρες και ποτά. Δεν θα είναι, λοιπόν, υπερβολή να πούμε πως ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η (καθόλου άγρια) Δύση της Θεσσαλονίκης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v