Σούπερ μπαράκια με πίτσα και κοκτέιλ

Λεπτή ζύμη, πλούσια υλικά, αλλά και εξαιρετικές δημιουργίες στο shaker συνοδεία ωραίας μουσικής. Απολαμβάνουμε pizza και κοκτέιλ σε μπαράκια της πόλης.
Σούπερ μπαράκια με πίτσα και κοκτέιλ

Η πίτσα ταιριάζει... ταμάμ με κοκτέιλ και ο άκρως ελκυστικός αυτός συνδυασμός βρίσκει εφαρμογή στα cocktail & pizza bar της πόλης.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας. 

Recipe
Κασσαβέτη 12, Κηφισιά

Εξελίχθηκε από «απλό» μπαράκι σε all day χώρο που ανοίγει νωρίς το πρωί για καφέ και λαχταριστό brunch, συνεχίζει με λαχταριστή πίτσα με λεπτή ζύμη (δοκιμάστε την Bufalla με βουβαλίσια μοτσαρέλα ή μια Old Style Carbonara) και ανεβάζει τα ντεσιμπέλ όσο νυχτώνει με ωραιότατα κοκτέιλ (όπως το Escape Room με παλαιωμένο ρούμι pamperο, βραζιλιάνικο ρούμι, τσάι κόκκινων φρούτων, φρούτα του πάθους και σιρόπι μπαχαρικών) και ροκ μουσικές. Κάθε Κυριακή από τις 18.00 και μετά φιλοξενεί guest DJs με προτίμηση στις house μουσικές. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 7€-12€, και οι πίτσες 9€ -12€.

School pizza bar
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα

Στην πολυσύχναστη πλατεία της Αγίας Ειρήνης, μια «σχολική» πιτσαρία ψήνει καθημερινά ιταλικές πίτσες με ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών και μας καλεί να πιάσουμε θρανίο στο εσωτερικό της και να τις απολαύσουμε με ωραιότατα κοκτέιλ, όπως το Strawberry Mastiqua, με Eristoff Vodka, Skinos Mastiha, μαύρη ζάχαρη, lime, kiwi και πουρέ φράουλας. Αγαπημένες μας επιλογές σε πίτσες η Mushroom με μανιτάρια πλευρώτους, λευκά μανιτάρια, γνήσια ιταλική πανσέτα affumicato, σκορδόλαδο και μαϊντανό και η Frescesa με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ψητό χοιρινό gourmet, μανιτάρια και φρέσκια ρόκα. Οι τιμές για τις πίτσες ξεκινούν από 8€, ενώ τα κοκτέιλ από 9€.

30 something 
Πλατεία Ηρώων 8, Χαλάνδρι

Στον μικρό αλλά cozy «νεοϋορκέζικο» χώρο του 30 something απολαμβάνουμε τις αρετές ενός καλού και προσεγμένου pizza bar: Ωραία πίτσα αυθεντικής ιταλικής συνταγής με λεπτή ζύμη, διάμετρο 30 (και κάτι) εκατοστών και λίγα υλικά (ωραιότατη η Funghi με μανιτάρια, προσούτο και παρμεζάνα) που θα συνδυάσετε με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο για πίτσα και κοκτέιλ. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε και την γλυκιά πίτσα με σοκολάτα για το κλείσιμο. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται μεταξύ 8-9€, ενώ η Pizza 10-12€.

1one
Σαρανταπόρου 1, Χολαργός

Το all day στέκι του Χολαργού αγαπά την ιταλική κουζίνα και ανοιγει από νωρίς το πρωί για μυρωδάτο καφέ και brunch, ενώ συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ για δροσιστικά κοκτέιλ. Μας αρέσει ιδιαίτερα η επιλογή της Bolognese με μοσχαρίσιο κιμά, μοτσαρέλα, αρωματικό βούτυρο και φρέσκια ρίγανη, όπως επίσης και η χορταστική Carbonara με καπνιστή πανσέτα, κρέμα τυριού, αυγό, παρμεζάνα και σχοινόπρασο. Τις συνοδεύουμε με ένα Boogie Nights με ρούμι, φρούτα του πάθους, λάιμ, τζίντζερ και ανγκοστούρα μπίτερ ή ένα Fire & Ice με τζιν, triple sec, φρούτο του πάθους και τσίλι. Οι τιμές για τις πίτσες ξεκινούν από 7,5€, ενώ για τα κοκτέιλ από 7€.

Noel
Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα

Πίσω από την πολύβουη πλατείας Αγίας Ειρήνης, το Noel μας συστήθηκε ως το απόλυτο κοκτέιλ μπαρ, όμως δεν άργησε να ενσωματώσει στο αλκοολούχο μενού του και λαχταριστές επιλογές προσεγμένης, ιταλικής πίτσας. Στο πανέμορφο εσωτερικό του με τα ρετρό στοιχεία και το πορφυρό χρώμα θα δοκιμάσουμε νοστιμότατη πίτσα Tαρτούφο με σάλτσα τομάτας, πάστα τρούφας, mix μανιταριών και mozzarella και ψαγμένα κοκτέιλ, όπως το Abbey Road με Gordon's, λευκό γκρέιπφρουτ, μαρασκίνο, λικέρ βιολέτας, βασιλικό και λεμονοθυμαρο. Οι πίτσες κοστίζουν 12€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v