Τα μπαρ που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στην Αθήνα

Αντέχουν στον χρόνο ή ήρθαν για να μείνουν. Στην Αθήνα και το Παγκράτι, στου Ψυρρή και αλλού, επτά μπαρ κυριαρχούν στις νύχτες μας.
Τα μπαρ που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στην Αθήνα

Juan Rodriguez
Παλλάδος 3, Ψυρρή

 



Ο «Ψυρρής» ανεβαίνει δυναμικά και γι’ αυτό ευθύνεται μεταξύ άλλων (και) το Juan Rodrigues, το ατμόσφαιρικό μπαρ που έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του ’18 στόλισε το εσωτερικό του με χειροποίητα έπιπλα που σε ταξιδεύουν στα 30’s και στήριξε την μπάρα του πάνω σε ψαγμένα spirits και εξίσου ιδιαίτερες signature δημιουργίες: Northside με λικέρ μέντα, Siesta με Campari και σιρόπι γκρέιπφρουτ και El diablo tequila punch με παλαιωμένη τεκίλα και λικέρ φραγκοστάφυλο είναι μερικά από τα hit της λίστας. Η μουσική του συνεχίζει σε ήχους των afro, funk, soul, jazz, blues και electronica ή βραδιές βινυλίου αναλόγως τον DJ, ενώ η κουζίνα του βγάζει χορταστικά μπέργκερ, κοπές μοσχαριού όπως ταλιάτα με ψητά λαχανικά και ωραιότατο brunch. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Senios
Καλαμιώτου 15, Αθήνα

 



Το καινούριο project της ομάδας του The Clumsies (επίσης μπαρ- πρωταγωνιστής στην βραδινή Αθήνα) φέρνει αέρα new age καφενέ, «σενιάρεται» με vintage αισθητική διακόσμηση και μια μεγαλοπρεπή μαρμάρινη μπάρα και ήδη υποδέχεται κόσμο και κοσμάκη από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο πόστο του στην Καλαμιώτου. Φρεσκοκομμένος καφές και comfort food με ψαγμένες πρώτες ύλες (πατατοκεφτέδες με μοσχαρίσιο ταρτάρ, πατάτες με πηχτόγαλο Κρήτης κ.α.) ξεκινούν την ημέρα, ενώ το βράδυ η μπάρα βγάζει «ελληνικές» δημιουργίες με βάση εγχώρια spirits όπως Metaxa, Skinos και Roots, πειραγμένες εκδοχές κλασσικών κοκτέιλ και παλαιωμένες δημιουργίες από τα βαρέλια του Senios. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 5€ και φτάνουν τα 12€, το απλό ποτό στα 7€.

Χοροστάσιο
Σκουλενίου 2B, Αθήνα

 



Το εμβληματικό στέκι της πλατείας Αγίων Θεοδώρων μεγαλώνει… όμορφα, όμως δεν γερνά, ακόμα και αν έχουν περάσει μπόλικα χρόνια από τα 90s. Η ταράτσα του το καλοκαίρι πρωταγωνίστησε στις βραδινές μας βόλτες, όμως οι δύο όροφοι/stages του χειμώνα αναλαμβάνουν να μας βάλουν σιγά σιγά σε mood ξεφαντώματος. Ήδη ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best και του En Lefko στήνουν τα δικά τους parties, ενώ όλοι ετοιμάζονται για τις 10 Νοεμβρίου, με το πρώτο Fresh and Yellow πάρτι με indie και brit pop ήχους. Τα ποτά του είναι καθαρά, τα κοκτέιλ καλοφτιαγμένα, και ο νεαρόκοσμος που το γεμίζει ασφυκτικά τα Σαββατοκύριακα εγγυάται πώς η κοινωνικοποίηση δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

7 Jokers
Βουλής 7, Αθήνα

 



