Φαγητό και ποτό 2 σε 1… στα βόρεια

Τα αγαπημένα μας μπαράκια στον βορρά, που σερβίρουν και σούπερ κοκτέιλ, και πεντανόστιμο φαγητό, και καφέ, και brunch, και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας.
Φαγητό και ποτό 2 σε 1… στα βόρεια
της Ηρώς Κουνάδη

Είστε κι εσείς μέλος μιας από εκείνες τις παρέες, που όταν ο ένας πεινάει, ο άλλος θέλει κοκτέιλ κι ένας τρίτος παράξενος πάντα γυρεύει καφέ; Τις αγαπάμε αυτές τις παρέες. Και τις φροντίζουμε πάντα, με στέκια και διευθύνσεις που σερβίρουν… τα πάντα, κάθε ώρα, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η λίστα που ακολουθεί, είναι η εκδοχή του βορρά –δείτε και τις πιο κεντρικές μας προτάσεις, εδώ

White Spoon
Μεσογείων 234, Χολαργός, τηλ.: 210 6533645



Άνοιξε τον χορό των openings στην «όχθη» της Μεσογείων, και συνεχίζει ακάθεκτο, σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, να μαζεύει τα πλήθη και την αγάπη τους στις χρωματιστές του καρέκλες και τα μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί, να σερβίρει ωραία καφεδάκια, πρωινά (ως τις 16.00, για τους ξενύχτηδες), λαχταριστές ομελέτες και brunch με pancakes και αυγά Benedict (τα Σαββατοκύριακα), μέχρι αργά, για εξαιρετικά κοκτέιλ. Στα αγαπημένα μας εξ αυτών, το ομώνυμο White Spoon, με μαστίχα και λεμόνι, σερβίρεται με μια λαχταριστή κουταλιά μαστίχα υποβρύχιο στο ποτήρι. Ο τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 6,50€ και των κοκτέιλ στα 8€.

Kong  
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄ 34, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6835759



Στεγάζεται σε μια πανέμορφη χαλανδριώτικη μονοκατοικία, έχει κι έναν υπέροχο, λουλουδιασμένο κήπο που κάνει… σουξέ τα καλοκαίρια. Σερβίρει νοστιμιές της ταϊλανδέζικης κουζίνας, σε συνδυασμό με λίγες και καλές επιλογές σε σούσι, τις οποίες παντρεύει με καταπληκτικά κοκτέιλ σαν το Happy Buddha –με Disaronno, τζιν, κόκκινο μαρτίνι, σιρόπι κανέλας, λεμονόχορτο και φρέσκο ginger. Οι μουσικές κινούνται σε funk και soul μονοπάτια. Για ένα πλήρες γεύμα με αλκοόλ, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο.

Penny Lane 
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217



Σε έναν από τους ωραιότερους χώρους στο Χαλάνδρι, την σκεπαστή αυλίτσα του στην οποία κυριαρχεί το ξύλο και οι αποχρώσεις του, το Penny Lane μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκι, μας κακομαθαίνει με λαχταριστά brunch κάθε μέρα και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα (τα αυγά Benedict είναι εξαιρετικά, όπως και τα Croque Monsieur και Madame) και το βράδυ φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ. Αυτό για το οποίο θα σας μιλήσουν όλοι, όμως, είναι το φαγητό του: Τα πολύ δυνατά burger, τις πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, το μυρωδάτο ριζότο Μοχίτο και –κυρίως– το pulled brisket, ένα πιάτο με μοσχαράκι τόσο τρυφερό που δεν χρειάζεται καν μαχαίρι, και το οποίο συνοδεύεται από σπιτική σαλάτα coleslaw και φρεσκοφουρνιστά ψωμάκια. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα θα υπολογίσετε περί τα 20-25€ το άτομο, με ποτό.

