Πέντε café για τέλειο πρωινό

Αυγά σκραμπλ, χυμοί, smoothies αλλά και εκλεκτοί καφέδες σε πέντε διευθύνσεις στην Αθήνα για να ανοίξει το μάτι – και το στομάχι.
Πέντε café για τέλειο πρωινό

Spiti Mas
Ναυάρχου Αποστόλη 10, Ψυρρή, 21 0331 4751



Μαγαζί όνομα και πράγμα το Spiti Mas στου Ψυρρή γεμίζει το εσωτερικό του με σαλονάκια, καθιστικά, κουζίνες, καρέκλες ακόμα και… κρεβάτι για να μας κάνει να νιώσουμε οικεία (θα βρείτε και μπουγάδα κάπου στο χώρο) και τα τραπέζια του με λαχταριστό πρωινό και brunch. Ανοίγει από τις 10.00 το πρωί για καφεδάκι και σούπερ πρωινό με πιάτα όπως κουλάκι (παραδοσιακό ψωμί από τη Μακεδονία) με αυγά και ρόκα, ποικιλία σε ομελέτες, ψωμάκι με μους από χαρουπάλευρο ταχίνι και μέλι και φρέσκες πίτες με κιμά, τυρί, πιπεριά σε γενναίες μερίδες.

Μελίαρτος
Ερμού 65 και Αιόλου, τηλ: 216 7003113



Πέρα από ένα μοντέρνο café-αρτοπωλείο όπου μπορείτε να πάρετε καλούδια στο χέρι, καθώς κάνετε τις βόλτες σας στην Ερμού, ο Μελίαρτος σερβίρει στα τραπεζάκια του σούπερ λαχταριστές ομελέτες σε τεράστια ποικιλία - λαχανικά και ελληνικά τυριά, παστράμι, μπέικον σολομός, τόνος κ.α., σπιτική γαλατόπιτα, μπουγάτσα σοκολάτας, ανάμεικτους φυσικούς χυμούς φρούτων και θρεπτικά smoothies, όπως αυτά με το γιαούρτι, τη βανίλια και τη μπανάνα, και με γιαούρτι-φραμπουάζ και μήλο.

Flamingo
Ευφράνορος 22 και Κρησίλα, Παγκράτι, τηλ: 211410 4639

Στο 22 της οδού Ευφράνορος, μια ανάσα από τις πλατείες Βαρνάβα και Πλαστήρα, το Flamingo αποτελεί την πιο πρόσφατη all day άφιξη στην περιοχή με ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας. Το επισκεπτόμαστε από τις 9.00 το πρωί για σούπερ πρωινό με αυγά και φρυγανισμένο ψωμάκι, κρέπες με ταχίνι και ξηρούς καρπούς, μπαγκέτα Βιέννης µε χοιρινό µπούτι, µουστάρδα ντιζόν,και αποξηραµένα σύκα, και φυσικά ωραιότατο καφέ Taf, σοκολάτα από το Περού, πληθώρα φυσικών χυμών και ζεστό τσαγάκι με διάφορα βότανα.

Estrella
Ρόμβης 24α, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 8000



Στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, το θεσσαλονικιώτικο «Estrella» έγινε (και) αθηναϊκό γεμίζοντας κόσμο που πιάνει τραπέζι στη Ρόμβης από το πρωί για καφεδάκι και πεντανόστιμο πρωινό. Από τις 8.00 το πρωί δοκιμάζουμε bagel με αυγό και τσένταρ, αυγά με ζαμπον, κρέμα φέτας και σαλάτα εποχής, breakfast pizza σε ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης με bacon, σπιτική μαγιονέζα, γραβιέρα και τηγανιτά αβγά, το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού bougatsan και ολόφρεσκους χυμούς φρούτων.

iFeel
Καραϊσκάκη 33, Ψυρρή τηλ: 2103232244



Κάτω από το ξενοδοχείο Andronis, αυτή η boulangerie στου Ψυρρή βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και τραβά τα βλέμματα τόσο με τον υπέροχα διακοσμημένο εσωτερικό του χώρο όσο και με το πληθωρικό μενού της. Πέρα από δεκάδες είδη καφέ σε κάθε πιθανό συνδυασμό, εδώ απολαμβάνουμε πρωινό από τις 8.00 το πρωί με πιάτα όπως ελληνική ομελέτα με ντομάτα, ξυνομηζύθρα, ελιές και κρεμμύδι, αυγά ποσέ σε ψωμάκι μπριός, french toast µε κρεµώδες τυρί και κόκκινα φρούτα, γιαούρτι με φρούτα και τοστ από ψωµί brioche µε γαλοπούλα και τυρί φρυγανισµένο µε παρµεζάνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v