Σαββατιάτικες βόλτες γεμάτες διασκέδαση στο κέντρο

Νέες αφίξεις, live που αποχαιρετούν το καλοκαίρι, κινηματογραφικά πάρτι και ατμοσφαιρικές ανακαλύψεις στις γειτονιές της Αθήνας.
Σαββατιάτικες βόλτες γεμάτες διασκέδαση στο κέντρο
Αυτό το Σάββατο, το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο ζωντάνια και αφορμές για βόλτες που καταλήγουν σε ξενύχτι. Από τις Νύχτες Πρεμιέρας μέχρι καινούριες ατμοσφαιρικές αυλές στο Μεταξουργείο και από ταράτσες μέχρι δυνατά πάρτι στο κέντρο, έχουμε μπόλικο υλικό για να το ρίξουμε έξω το σαββατόβραδο.

Ξεκινάμε με τη νέα μας ανακάλυψη: Το καινούριο στέκι της πλατείας Αυδή στο Μεταξουργείο, έχει μια σούπερ ατμοσφαιρική αυλή, κρυμμένη ανάμεσα σε δύο ιστορικά κτίρια: Ένα σπίτι του 1852 και ένα κτίσμα του Μεσοπολέμου. Λέγεται Saorsa (Γιατράκου 2, τηλ: 21 0523 5960) - σημαίνει «ελευθερία» στα Κέλτικα - μόλις άνοιξε και σερβίρει από νωρίς καφεδάκια, αργότερα τσιμπολογήματα μετά απλών ποτών στα 7€, ενώ δεν λέμε όχι στη λίστα με τα κοκτέιλ που κυμαίνονται μεταξύ 8,50 και 11€. Δοκιμάστε το Bananajara με chocolate tequila και μπανάνα, το Lila Pause με μαστίχα, σοκολάτα γάλακτος και φράουλα ή το Surfing Vanilla με βότκα βανίλια, πράσινο μήλο και πεπόνι. 



Εκεί θα μας βρει το βραδάκι, μέχρι να πάρουμε τον δρόμο προς την Πειραιώς και την Ταράτσα του Φοίβου. Συγκεκριμένα, την… τελευταία Ταράτσα του Φοίβου για τη φετινή σεζόν, μια καλοκαιρινή συνήθεια που ολοκληρώνεται με το τελευταίο πάρτι στο 13 της Ιεράς Οδού το Σάββατο στις 21.00. Το φινάλε θα γραφτεί γεμάτο κέφι με την τελική φάση του διαγωνισμού stand up comedy και μουσικές από τον Φοίβο Δεληβοριά και τους καλεσμένους του, Νατάσα Μποφίλιου και Θανάση Αλευρά. Η τιμή της εισόδου ορθίων είναι στα 15€ με μια μπύρα. 



Κι αν νομίζατε ότι οι μουσικές τελειώνουν εκεί, κάνετε λάθος. Μετά την ταράτσα, μεταφερόμαστε… στο υπόγειο – συγκεκριμένα στους χώρους του Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3), όπου στις 23.00 ξεκινά το πάρτι λήξης των φετινών «Νυχτών Πρεμιέρας». Η είσοδος είναι δωρεάν και οι ηλεκτρονικές μουσικές θα παίζουν όλο το βράδυ με τους Γιώργο Γερανιό, Μάρκο Φράγκο και Λουκά Κατσίκα. Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα των προβολών του Σαββατοκύριακου, μήπως μπορέσετε και «στριμώξετε» κάποια από τις δυνατές ταινίες του τελευταίου διημέρου. Μια καλή επιλογή είναι η ταινία λήξης, η «Άλλη όψη της ελπίδας» του Άκι Καουρισμάκι, με την ιστορία ενός σύρου μετανάστη και ενός φινλανδού εμπόρου, η οποία κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου (κινηματογράφος Ιντεάλ, 30/9 στις 21.00).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v