Βγαίνουμε για καφεδάκι στη γιορτινή Αθήνα

Σε γραφικά στενάκια και μυστικές στοές, πίνουμε καφεδάκι σε κλίμα γιορτινό σε υπέροχες διευθύνσεις στην πόλη.
Βγαίνουμε για καφεδάκι στη γιορτινή Αθήνα
Η πόλη στολίζεται, ομορφαίνει – κάπως – και μας υποδέχεται σε κλίμα γιορτινό για βόλτες και αχνιστό καφεδάκι, σε cosy διευθύνσεις που ντύνονται χριστουγεννιάτικα.

Byron Café
Βύρωνος 19, Πλάκα, τηλ: 2103253554

Στην ιδανικότερη των ιδανικότερων τοποθεσία της Αθήνας, στην Πλάκα, το roof garden του ξενοδοχείου Byron είναι πανέμορφο, ήρεμο και ό,τι πρέπει για καφεδάκι μακριά από τη φασαρία των τουριστικών καφέ της περιοχής. Τις γιορτές το βρίσκουμε ανοιχτό από τις 07.00 το πρωί για καφεδάκι και σνακ, μέχρι τις 22.00 το βράδυ για χαλαρό ποτάκι.

Duck Soup
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ: 2103233916

Ένα μικρό καφέ, κρυμμένο στο βάθος της στοάς Πεσμαζόγλου, δηλώνει την αγάπη του για τους αδερφούς Μαρξ,  μας περιμένει από νωρίς το πρωί για εκλεκτό καφέ (TAF Coffee), σπιτική λεμονάδα, αρωματικό τσάι με μπαχαρικά και ένα σωρό ακόμα ροφήματα συνοδεία εκλεκτών γλυκισμάτων. Must και τα σνακ τους, με μπρουσκέτες, πίτες και χειροποίητες σαλάτες να ικανοποιούν τη γιορτινή μας πείνα.

Zoe's Premium Latteria
Ακαδημίας & Ομήρου, τηλ: 213 0344023

Ένα μοντέρνο…. γαλατάδικο στην Ακαδημίας, μας καλεί να δοκιμάσουμε φρέσκο γάλα ελλήνων παραγωγών κρύο ή ζεστό, με σοκολάτα, με κορνφλέικς ή ότι άλλο θέλουμε, αλλά και ωραίο καφεδάκι φρεσκοψημένο που μοσχοβολά σε διάφορες βερσιόν, όπως ο ιταλικός και μυρωδάτος Moka Rica. Σερβίρει επίσης διάφορα σπιτικά ροφήματα, smoothies και λαχταριστές κρέμες απλές ή με σοκολάτα, μαστίχα και λεμόνι. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις γιορτινές ημέρες!

Match Point
Αινιάνος 1, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8250898

Στον άγνωστο κατά τα άλλα «πεζόδρομο της ΓΣΕΕ», ένα μικρούλι και cosy μπιστρό κάνει τη διαφορά και φέρνει αέρα παριζιάνικο στην περιοχή της Κυψέλης. Με soundtrack ατμοσφαιρικές και γαλήνιες μουσικές, στο Match Point απολαμβάνουμε καφέδες από εκλεκτά χαρμάνια, ροφήματα, χειροποίητα γλυκά, ελληνικά κρασιά και ποτά, συνοδευμένα από πρωτότυπα κρύα αλλά και ζεστά πιάτα.

Μαντζάρου 3
Μαντζάρου 3, τηλ.: 210 3388216

Το όμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα, όπου έζησε ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος, μετατράπηκε σε χώρο με ζεστή, cosy ατμόσφαιρα που είναι ό,τι πρέπει για πρωινό καφεδάκι μαζί με λαχταριστό brunch δίπλα στο τζάκι. Το εσωτερικό του χωρίζεται σε δύο ορόφους, με τον πάνω να διαθέτει πιο πριβέ χαρακτήρα, ενώ πέρα από καφέ εδώ απολαμβάνουμε ζεστό τσάι από τον «δρόμο του τσαγιού» σε διάφορες γεύσεις και κρύα πιάτα.

Peek A Bloom
Λέκκα 14, τηλ: 21 0321 9000

Όταν η ομάδα του Mind the Cup αποφάσισε να φτιάξει κάτι νέο, γεννήθηκε το Peek a Bloom. Και όπως ξέρουν όσοι έχουν πιει καφεδάκι στο περιστεριώτικο στέκι, (και) εδώ η υπόθεση καφές είναι… σημαντική. Πιάνουμε λοιπόν θέση στα αναπαυτικά καθίσματα του εσωτερικού του, και παραγγέλνουμε εκλεκτό, γλυκόπιοτο φρεσκοκομμένο καφέ που μεταμορφώνεται σε εσπρέσο, καπουτσίνο, machiatto, affogato αλλά και σε φίλτρου, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους V60, Chemex και Shyphon.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v