Γιορτές στην Αθήνα: Όσα συμβαίνουν στην πόλη δωρεάν!

Μουσικές, θέατρο του δρόμου, παγοδρόμια, χωριά του Άι-Βασίλη, και όλα τα ωραία και δωρεάν που συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της πόλης φέτος τις γιορτές.
Γιορτές στην Αθήνα: Όσα συμβαίνουν στην πόλη δωρεάν!
Ο Δήμος Αθηναίων το γιορτάζει…

…Με 220 εκδηλώσεις που απλώνονται σε 34 ημέρες, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας αλλά και στα 7 πιο εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας: Πλατεία Συντάγματος, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Ομονοίας, Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και Θησείο είναι οι λαμπεροί πρωταγωνιστές της γιορτής, που περιλαμβάνει παγοδρόμια, συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολύ παιχνίδι για τα πιτσιρίκια. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Το ΚΠΙΣΝ στήνει έναν ολόκληρο χριστουγεννιάτικο κόσμο

Το μαγικά φωτισμένο ΚΠΙΣΝ είναι το κέντρο των αθηναϊκών Χριστουγέννων, με συναυλίες, προβολές ταινιών, αναγνώσεις παραμυθιών, εργαστήρια, το παγοδρόμιο και πολλές ακόμη καθημερινές εκδηλώσεις, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Ιδού μερικά από τα (δικά μας) highlights:

-Παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι από 1/12
-Ο Διονύσης Σαββόπουλος αφηγείται το παραμύθι του Σιδερόγιαννου από 21/12 έως 4/1
-Συναυλίες με τη μουσική από τον Harry Potter στις 18-19/12
-Μουσική από όλο τον κόσμο
-Tαινίες όπως η Μαίρη Πόπινς, ο Πίτερ Παν, η Σταχτοπούτα και η Μελωδία της Ευτυχίας, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
-Πυροτεχνήματα, SNF RUN και πάρτι με τον DJ Gilles Peterson στην αλλαγή του χρόνου
-Αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Όλες οι εκδηλώσεις είναι, όπως πάντα, δωρεάν. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Συναυλίες στου Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου κλείνει φέτος τα 70 του χρόνια, και το γιορτάζει –μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων– με άφθονη μουσική: Γλυκερία, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Ανδρέου, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Οδυσσέας Τσάκαλος, Πέννυ Μπαλτατζή και πολλοί άλλοι ανεβαίνουν στη σκηνή για να του ευχηθούν χρόνια πολλά και να πουν κι ένα τραγούδι. Αναλυτικά το πρόγραμμα συναυλιών και λοιπών εκδηλώσεων υπάρχει εδώ

Τα πιτσιρίκια κάνουν πάρτι στη Μαρίνα Φλοίσβου

Καλλιτεχνικά εργαστήρια χριστουγεννιάτικων στολιδιών, φανταστικά παιχνίδια, εμπνευσμένες δραστηριότητες ζαχαροπλαστικής, θεατρικές παραστάσεις, μαγικά, μουσική, χορός, και φυσικά φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη, υπόσχονται να ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια με τη μαγεία των (παραθαλάσσιων) Χριστουγέννων. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Στο Περιστέρι κάνουν χριστουγεννιάτικο χαμό

Ο πάντα δραστήριος Δήμος Περιστερίου ετοιμάζει για φέτος 284 (!) διαφορετικές εορταστικές δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους: Κατ’ αρχάς, η πλατεία Δημαρχείου φιλοξενεί Carousel, λούνα παρκ και γιορτινά τραινάκια που λειτουργούν από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ. Στην δε 1η παιδική χαρά έχουν ήδη στηθεί το Σπίτι του Άι-Βασίλη, η φάτνη και το εορταστικό καραβάκι. Στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, εργαστήρια για τα πιτσιρίκια, και πολύ παιχνίδι με τη συμμετοχή ξωτικών, ανιματέρ και ζογκλέρ. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v