Τα καλύτερα μπαρ και φαγάδικα στον Πειραιά

Τι κοινό έχουν τα καλύτερα burger του πλανήτη και οι μουσικάρες που κάνουν τον κόσμο να χορεύει; Βρίσκονται όλα στον Πειραιά.
Τα καλύτερα μπαρ και φαγάδικα στον Πειραιά
της Ηρώς Κουνάδη

Ο Πειραιάς δεν είναι μόνο για καλοκαιρινές παραθαλάσσιες βόλτες σαν αυτές που γράφουμε κάθε χρόνο με το που παίρνει να φτιάχνει ο καιρός. Έχει τις δικές του ολοζώντανες και σούπερ κεφάτες «πιάτσες», που αξίζουν μια χειμωνιάτικη δοκιμή, για φαγητό και για κοκτέιλ –ή και για τα δύο. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, φτιάξαμε το δικό μας top-10 μπαρ, μεζεδοπωλείων και εστιατορίων, και περιμένουμε να προσθέσετε ό,τι ξεχάσαμε, στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου.

Top-5 πειραιώτικα μπαράκια

Troubar 
Φίλωνος 131, Τρούμπα, τηλ: 694 055 6837



Διακόσμηση με ευθείες αναφορές στα καμπαρέ των 50s, μου-σι-κά-ρες από Arctic Monkeys και Kasabian μέχρι Specials, Madness και Mano Negra, συχνά-πυκνά live που συγκεντρώνουν μέσα-έξω τη μισή πόλη, stand up comedy βραδιές και σούπερ χαμηλές τιμές (στα 5€ το ποτό) είναι μερικά μόνο από τα δυνατά χαρτιά του. Αν επικρατεί το αδιαχώρητο όταν φτάσετε, ή αν προτιμάτε κάτι «στο καθιστό», το πατάρι ενδείκνυται για χαλαρότερες καταστάσεις χωρίς να χάνει σε ατμόσφαιρα ή να δίνει την αίσθηση πως βρίσκεστε «εκτός».

Rockfellas  
Μαρίνα Ζέας, τηλ.: 210 4184440



Μεγάλωσε και ομόρφυνε, άλλαξε το όνομά του σε Rockfellas Excelsior, έκοψε το κάπνισμα (μας στεναχώρησε λίγο αυτό, αλλά χαλάλι του) και κράτησε ίδιο και απαράλλαχτο το κέφι και την φανταστική του ατμόσφαιρα. Συνεχίζει να παίζει σούπερ μουσικές –θα λέγαμε ότι αγαπά πολύ την παλιά καλή ροκ και τα indie ακούσματα, αλλά αυτό το μαντεύετε εύκολα από το όνομά του– και να μας σερβίρει πολύ καλά κοκτέιλ, εμπλουτίζοντας τον κατάλογό του με premium spirits, σε μια από τις καλύτερες λίστες ετικετών ολόκληρου του Πειραιά. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ 8€.

The Art of Bragi
Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραϊκή, τηλ.: 211 7159272



Το αγαπημένο μας κοκτεϊλάδικο στον Πειραιά μας σερβίρει μοναδικές δημιουργίες σαν το Cap ou pas Cap, με βότκα, passion fruit και αλατισμένη καραμέλα, και το Lemon Pie, με ρούμι, κρέμα λεμονιού και μπισκότο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. Έχει, δε, ταξιδιάρικη διακόσμηση, με χάρτες και έθνικ αντικείμενα, και τέλεια θέα στα βράχια της Πειραϊκής και τη θάλασσα. Οι ροκίζουσες και funk μουσικές δυναμώνουν όσο περνά η ώρα και το κέφι ανεβαίνει.

Lola’s Bar 
2ας Μεραρχίας 14, Τρούμπα, τηλ.: 210 4529722



Τρούμπας… συνέχεια, σε αυτό το πολύ γουστόζικο μπαράκι, all day λογικής, που κλείνει το μάτι στο αμαρτωλό παρελθόν της γειτονιάς του, με αναφορές όπως οι καθρέφτες του μπουντουάρ και οι γυμνές λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι. Σερβίρει από νωρίς καφεδάκια, νόστιμα τσιμπολογήματα και εκλεκτά κρασιά το μεσημέρι, σούπερ κοκτέιλ και ωραία καθαρά ποτά στα 5-6€ αργότερα. Διοργανώνει πολλά και ενδιαφέροντα events, όπως τα sushi Nights κάθε Τρίτη, και τα Ιτς Ολ Γκρικ του Μι πάρτι κάθε Κυριακή από τις 19.00. Σημειώστε ότι κάθε Δευτέρα είναι ladies night, με το δεύτερο ποτό κερασμένο για όλα τα κορίτσια.

Madama 
Μεραρχίας 9 και Φίλωνος 101, Τρούμπα, τηλ: 210 4174591



Στολίζεται με ατμοσφαιρικά φωτισμένα ταμπλό με ναύτες, περίεργα ρετρό φωτιστικά, vintage κάδρα στους τοίχους και ατμοσφαιρικούς κοκκινωπούς φωτισμούς που δημιουργούν κλίμα… kinky, για τον δέοντα φόρο τιμής στο αμαρτωλό παρελθόν της γειτονιάς του. Παίζει κατά κύριο λόγο dance μουσικές, φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ διά χειρός Διονύση Πολλάτου. Στις αγαπημένες μας δημιουργίες του συγκαταλέγονται το Miss Mulata, με γλυκιές νότες από κακάο και καφέ σε λευκό ρούμι και φρεσκοστυμμένο χυμό lime και το Miss Lucifer, με tequila blanco, μπλε αγαύη, καυτερή πιπεριά και mezcal. Τα ποτά ξεκινούν από 8€ και τα κοκτέιλ από 10€. Τις Κυριακές έχει, φυσικά, All Stars Greek πάρτι, από τις 21.00 και μετά, γιατί –ας μην ξεχνιόμαστε– ο Πειραιάς αγαπά (και) τα ελληνικά ακούσματα.