PigOut 
Πλ. Αγίου Δημητρίου 13, Κηφισιά, τηλ.: 210 8088866



Ένα κηφισιώτικο νεοκλασικό του 1902 στεγάζει το πανέμορφο, αεράτο PigOut που παντρεύει τα αριστουργηματικά κοκτέιλ του με την πολυεθνική κουζίνα –σκεφτείτε ινδικό κοτόπουλο tandoori, κουβανέζικη τορτίγια με chilli con carne, λιωμένο cheddar και dip γιαουρτιού, και πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με BBQ, ψητή γλυκοπατάτα, sour cream και σχοινόπρασο απευθείας από το Μπρούκλιν. Στα κοκτέιλ, ξεχωρίζουμε το Dark Fashioned, με ουίσκι Johnnie Walker Gold Label, σπιτικό σιρόπι μαύρης μπύρας, καπνό και σοκολατένια bitters. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€, τα δε πιάτα ξεκινούν από τα 6€. Τα ηλιόλουστα μεσημέρια, η αυλίτσα του είναι χάρμα οφθαλμών.

Big Spoon
Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6019405



Το μεγάλο αδερφάκι του χολαργιώτικου White Spoon κάνει σόλο καριέρα στην πιάτσα της Αγίου Ιωάννου. Μεγάλο και φωτεινό, έχει χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες στη διακόσμησή του και ένα πανέμορφο ξύλινο ντεκ-αυλίτσα για τις λιακάδες. Σερβίρει από νωρίς καφεδάκι και σούπερ πρωινά που περιλαμβάνουν φυσικά και τις θρυλικές ομελέτες του White Spoon, συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με καταπληκτικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο Big Spoon με μαστίχα, tentura, λεμόνι, πορτοκάλι και σιρόπι κανέλας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€, ενώ για μπεργκεράκια και ομελέτες θα υπολογίσετε περίπου άλλα 5€.

Dalliance House  
Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ.: 210 6230775



Στιλάτο και υπέρκομψο, στεγάζεται σε ένα υπέροχα αναπαλαιωμένο κηφισιώτικο αρχοντικό, και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του ομορφότερου café-bar της Αθήνας: Σκαλιστά ταβάνια, ρουστίκ πολυθρόνες, ντιζαϊνάτες καρέκλες, μεγαλοπρεπείς πολυέλαιοι και επιτοίχια comic strips κερδίζουν το δύσκολο στοίχημα της πολυφωνίας. Το μενού έχει… απ’ όλα: Λαχταριστά πρωινά, ζουμερά burger με μπιφτέκι Black Angus, πολύ καλή πίτσα, κι ένα ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας που καίει καρδιές. Τα κοκτέιλ είναι όλα ένα κι ένα: Δοκιμάστε, ας πούμε, το Tulum Beach με τεκίλα αρωματισμένη με ανανά, μάνγκο, αγαύη, λάιμ και firewater bitters, ή το Coconut Passion, με βότκα, πουρέ βατόμουρου, λικέρ καρύδας, λικέρ κουφοξυλιάς, λάιμ και μπίτερς ροδάκινου. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10€, ενώ αυτές των burger στα 11€. Αναλυτικό μενού υπάρχει εδώ

Ο Παλιάτσος  
Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας, Πεντέλη, τηλ.: 210 8100889



Δεν είμαστε βέβαιοι αν έχει μείνει κάτι που δεν σας έχουμε πει για τον κοσμαγάπητο Παλιάτσο της Πεντέλης. Το καλοκαίρι απλώνει τραπέζια και μαξιλάρες στη δροσερή πλατεΐτσα μπροστά του, τον χειμώνα ανάβει τζάκι στο έτσι κι αλλιώς χουχουλιάρικο εσωτερικό του, και όλο τον χρόνο μας σερβίρει καφεδάκι από πολύ νωρίς (από τις 9.00, για να ακριβολογούμε) νόστιμα τσιμπολογήματα αργότερα και σούπερ κοκτέιλ στο τέλος. Μην χάσετε για κανένα λόγο το Κουρδιστό Πορτοκάλι, με ρούμι 12ετίας Diplomatico Reserva Exclusiva, κόκκινο βερμούτ, φρέσκο χυμό μοσχολέμονο, λικέρ butterscotch, σιρόπι μαύρης μπύρας βαπτισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης, μοσχοκάρυδο και φασολάκι τόνκα. Κοστίζει 10€, τα οποία αξίζει με το παραπάνω. Σημειώστε ότι συχνά πυκνά φιλοξενεί και live –λεπτομέρειες και προσεχείς ημερομηνίες στη σελίδα του στο Facebook.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v