Σούπερ ιδέες για Πρωτομαγιά στην Αθήνα

Πεζοπορίες σε ηλιόλουστα δάση, ουζάκια πλάι στο κύμα, δωρεάν συναυλία στο ωραιότερο πάρκο της Αθήνας, και… απόπειρες για την πρώτη βουτιά του χρόνου.
Σούπερ ιδέες για Πρωτομαγιά στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Ξεμείνατε Πρωτομαγιά στην Αθήνα; Έχουμε πέντε σούπερ ιδέες για να περάσετε καλύτερα από τους φίλους σας που θα πήζουν στις Εθνικές επιστρέφοντας από τα τριήμερα.

Περπατώ εις το δάσος



Ποιος είπε ότι για να περπατήσετε σε χωμάτινα μονοπάτια, κάτω από φουντωτά δάση και ανάμεσα σε ειδυλλιακά ξέφωτα, πρέπει να οδηγήσετε ως την Πελοπόννησο ή τον Παρνασσό; Η Πάρνηθα, ο Υμηττός, τα ανεξερεύνητα βουνά της Αττικής που λέγονται Γεράνεια, και η περιοχή γύρω από τη λίμνη του Μαραθώνα έχουν ωραιότατα, άριστα οργανωμένα μονοπάτια, που μπορείτε να περπατήσετε είτε μόνοι σας είτε οργανωμένα με κάποια από τις ομάδες που διοργανώνουν πεζοπορίες σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ κι εδώ

Το πικνίκ το επιούσιο



Φτιάχνουμε αποβραδίς σαντουιτσάκια, κεφτεδάκια και λοιπά finger food, γεμίζουμε τα καλαθάκια μας, παίρνουμε και καρό κουβερτούλα για να… στρωθούμε, και γραμμή για το πλησιέστερο πάρκο. Όποιος πρόλαβε να μουρμουρίσει ότι η Αθήνα δεν έχει πάρκα, καλά θα κάνει να ρίξει μια ματιά εδώ. Και όποιος βαριέται να ετοιμάζει σαντουιτσάκια, πηγαίνει στο Domotel Kastri (που είχε την εξαιρετική ιδέα των πρώτων οργανωμένων πικίκ στην Αθήνα) στη Νέα Ερυθραία, παίρνει έτοιμα και την κουβερτούλα και το καλαθάκι (γεμάτο με λιχουδιές όπως κις λορέν με γραβιέρα Νάξου και γαλοπούλα, αφράτα κεφτεδάκια με δυόσμο και τριμμένη ντομάτα, αλμυρά σουδάκια με καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και πίκλα παντζαριού, μίνι φλογέρες με άγρια χόρτα και γιαούρτι και τσιζκέικ με μαρμελάδα κεράσι) και στρώνεται στον καταπράσινο κήπο του ξενοδοχείου. Η τιμή είναι 30€ για δύο άτομα, και κρατήσεις πραγματοποιούνται κατά προτίμηση μία μέρα πριν στο 210 3507100.

Μήπως να βουτάγαμε;



Οι τολμηρότεροι εξ ημών κάνουν την πρώτη απόπειρα καλοκαιρινής βουτιάς –ή έστω πλατσουρίσματος– παραδοσιακά την Πρωτομαγιά. Τους στηρίζουμε, γιατί το καλοκαίρι πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα, και γιατί το παγωμένο νερό κάνει καλό στο δέρμα. Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για τις πρώτες σας βουτιές, εδώ.

Μεζεδάκια στον ήλιο



Κι αν τελικά βρεθείτε στην παραλία, αλλά λιγοψυχήσετε μπροστά στη θερμοκρασία των νερών, εδώ έχουμε τα καλύτερα ταβερνάκια πλάι στο κύμα για να χαζεύετε τη θάλασσα εκ του ασφαλούς. Κι εδώ έχουμε οκτώ μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια που απλώνουν τραπεζάκια στον ήλιο του κέντρου, για όσους βαριούνται να οδηγούν.

Μουσική στο πάρκο



Η Μαριέττα Φαφούτη, μαζί με το οκταμελές της συγκρότημα, μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με ένα μεγάλο ανοιξιάτικο πάρτυ κάτω από τα αστέρια, στο υπέροχο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ, στις 21.00 το βράδυ της Πρωτομαγιάς.

Ηλιόλουστη ποπ, φωτεινές μελωδίες, εκρηκτικοί ρυθμοί, στοιχεία disco και electro pop και ένα ρεπερτόριο γεμάτο από τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί, ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες αλλά και ανατρεπτικές διασκευές, υπόσχονται χορό, χαρά και πολλά χαμόγελα. Η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v