Τα δωρεάν του Σεπτέμβρη

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του όμως εμείς δεν μασάμε και έχουμε αρκετούς – δωρεάν – λόγους για να το χαρούμε όσο κρατήσει.
Τα δωρεάν του Σεπτέμβρη

Όλα όσα δωρεάν, ξεσηκωτικά, χαρούμενα, μελωδικά και χορευτικά συμβαίνουν στην Αθήνα (και λίγο παραέξω) τον Σεπτέμβριο.

Οι Gadjo Dilo στην Γλυφάδα

 



Η gypsy τζαζ / gypsy σουίνγκ μπάντα εγγυάται μια βραδιά γεμάτη χορό και θετικά #vibes στην Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας στις 21.00.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Η Ρεματιά στο Χαλάνδρι αποχαιρετά τον Μάνο Ελευθερίου στις 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30. Ο Θάνος Ολύμπιος, η Λιζέτα Νικολάου και ο Βασίλης Πάτσιος, τρεις ερμηνευτές που έχουν δισκογραφήσει τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, παρουσιάζουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου στιχουργού με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας.

Ο Goran Bregovic στο ΚΠΙΣΝ

 



Ο Goran Bregovic και η μπάντα του, The Wedding and Funeral Band, καθώς και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών θα γεμίσουν το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με ήχους από τα soundtrack του συνθέτη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Jazz στο Πάρκο

Η καρδιά της ελληνικής jazz χτυπά για 7η χρονιά στο Ίλιον. Το "7ο Jazz στο Πάρκο" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη και τη συμμετοχή δεκατεσσάρων καλλιτεχνών του είδους, όπως τους Κώστα Γιαξόγλου, Χρυσόστομο Μπουκάλη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Michael Papadopoulos, Leonardo Corradi, Τουρίκα Σεραφείμ, Θοδωρή Ρέλλο, Κλέωνα Αντωνίου, Φλοριάν Μικούτα, Αντώνη Μαράτο, Τάκη Κανέλλο, Τάκη Αναγνωστόπουλο, Κώστα Μητρόπουλο και Λάμπρο Παπανικολάου.

Η Ελλάδα μέσα από το σινεμά της στο Τριανόν

Για όλο τον Σεπτέμβριο, ο θερινός κινηματογράφος Τριανόν (Πατησίων και Κοδριγκτώνος) θα προβάλλει κλασικά αριστουργήματα και ταινίες του νεότερου ελληνικού σινεμά, που αντικατοπτρίζουν την ιστορική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή της χώρας. Οι προβολές πραγματοποιούνται καθημερινά στις 19.00. Για το πρόγραμμα των προβολών, μπείτε στη σελίδα του Τριανόν στο Facebook.

Μενάνδρεια στην Κηφισιά

Για ακόμα μια χρονιά ο δήμος Κηφισιάς φιλοξενεί πλήθος μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων έως και τις 2 Οκτωβρίου σε διάφορους χώρους του δήμου (Ζηρίνειο Στάδιο, Αίθριο Δημαρχείου, Θέατρο Εργατικών Κατοικιών κ.α.). Οι γερόλυκοι Charms, οι Μουσικές της Σμύρνης, η Καλλιόπη Βέτα, ο Χρήστος Δάντης και η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Γιώργος Νταλάρας και Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο ΚΠΙΣΝ

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει στις 16 Σεπτεμβρίου ένα συναρπαστικό μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση - ωδή στην ξενιτιά, στην μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με Ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου. Καλεσμένος ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η εντυπωσιακή χορωδία chórεs σε μουσική διδασκαλία της Μαρίνας Σάττι, η Ρία Ελληνίδου και o Τάσος Νούσιας.

Οι Imam Baildi στον Κορυδαλλό

 



Η μπάντα που μας επανασύστησε μελωδίες των δεκαετιών του ‘40, του ‘50 και του ’60 με άκρως χορευτική διάθεση εμφανίζεται στις 16 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού στις 20.30.

Η Εξερεύνηση του Διαστήματος ξεκινά στο Πλανητάριο

Μέσα από μια έκθεση επιλεγμένου υλικού, που περιλαμβάνει βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό αλλά και τμήμα της βραβευμένης αστροφιλοτελικής συλλογής Κλέωνος Διονυσάτου, το Ίδρυμα Ευγενίδου μοιράζεται με το κοινό την ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος, την τεχνολογία που σχετίζεται με αυτήν, τις μεθόδους, τα ευρήματα κ.α. Η έκθεση πλαισιώνεται καθημερινά από πλανηταριακές παραστάσεις, επιμορφωτικά εργαστήρια από τη Βιβλιοθήκη, το Εργαστήριο Τεχνολογίας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα STEM for Youth, αναγνώσεις βιβλίων, ομιλίες και ποικιλία άλλων παράλληλων δράσεων που θα βρείτε εδώ. Οι δράσεις διαρκούν από τις 17 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Η Big Band Δήμου Αθηναίων στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η «μεγάλη μπάντα» της Αθήνας μας καλεί σε μια μικρή περιήγηση στον κόσμο της ελληνικής (λαϊκής, έντεχνης, ρετρό και παραδοσιακής) μουσικής στο Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων και Καπανέως) την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20.30.

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Θέατρο Βράχων

 



Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μαζί με την μόνιμη μουσική του παρέα, τους 100ο C και ολοκαίνουργιο άλμπουμ εμφανίζεται στο Θέατρο Βράχων στις 19 Σεπτεμβρίου στις 21.00 για να ερμηνεύσει παλιά και νέα κομμάτια.

Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique στα «Λιπάσματα»

H Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique προσκαλούν τον Γιώργο Ανδρέου, τον Απόστολο Βαλαρούτσο, τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάννα Μπάμπαλη και άλλους σπουδαίους μουσικούς για να παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια, μεγάλες προσωπικές επιτυχίες και κομμάτια από τον νέο δίσκο της καλλιτέχνη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.

Οι Planet of Zeus στο ΚΠΙΣΝ

Το υπέροχο πάρκο φιλοξενεί ακόμα μια ανεβαστική συναυλία, αυτή τη φορά με πιο «σκληρό» πρόσημο. Στις 22 Σεπτεμβρίου οι Planet of Zeus δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους, και λίγο πριν την κυκλοφορία του live album τους, ετοιμάζονται για το πρώτο τους μεγάλο open-air live ως headliners, στο εμβληματικό Ξέφωτο. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Tuber, οι Whereswilder και οι Supersoul. Ώρα έναρξης 18.00.

Αthens Gypsy Jazz Festival στην Τεχνόπολη

Η αγαπημένη γιορτή της gypsy jazz, με το καραβάνι των ιδιαίτερων δραστηριοτήτων της κατασκηνώνει ξανά στο Γκάζι στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι εδώ για την προσεχή ανακοίνωση των ονομάτων που θα συμμετέχουν.

Ο Παύλος Παυλίδης και οι Β - Movies στον Άγιο Δημήτριο

 



Ο Παύλος Παυλίδης και η μπάντα του ανεβαίνουν στην σκηνή του Ασύρματου (Ελ. Βενιζέλου) για να παρουσιάσουν ένα συναυλιακό πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα μουσική διαδρομή του Παύλου Παυλίδη, καθώς και καινούργια ακυκλοφόρητα κομμάτια από τη νέα δουλειά που ετοιμάζουν. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v