Πού να βγω για ποτό στην Αθήνα;

Ταράτσες, αυλές, κήποι και παραλίες φιλοξενούν τα καλοκαιρινά μας ποτά στην Αθήνα και τα πέριξ της.
Πού να βγω για ποτό στην Αθήνα;
Πού θα πάμε για ποτό στην Αθήνα;

Ερώτηση… κρίσεως, στην οποία απαντάμε με τις καλύτερες προτάσεις για καλοκαιρινές εξόδους στην αγκαλιά της πόλης. Και λίγο έξω από αυτήν.

Σε ταράτσες

Τα γνωστά και μη εξαιρετέα A for Athens, 360, Λουκούμι, Couleur Locale, AthenStyle, Zillers και CityZen κοιτάζουν Ακρόπολη, όπως και το Bios στην Πειραιώς. Για πιο ροκ καταστάσεις… από ψηλά, θα πάτε στο 45 μοίρες ή στο White Noise στο Γκάζι, ενώ για chill out σκηνικά θα πιάσετε θέση στην όμορφη ταράτσα του Belleville. Τέλος, για chic ατμόσφαιρα και αφοπλιστική θέα στην πόλη, το Galaxy Bar του Hilton είναι η ιδανική επιλογή εξόδου – αν και κάπως «τσουχτερή». Για dance ατμόσφαιρα και αντίστοιχου ύφους parties, οι ταράτσες του Maze και του Terazza σε Βοτανικό και Γκάζι αντίστοιχα προσελκύουν κόσμο και κοσμάκη τις «μεγάλες» ώρες.

Σε κήπους και αυλές

Πρωτοκαθεδρία για δροσιά στην πόλη ο όμορφος κήπος του Six Dogs, στον οποίο βρίσκουμε και μια πλήρη και «φρέσκια» λίστα κοκτέιλ με ωραιότατες δημιουργίες. Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στον εξωτερικό χώρο του Mama Fuga το Holy Garden κάνει παιχνίδι με tiki cocktails σε καταπράσινο περιβάλλον, ενώ ο κύριος Χου διαθέτει μια από τις ομορφότερες νεοκλασικές αυλές στα Πετράλωνα. Πιο κυριλέ, η αυλή του Balthazar σε ένα ιστορικό νεοκλασικό στους Αμπελόκηπους μυρίζει… γαρδένια, ενώ η αυλή του πολυβραβευμένου Clumsies, και του κλασικού Taf στη Νορμανού, είναι ό,τι πρέπει για δροσιά στο κέντρο.

Σε πιάτσες για ποτό… στο χέρι

Στην «πάνω» πλατεία της Αγίας Παρασκευής, το Alcohole, σερβίρει σούπερ φθηνό αλκοόλ (μπύρα στα 3€, απλό ποτό στα 4€, κοκτέιλ στα 5€) το οποίο παίρνετε σε πλαστικό ποτηράκι και αράζετε ή απέξω ή στα παγκάκια της πλατείας. Δίπλα του το Sorry Mom Liquor Store δίνει μπύρες από 0,65€ στην ίδια φιλοσοφία. Λίγο πιο κάτω στο Χαλάνδρι, η οδός Γυφτοπούλου ξεκαλοκαιριάζει με μπύρα στο χέρι, χάρη στο Κομμωτήριο Μπαρ, το Κομπολόι και το Τρεις και ο Κούκος. Αλλαγή… πιάτσας και κατεύθυνση προς Γκάζι εκεί όπου το Plastiko φτιάχνει εξίσου οικονομικά κοκτέιλ από 6,5€ και μας τα δίνει «χεράτα» για τσάρκα ή για άραγμα στα τραπεζάκια του.

Δίπλα στο κύμα

Λίγο έξω από τα αυστηρά «όρια» της Αθήνας, το Bolivar σερβίρει άφθονη μουσική από Djs και καθαρά ποτά στον Άλιμο, ενώ καλοφτιαγμένα κοκτέιλ σε πλαστικό ποτηράκι με τη σφραγίδα του ομώνυμου Holy Spirit της Γλυφάδας θα δοκιμάσετε στο Holy Spirit Beach Bar στη Βάρκιζα… αραχτοί σε ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα. Σταθερή αξία για χρόνια για ποτό με θέα στο γαλάζιο το Balux Café Seaside απλώνει μαξιλάρες στο γρασίδι και ξαπλώστρες γύρω από τη μεγάλη πισίνα του για να υποδεχτεί τα παραθαλάσσια ποτά σας με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Σε πλατείες

Ποτό σε τραπεζάκια και θέα σε αγαπημένες πλατείες του κέντρου. Φροντίζουν για αυτό η πολυσυλλεκτική Βραζιλιάνα στην Πλατεία Μερκούρη, το Zaf, το Rooster και το Tailor Made στην πλατεία αγίας Ειρήνης, το άρτι αφιχθέν Sober στην πλατεία Αβησυνίας, το Pop Up στην πλατεία Νέας Σμύρνης, το καφέ της πλατείας Δεξαμενής στο Κολωνάκι, το Momo Café bar resto στην Πλατεία Κύπρου και το Chelsea Hotel στην Πλατεία Πλαστήρα.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v