Η βόλτα του Σαββάτου μυρίζει… ευτυχία!

Η πρώτη σαββατιάτικη βόλτα του 2018 θα είναι τόσο χαρούμενη όσο αρμόζει στο νέο έτος: με Μελωδία της Ευτυχίας, παρεΐστικα μεζεδάκια και χορό, πολύ χορό!
Η βόλτα του Σαββάτου μυρίζει… ευτυχία!

Γλεντήσαμε, φάγαμε, αγκαλιαστήκαμε, γιορτάσαμε. Το 2017 αποτελεί παρελθόν και το 2018 στρογγυλοκάθισε στον θρόνο του.

Όπως ακριβώς αποχαιρετήσαμε το 2017 – χαρούμενοι όσο δεν πάει – έτσι σκοπεύουμε να καλωσορίσουμε το πρώτο Σάββατο του 2018: με μελωδίες ευτυχίας, μεζεδάκια παρεΐστικα σε χαρούμενο περιβάλλον και μπόλικο χορό στο πιο hot και φρέσκο υπόγειο της Αθήνας.

Στάση 1η: Στο ΚΠΙΣΝ για… Μελωδία της Ευτυχίας

Φιλμ που μεγάλωσε γενιές και γενιές θεατών, ταινία που κανείς δεν βαριέται να βλέπει ξανά και ξανά, σινεμά κλασικό, παιδικό, ενήλικο και αγαπημένο. Η Μελωδία της Ευτυχίας προβάλλεται στην Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να μας θυμίσει ξανά πόσο ονειρεμένα υπέροχος μπορεί να είναι ο κινηματογράφος. Ήταν η πρώτη ταινία που έσπασε το φράγμα των 100.000.000 δολαρίων, ξεπερνώντας το Όσα Παίρνει ο Άνεμος. Προτάθηκε για 10 Oscar, έφυγε με τα μισά: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, μοντάζ, μουσικής και ήχου. Ώρα λοιπόν να φρεσκάρουμε ξανά τους στίχους «The hills are alive with the sound of music»… Η ταινία προβάλλεται στις 11.30, με ελεύθερη είσοδο. Κρατήστε θέση από εδώ.



Μετά το τέλος της ταινίας, το απαραίτητο καφεδάκι για να συνεχίσουμε θα απολαύσουμε στο Momo στην Καλλιθέα. Με διαφορά το αγαπημένο μας café στην Καλλιθέα, το Momo διαθέτει έναν άκρως μοντέρνο, βιομηχανικό εσωτερικό χώρο, με πέτρα και άνετες πολυθρόνες, καθώς και μια πίσω αυλή χάρμα οφθαλμών, ιδανική για μεσημεριανό καφεδάκι.

Στάση 2η: Μεζεδάκια σε χαρούμενο περιβάλλον

Πολύ κοντά στην πλατεία του Ψυρρή, ένα ταβερνάκι προσεγμένο και άνετο μας κλείνει το μάτι. Το Εν Ιορδάνη (Αγ. Αναργύρων 3) μας… βαφτίζει στο όμορφο εσωτερικό του με τα παραδοσιακά διακοσμητικά και την ζεστή ατμόσφαιρα για να μας φιλέψει παραδοσιακή ελληνική μαμαδίστικη κουζίνα. Μοσχαράκι κοκκινιστό, χορταστική χωριάτικη σαλάτα, ψητά μπιφτέκια ζουμερά με πατάτες τηγανιτές, μελωμένο κότσι με πατάτες φούρνου, σούπες ημέρας, σπιτικό παστίτσιο και πολλά πιάτα ημέρας που εναλλάσονται καθημερινά περιλαμβάνονται στο απλό, αλλά νοστιμότατο μενού του. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι, δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο. Σημειώστε πως κάποιες μέρες έχει και ζωντανή μουσική.



Στάση 3η: Underground.. pizza και χορός

Το εντοπίσαμε στην Πρωτογένους στου Ψυρρή ως ένα κλασικό pizza place, όμως η μουσική που ηχούσε εκκωφαντικά στο εσωτερικό του μας κέντρισε κι άλλο το ενδιαφέρον. Στο Crust λοιπόν πέρα από λαχταριστή πίτσα, η φάση περιλαμβάνει και μπόλικο χορό στο υπόγειό του το οποίο φιλοξενεί συχνά πυκνά ξεσηκωτικά events. Ανυπομονούμε για αυτό το Σάββατο λοιπόν, όταν τα decks θα καταλάβει η ομάδα Diskotekken. Παναγιώτης Μένεγος και Χρήστος Αγγελόπουλος ξεκινούν τη χρονιά με τον ιδανικό τρόπο, παίζοντας indie anthems που χορεύονται, σκοτεινά synths για τα μελαγχολικά αγόρια και κορίτσια που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα αναλογικά 80s, μεταλλαγμένη disco για όσους δε θέλουν να γυρίζουν μόνοι τους σπίτι και acid δυναμίτες για τους αθεράπευτους ravers, σε ένα date που έχουν κάνει παράδοση τα τελευταία χρόνια. Η είσοδος, ελεύθερη. Μετά το πέρας του event, η pizza – προφανώς – απαραίτητη.



Καλή μας χρονιά! (ξανά)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v