Top-5 πειραιώτικες γεύσεις

Αρλεκίνος 
Καραΐσκου 104, κέντρο, τηλ.: 210 4132555



Γλυκύτατο ψητο-μεζεδοπωλείο που στολίζει τους τοίχους του με παλιές διαφημίσεις και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Πειραιά, και απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο μπροστά του με την πρώτη υποψία ήλιου. Εδώ θα παραγγείλετε καλοψημένα μπριζολάκια, ζουμερά μπιφτέκια, κεμπάπ και καλαμάκια με το κομμάτι φτιάχνοντας την δική σας ποικιλία, αλλά και νοστιμότατα συνοδευτικά όπως το θρυλικό «βρώμικο της πλατείας» (αυγά μάτια με ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες και απάκι), τα καλαμάκια χαλούμι, τα λεπτοκομμένα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια με γιαούρτι και τις φέτες γουρουνοπούλας με μυρωδικά και χοντρό αλάτι. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο, με συμπαθητικό χύμα κρασί ή μπύρες.

Δυόσμος 
Φρεαττύδος 42Α, Φρεαττύδα, τηλ: 210 4611335



Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο, ψηλοτάβανο νεοκλασικό με μια ταρατσούλα χάρμα οφθαλμών (που τον χειμώνα σκεπάζεται και ζεσταίνεται), και σερβίρει «πειραγμένα» μεζεδάκια ελληνικής κουζίνας. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε τα αυγά μάτια με το σαλάμι μέσα σε φωλιά πατάτας, τη φάβα Σχοινούσας με καπνιστό χοιρομέρι, τα κεφτεδάκια από λουκάνικο με τη γλυκοκαυτερή σάλτσα, τον καγιανά με σουτζούκι και σπαράγγια, και τη σαλάτα Δυόσμος, με Μαστέλο Χίου, καραμελωμένα αμύγδαλα, σπανάκι βουτύρου, ντοματίνια και βινεγκρέτ από πορτοκάλι και δυόσμο. Κρασιά, τσίπουρα και ουζάκια ρέουν άφθονα, και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο. Αναλυτικός κατάλογος υπάρχει εδώ.

Corks & Forks 
Ακτή Θεμιστοκλέους και Πάργας 1, τηλ: 215 5159792



Αυτοσυστήνεται ως wine pub, έχει μια σούπερ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών (πολλά από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι) και μας έχει συστήσει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά που ξέρουμε –ένα από αυτά είναι το σχετικά δυσεύρετο Variete Rosé του Κτήματος Λαλίκου, δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε. Στα του μενού, τις καρδιές μας έχει κλέψει το ριζότο με καπνιστό μπέικον και γκοργκοντζόλα, ενώ μια δοκιμή αξίζουν οπωσδήποτε και το burger του και το ταϊλανδέζικο μοσχαράκι. Για ένα γεύμα με αρκετό κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο –αναλυτικός τιμοκατάλογος υπάρχει εδώ

Μπαρ Μπεε Κιου 
Φρεαττύδος 13, Φρεαττύδα, τηλ: 210 4518129



Συγκεντρώνει τα πλήθη από τότε που (το μακρινό 2014) το List25 το συμπεριέλαβε στο παγκόσμιο (ναι, παγκόσμιο!) top-25. Ελάτε οπλισμένοι με υπομονή, γιατί οι ουρές είναι τεράστιες ολημερίς κι ολονυχτίς, για το καλύτερο –και μεγαλύτερο– burger που φάγατε ποτέ. Η τελευταία τους δημιουργία είναι το "Grill 'em All", ένας φόρος τιμής στους Metallica, με διπλό μπιφτέκι, διπλό τσένταρ και οκτώ φέτες τραγανού μπέικον, ανάμεσα σε δύο χειροποίητα ψωμάκια ζυμωμένα με μπέικον, τα οποία γεμίζονται με τσένταρ σως και μαρμελάδα μπέικον. Σκέτη κόλαση. Οι τιμές για τα burger (με ένα βουναλάκι πατάτες) ξεκινούν από τα 6,90€. Δείτε τον κατάλογο εδώ

Maharaja Kitchen
Νοταρά 122, Τρούμπα, τηλ.: 210 4294117

Σας το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, είναι κατά την ταπεινή μας άποψη το καλύτερο ινδικό εστιατόριο Αθηνών, Πειραιώς και προαστίων. Προσπεράστε την κάπως τρομακτική είσοδο (Τρούμπα είναι αυτή, τα έχει τα σκοτάδια της) και ανεβείτε στον σούπερ περιποιημένο επάνω όροφο για το καλύτερο tikka masala που δοκιμάσατε ποτέ, και πολλά ακόμα ινδικά γευστικά αριστουργήματα από τον τεράστιο κατάλογο, με φόντο το Bollywood στη μεγάλη τηλεόραση. Στο τέλος δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 12€ το άτομο, με (εμφιαλωμένο) κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v