Πάμε στο Σύνταγμα για καφέ;

Στα πέριξ της πλατείας, σε στενάκια και στοές απολαμβάνουμε καφεδάκι και λαχταριστά σνακ σε αγαπημένες διευθύνσεις.
Πάμε στο Σύνταγμα για καφέ;

Χατζής
Μητροπόλεως 5, τηλ. 210 3222647



Τα διάσημο θεσσαλονικιώτικο ζαχαροπλαστείο έχει «αδερφάκι» στη Μητροπόλεως, το οποίο σερβίρει καθημερινά στον όμορφο χώρο του το… σελέμπριτι εκμέκ καταϊφι με γνήσιο καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα και μερακλίδικο ελληνικό καφέ, που ψήνεται στη χόβολη και συνοδεύεται με λικέρ τριαντάφυλλο και λουκουμάκι. Διαθέτει ενδιαφέρουσα ποικιλία και σε τσάγια – δοκιμάστε το Δάκρυ της Χίου – ενώ δίνει τα σούπερ γλυκά του και σε πακέτο για το σπίτι.

Στην Amandine – Bagels
Νίκης 13, τηλ: 210 3239829



Ετοιμάζουν καθημερινά τα πιο δημοφιλή bagels εν Αθήναις και το κάνουν υπέροχα. Το μικρό καφέ/gourmandize της Αμαντίν ζυμώνει νοστιμότατα bagels που συνοδεύουν όπως πρέπει τον εξίσου ωραίο καφέ και δίνουν την ιδανική πρόταση για χορταστικό πρωινό, ή δεκατιανό ή ακόμα και brunch. Η ποικιλία τεράστια, όρεξη να έχετε να δοκιμάζετε: με λιαστή ντομάτα στη ζύμη, ζαμπόν Πάρμας, μαύρο σαλάμι ή παστράμι στη γέμιση, και αβοκάντο, σαλάτα μελιτζάνας ή ακόμα και κόκκορα για… ενίσχυση.

9
Κολοκοτρώνη 9, τηλ: 2103232795



Εξαιρετικοί καφέδες, ψαγμένα ροφήματα, οικείο περιβάλλον, χαλαρό κλίμα. Στο 9 της Κολοκοτρώνη κάθε ώρα, από το πρωί μέχρι αργά μας περιμένει ένας φιλόξενος χώρος με όμορφη μουσική που μας κάνει να νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Το καφεδάκι εδώ συνοδεύουν λαχταριστά σάντουιτς που φτιάχνουν κάθε μέρα με φρέσκα υλικά και ποικιλία συνδυασμών, αλλά και βιβλία για τους μοναχικούς βιβλιοφίλ που θέλουν να αράξουν στο πριβέ παταράκι.

Peek A Bloom
Λέκκα 14, τηλ: 21 0321 9000



Η μικρή στοά της Λέκκα δίνει την όμορφη αύρα, και το Peek  a Bloom την γοητεία σε έναν συνδυασμό «καφεδάκι – στη – στοά» που μας αρέσει πολύ. Η ομάδα του περίφημου καφέ Mind the Cup πιάνει κέντρο και μας σερβίρει εξαιρετικούς καφέδες, σε μοντέρνο σκηνικό ό,τι πρέπει για μεσημεριανή έξοδο. Συνοδεύστε τον καφέ σας με λαχταριστά σνακ όπως το ανοιχτό Pablo Escobar με μαύρο ψωμί, μοσχαρίσια λάπα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και ρόκα ή ένα healthy brunch με δυναμωτικές σαλάτες.

The Trap
Όθωνος 10, τηλ: 210 32 155 61



Μια all day παγίδα που δε θέλουμε να αποφύγουμε, το Trap ανοίγει από νωρίς το πρωί σερβίροντας ωραιότατο καφέ, σπιτικές λεμονάδες, φυσικούς χυμούς, τσάι σε διάφορες γεύσεις, αλλά και σοκολάτα σε ρόφημα για τους φαν των μπίτερ γεύσεων. Φυσικά δεν μας αφήνει πεινασμένους, μιας και σερβίρει ιδιαίτερο μενού με επιλογές όπως μπουρίτο με παστράμι Σερρών και χτυπητά αυγά ή μπουράτα με ταρτάρ ντομάτας και κρεμμυδάκι.  

Public Café 
Καραγιώργη Σερβίας 1, τηλ: 2103239101



Μιλώντας για βιβλία, ας έρθουμε για καφεδάκι στην… πηγή. Κλασική αξία στο Σύνταγμα, το café στον τελευταίο όροφο του ιστορικού κτιρίου που φιλοξενεί το πολυκατάστημα Public βλέπει «φάτσα» την πλατεία Συντάγματος και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα από το μπαλκόνι του για να απολαύσετε τον καφέ ή το ρόφημα μας. Αν πεινάσουμε παίζουν και νοστιμότατες επιλογές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v