Μια γιορτινή βόλτα στην Αθήνα!

Δεν έχετε κλείσει για ρεβεγιόν; Κανένα πρόβλημα. Η βόλτα του Σαββάτου έχει απ’ όλα και είναι 100% γιορτινή.
Μια γιορτινή βόλτα στην Αθήνα!
Χριστουγεννιάτικο πάρκο με τα πιτσιρίκια, εκλεκτές γεύσεις και Τέχνη στο Μουσείο, καφεδάκι και μοσχομυριστά γλυκά σε cosy καφέ και ξεφάντωμα σε χορευτική ατμόσφαιρα… Ιαπωνίας.

Το… ρεβεγιόν του In2life για το προτελευταίο Σάββατο του μήνα έχει απ’ όλα. Και (μας) συμφέρει.

Το πιο γιορτινό εργοστάσιο

Το Christmas Factory επιστρέφει στην Τεχνόπολη και δίνει το εορταστικό στίγμα για μικρούς και μεγάλους. Παίρνουμε τα πιτσιρίκια μαζί, και περνάμε τις πύλες του για να απολαύσουμε το εντυπωσιακό show του μάγου Dio (12.00), να χορέψουμε στους ρυθμούς swing των Rhythm Hoppers (13.30), να παρακολουθήσουμε τις μαριονέτες Γκότση στην παράσταση «Ο ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία» (14.30) και, αν έχουμε αρκετό χρόνο, να ακούσουμε γιορτινές μελωδίες από την παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου (16.00). Η είσοδος στο πάρκο κοστίζει 5,5€.

Άρτος και εκθέματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Σε εορταστικό κλίμα, η έκθεση «Κυκλαδική κοινωνία 5.000 χρόνια πριν» που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι ό,τι πρέπει για να συνεχίσουμε τη σαββατιάτικη βόλτα μας στις Κυκλάδες της 3ης Χιλιετίας π.Χ. και να κοιτάξουμε με θαυμασμό 191 αντικείμενα από τα μουσεία της Νάξου, της Σύρου, της Πάρου, το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Μουσείο Κανελλοπούλου και φυσικά από τις συλλογές του. 

Στη συνέχεια, κάνουμε μια στάση στο ανανεωμένο κατάστημα του Μουσείου όπου βρίσκουμε γιορτινά δώρα για κάθε βαλάντιο και στιλ, από βραδινές τσάντες μέχρι εντυπωσιακά κολιέ και στιλάτα αναμνηστικά/διακοσμητικά είδη

Πριν φύγουμε, επιβάλλεται να πιάσουμε θέση στο ντιζαϊνάτο εστιατόριό του: Μαρμάρινοι πάγκοι για καθίσματα, φυτά που φτάνουν ως την οροφή, γαλήνια ατμόσφαιρα και «κυκλαδική» αισθητική δημιουργούν ένα κομψό σκηνικό για να απολαύσουμε εκλεκτές γεύσεις. Λεπτές φέτες από Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, μαριναρισμένες με θαλασσινό αλάτι, μοσχολέμονο, χυμό από πορτοκάλι και μυρωδικά, ελληνική σαλάτα με καλαθάκι Λήμνου, παξιμάδια μαριναρισμένα με αγουρέλαιο και κάπαρη, ψητό φιλέτο μπακαλιάρου στη σχάρα, με σάλτσα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και αρωματικά βότανα και σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος με πατάτες τηγανιτές Νάξου είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν γευστικά. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€/ άτομο με κρασί.


Για καφέ στο Κολωνάκι

Ένα καφεδάκι επιβάλλεται για μετά το γεύμα, και μιας και είμαστε στο Κολωνάκι, πιάνουμε θέση σε ένα μικρό, αλλά πανέμορφο café με γαλλική φινέτσα, ρομαντική διάθεση και δεκάδες επιλογές σε εορταστικά και μη γλυκά, μας περιμένει στα «ψηλά» της οδού Σίνα. Στο Πορτατίφ (Σίνα 21), στα τραπεζάκια της σάλας ή του cosy παταριού, πίνουμε καφεδάκι μαζί με φοβερά γλυκά, κέικ, λεμονόπιτες, μακαρόν, σοκολατόπιτες, τσιζκέικ, φρεσκοψημένα κρουασάν και άλλα τέτοια ωραία.

Χορευτικό ρεβεγιόν στο six Dogs

Αφού επιστρέψουμε σπίτι για να ανακτήσουμε δυνάμεις, κατηφορίζουμε ξανά προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα προς την Αβραμιώτου, όπου λίγα λεπτά μετά τις 00.00 ανήμερα των Χριστουγέννων ξεκινά το πάρτι τις ομάδας Blend στο Six Dogs με headliner την γιαπωνέζα Hito, μέλος του team του Richie Hawtin η οποία αγαπά πρωτίστως την techno και δευτερευόντως(;) τα βινύλια, τα οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά στις εμφανίσεις της. Μαζί της, τη βραδιά ανοίγουν οι Mikee, Manolaco και Nico Rac. Η είσοδος στο πάρτι κοστίζει 17€.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v