Τέλεια μπαράκια για να τα πιούμε νωρίς

Στο Σύνταγμα, το Μεταξουργείο, τα Πετράλωνα, του Ψυρρή και το Χαλάνδρι, πέντε υπέροχα μπαράκια μας σερβίρουν σούπερ κοκτέιλ και ποτά από (πολύ) νωρίς.
Τέλεια μπαράκια για να τα πιούμε νωρίς
Juan Rodriguez 
Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ.: 210 3224496

Ολοκαίνουρια άφιξη στην αγαπημένη γειτονιά που ζει τη δεύτερη νιότη της, το Juan Rodriguez είναι ένα πληθωρικό cafe-bar που αγαπά πολύ τις funk και rock μουσικές. Την εντυπωσιακή διακόσμησή του συναποτελούν ζωγραφισμένοι τοίχοι, vintage στοιχεία, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι και κατακόκκινα καναπεδάκια.



Στα κοκτέιλ του, ξεχωρίζουμε το Lococo Tici με ρούμι, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας και χυμό λάιμ, και το Flat White Martini με βότκα, irish cream και εσπρέσο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€. Αν πεινάσετε, έχει και ωραιότατα τσιμπολογήματα (με τα burger να πρωτοστατούν) και γλυκά.

Αμπάριζα 
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3257644

Ένα από τα αγαπημένα μας μπαράκια στα πέριξ του Συντάγματος, είναι all day, ανοίγει δηλαδή από το πρωί για καφεδάκια, διατηρεί όμως στο ανέπαφο την «μπαρίστικη» ατμόσφαιρά του: Το σκούρο ξύλο κυριαρχεί στη διακόσμησή του, η εντυπωσιακά φωτισμένη κάβα του αγγίζει το ταβάνι, η old school μπάρα δεσπόζει στον χώρο και ο κατάλογός του έχει σελίδες επί σελίδων με δυσεύρετες premium ετικέτες σε ουίσκι, ρούμι και κονιάκ.



Φτιάχνει, φυσικά, και εξαιρετικά κοκτέιλ, όπως το Start me Up, με Ultra Premium No3 Gin, passion fruit, τζίντζερ και σπιτικό σιρόπι καυτερού τσίλι ή το East India, με Metaxa, Orange Curacao, ανανά, Marschino και Angostura aromatic bitters. Η μουσική κινείται σε funk και jazz μονοπάτια, χωρίς να λέει όχι και σε μερικές indie pop παρεκκλίσεις. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 7€, τα special και τα κοκτέιλ από 9€.

Κώνειο 
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ: 2110120921

Το αγαπάμε (και το μνημονεύουμε συχνά) τα καλοκαίρια για την πανέμορφη αυλίτσα του, είναι όμως ωραιότατο και αυτή την εποχή που μας «μαζεύει» στο cozy εσωτερικό του πέτρινου διώροφου που το φιλοξενεί.



Σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, που κινούνται σε κλασικά μονοπάτια με ένα μικρό twist (Ginger Mojito, επί παραδείγματι) και παίζει ωραίες funk μουσικές. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε τσιμπολογήματα του τύπου ποικιλία τυριών-αλλαντικών (στα 4€) αλλά και ωραιότατα γλυκάκια. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 5€ για το απλό ποτό και 7€ για το κοκτέιλ.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362



Η άφιξη που συζητήθηκε πιο πολύ απ’ όλες την φετινή σαιζόν, στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του Μεταξουργείου, ανοίγει καθημερινά από το πρωί (και) για καφεδάκι, και φτιάχνει, εκτός από νόστιμο «φαγητό μπάρας» (tacos, πίτσα και δε συμμαζεύεται) και αριστουργηματικά κοκτέιλ. Σε αυτά που έχουμε μέχρι στιγμής ξεχωρίσει συγκαταλέγονται το Cooper’s Flower, με Metaxa 5 αστέρων, λικέρ elderflower, φιστίκι και τόνικ, και το Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Ένα από τα ομορφότερα μπαράκια της πόλης, στήνει ένα απολύτως θεατράλε σκηνικό με βίντατζ έπιπλα, φθαρμένους τοίχους, εντυπωσιακούς πολυελαίους, και μεγάλη μπάρα μέσα, και μια γλυκύτατη (σκεπαστή τον χειμώνα) αυλή στρωμένη με ασπρόμαυρο πλακάκι και στολισμένη με λουλουδιασμένα γλαστράκια, ρετρό τραπέζια, νοσταλγικά φωτιστικά και αραμπέσκ πλακάκια έξω.



Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκια, και σερβίρει από νωρίς φανταστικά κοκτέιλ σαν το Liliko’i με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos, ή το The Long Purple με σπιτικό παγωτό καϊμάκι, τζιν, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι και λεμόνι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v