Ακόμα ένα μπαρ που γερνά όμορφα, μια ανάσα από το Σύνταγμα και έχει κόσμο ανεξαρτήτως ημέρας σε μια περιοχή που άλλα μπαρ ανοίγουν και κλείνουν πιο γρήγορα και από τους ροκ ρυθμούς που παίζει. Το Jokers είναι ιδέα, είναι ποτάδικο, είναι κεφάτο, έχει σούπερ μουσικές, είναι και after, είναι μικρό, μα έχει χαρακτήρα και το κυριότερο είναι πλήρως ανεπιτήδευτο. Μας αρέσει και η ενισχυμένη λίστα των κοκτέιλ του, με πρωτότυπες δημιουργίες όπως μια παραλλαγή του Aviation με βότκα, λικέρ αφροξυλιάς, λεβάντα και prosecco ή το Called Brew με βερμούτ Punt e Mes με άρωμα καφέ, μαστίχα και τόνικ. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Κάιν
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς

 



H τοιχογραφία του Κάιν διά χειρός του street artist Δημήτρη Ταξή στέκει εμβληματικά στο εσωτερικό αυτού του συνοικιακού μπαρ «γειτονιάς» το οποίο έγινε κατάφερε στα τρία χρόνια λειτουργία τους να γίνει το απόλυτο «χιτ» της εξόδου στο Μετς (και το Παγκράτι). Συνεχίζει δυναμικά με μουσικάρες στα ηχεία από τους εναλλασσόμενους Djs, ωραία ποτά, καλά κοκτέιλ και ψαγμένο νεαρόκοσμο που δίνει το στίγμα του σε κάθε βραδιά – ακόμα και καθημερινές κάνοντας το μαγαζί μονίμως γεμάτο. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, ενώ για τους πεινασμένους σερβίρεται και νοστιμότατη, χειροποίητη pizza.

Tyco
Ρόμβης 11, Αθήνα

 



Απορίας άξιο πώς η φάση «κοκτέιλ στο χέρι» δεν έπιασε στο κέντρο τόσα χρόνια. Όπως και να’χει άμα τη αφίξει του TYCO στην Ρόμβης φαίνεται πώς ήρθε για να μείνει. Το τόσο δα μαγαζάκι βγάζει από την μπάρα του signature και κλασικές δημιουργίες, όπως όπως το #1 με βότκα εμβαπτισμένη με βανίλια, passion fruit και curacao ή το #5 με τεκίλα Don Julio Blanco, μπλεντ με πορτοκάλι και raspberry και κρέμα καρύδας, σε χαμηλές τιμές (5-6€) για να τα πιούμε βολτάροντας στο κέντρο ή εκεί απέξω. Τα Σαββατοκύριακα η δεύτερη επιλογή είναι ελκυστικότερη μιας και όλο και κάποιο πάρτι θα έχουν σκαρώσει στον πεζόδρομο. Προσφάτως, εγκαινίασαν και το ντελίβερι για τα κοκτέιλ τους.

Bios Winter_Bar
Πειραιώς 84, Αθήνα

 



Αν νομίζατε πως η ταράτσα του θα παρέμενε ανοικτή μόνο για το καλοκαίρι γελαστήκατε. Το συνώνυμο με την εναλλακτική ζωή της πόλης Bios δε θα μας στερήσει την εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη φέτος τον χειμώνα, αφού «κάλυψε» μέρος της ταράτσας του και την έκανε χειμερινό προορισμό. Τα εγκαίνια έγιναν προ μερικών ημερών με Dj Set, ενώ το μέλλον διαγράφεται εξίσου ανεβαστικό με Petros Floorfiller (2/11), Chris Kontos (3/11) και πολλούς ακόμα που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Κατά τα λοιπά, θα ανοίγει από το πρωί (και) για brunch, ενώ από τη μπάρα του το βράδυ θα βγαίνουν δημιουργικά κοκτέιλ που πατάνε πάνω σε κλασικές συνταγές (στα 8-10€).

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v