Τέλεια μπαρ για μετά την δουλειά

Αν θες ένα ποτό μετά την δουλειά για να χαλαρώσεις, ή να τα πεις με τους συναδέλφους, ξέρουμε πού πρέπει να πας.

Το ποτό μετά την δουλειά δεν είναι ένα απλό ποτό. Είναι μια ιεροτελεστία. Είναι η στιγμή που μπορείτε επιτέλους, εσύ με τους συναδέλφους ή τους φίλους σου, να χαλαρώσετε, να πείτε τις βλακείες σας – ή τα δράματά σας – και να βγάλετε από μέσα σας όλη την πίεση και το στρες του εργασιακού χώρου. Κι επειδή θέλουμε αυτές οι ξεχωριστές στιγμές να συμβαίνουν σε εξίσου ξεχωριστά μέρη, ορίστε μερικές πολύ ωραίες προτάσεις, για κάθε γούστο.

Snatch

25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι
Μπορεί να είναι το αγαπημένο μας μπαράκι στο Χαλάνδρι, και θα καταλάβεις γιατί με το που το δεις. Είναι πανέμορφο, σου μεταδίδει μια οικεία και φιλική αύρα με το που πατήσεις μέσα, είναι παντός καιρού – τον χειμώνα χουχουλιάζουμε μέσα, στην μεγάλη μπάρα ή στα ευρύχωρα καθίσματα, τις ζεστές μέρες ξεχνάμε ότι είμαστε σε πόλη μέσα στην καταπράσινη αυλή του – και έχει συγκλονιστικά κοκτέιλ. Δεν είμαστε αντικειμενικοί, θα σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Spicy Papa (10€), με ρούμι, passion fruit και ginger. Τα υπόλοιπα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Barrett

Πρωτογενούς 11, Ψυρρή
Αν δουλεύεις κέντρο (και σχολάς σε ανθρώπινη ώρα), το Barrett είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό ποτό. Θα φτάσεις ακριβώς πάνω στην ώρα που η μουσική θα ανεβάζει ένταση, που ο κόσμος θα μαζεύεται σιγά-σιγά, αλλά πριν το βραδινό χιπστεροχάος—που, όσο κι αν το αγαπάμε, ομολογουμένως δεν είναι κατάλληλο για χαλαρό ποτό. Προτείνουμε τον πάνω όροφο, για να είστε άνετα και να μιλάτε με την ησυχία σας. Τα ποτά του ξεκινούν από 6€.

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
Χριστούγεννα όλο τον χρόνο, επειδή μερικές μέρες χρειάζεσαι Χριστούγεννα. Μέσα στον μεγάλο και χριστέ-μου-τόσο-λαμπερό χώρο του, θα ακούσουμε ωραίες, χαλαρές μουσικές, θα πιούμε πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ (η λίστα είναι μεγάαααλη και καλύπτει πολύ ευρεία γκάμα αλκοολικών γούστων) και θα ζήσουμε ξέγνοιαστες στιγμές. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από τα κανονικά Χριστούγεννα, που έχουν στρες και σόγια και τσιρίδες. Στο Noel απαγορεύεται το στρες—αλλά είναι πολύ καλή επιλογή για να πας τα σόγια που επισκέφθηκαν. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Rabbithole

Λέκκα 10, Σύνταγμα
Ένας εκπληκτικός χώρος, προσεγμένος και στιλάτος – χωρίς υπερβολές, χωρίς να είναι φορτωμένος – που παίζει ωραίες εναλλακτικές μουσικές, μια ανάσα από το μετρό Συντάγματος. Στο Rabbithole απολαμβάνουμε, λοιπόν, την απογευματινή μας έξοδο με δροσερά κοκτέιλ (από 8€), και αφήνουμε τον χρόνο να περάσει με συζητήσεις καλλιτεχνικές—ταιριάζουν άψογα στον χώρο, στο Rabbithole δεν πας για να γκρινιάξεις. Μπόνους, το ότι βρίσκεται μέσα σε στοά το προστατεύει από όλη την βαβούρα του κέντρου, κι αν πούμε ότι δεν το ‘χουμε ανάγκη αυτό, θα λέγαμε ψέματα.

Galaxy

Σταδίου 10, εντός στοάς
Ιστορικό μπαρ, που στέκεται εκεί από το 1970, και μας σερβίρει στην μεγάλη του μπάρα καθαρά ποτά (στα 7€), που τα συνοδεύουμε με μεζεδάκια ή ποικιλίες. Και επειδή, για να αντέχει εκεί τόσες δεκαετίες, κάτι πρέπει να κάνει πολύ σωστά, το Galaxy συχνά θα το βρούμε σχεδόν γεμάτο. Ο χώρος είναι ό,τι πρέπει για αυτές τις απογευματινές συναντήσεις, και έχει έναν πολύ ωραίο κλασικό αέρα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v