Ποτό με φάτσα Ακρόπολη!

Τέσσερα rooftop bars στο κέντρο της Αθήνας που παραμένουν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο και μας καλούν για κοκτέιλ με θέα τον Παρθενώνα.
Ποτό με φάτσα Ακρόπολη!
Αύγουστος στην Αθήνα. Η πόλη μοιάζει άδεια. Αλλά σε τέσσερις ταράτσες της, που παραμένουν στις επάλξεις, οι μουσικές παίζουν δυνατά, τα σέικερ παίρνουν φωτιά και στο βάθος, λάμπει ο Παρθενώνας.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 6700 4917

Άνετοι πάγκοι, stands που κοιτάζουν κατάματα τον Παρθενώνα και τραπεζάκια για ρομαντικά τετ α τετ είναι το σκηνικό της μοντέρνας, πολυσύχναστης ταράτσας του Couleur Locale, στην καρδιά της παλιάς αγοράς του Μοναστηρακίου. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€ και τα ποτά στα 7€.

A For Athens
Πλατεία Μοναστηρακίου, τηλ: 21 0324 4244

Σταθερή αξία πάνω από την πλατεία του Μοναστηρακίου, με την καλύτερη ίσως θέα προς την Ακρόπολη και το πλακόστρωτο από κάτω του, το cocktail bar του ξενοδοχείου A For Athens εξακολουθεί να ετοιμάζει όλο τον Αύγουστο τα κοκτέιλ της ψαγμένης λίστας του – κυμαίνονται στα 10€.

Bios 
Πειραιώς 84, τηλ: 21 0342 5335

Ατενίζει την Ακρόπολη από την Πειραιώς, είναι εναλλακτική, κάνει προβολές στον τοίχο, ετοιμάζει papota (popsicles βουτηγμένα σε κοκτέιλ), παίζει ηλεκτρονικές μουσικές και έχει ωραιότατες ξαπλώστρες για να αράξετε και να απολαύσετε την φεγγαράδα. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

360 cocktail bar
Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 0006

Άνετα τραπέζια, δυνατές μουσικές, τζαμαρίες σε πράσινο φόντο και στο βάθος ο βράχος της Ακρόπολης ατμοσφαιρικά φωτισμένος. Σε αυτό το σκηνικό, στην δημοφιλή ταράτσα του 360 δίπλα από τον σταθμό του Μοναστηρακίου, απολαμβάνουμε κοκτέιλ από μια ωραιότατη λίστα – περιλαμβάνει «συνταγές» όπως το Colpo Grosso με τεκίλα, mescal, carpano, Campari και καφέ, το Golden Hue με Bombay Sapphire, ροδάκινο, μύρτιλλο, ασπράδι αυγού, λεμόνι και τόνικ ή το παιχνιδιάρικο Strawberry Bubble Burst με βότκα, φράουλα, τσιχλόφουσκα, βασιλικό, λεμόνι, bitters και το Greek Kaimaki με μαστίχα, βότκα, μαρτίνι, γιαούρτι, λεμόνι και μπαχαρικά. Οι τιμές κυμαίνονται στα 9-11€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v