5 σούπερ μπαράκια με τραπεζάκια έξω στην Θεσσαλονίκη

Πέντε μπαράκια που ενδείκνυνται για ποτό σε ανοιξιάτικο σκηνικό και δροσερές αυλές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
5 σούπερ μπαράκια με τραπεζάκια έξω στην Θεσσαλονίκη
Κοκτέιλ στο πλακόστρωτο ενός μουσείου ή μπύρα στην αυλή ενός αρχοντικού; Ρακές δίπλα στο πηγάδι ενός γοητευτικού νεοκλασικού ή ποτά και ποικιλίες σε πλατείες του κέντρου; Πέντε διευθύνσεις στην Θεσσαλονίκη μας δίνουν… αυτό που θέλουμε την άνοιξη, και μας προσκαλούν για δροσερά βράδια σε τραπεζάκια έξω.

Το Δεντρόσπιτο
Πάρκο ΧΑΝΘ, τηλ: 6998414899

Από ποτά μέχρι ρακές σερβίρονται στα τραπεζάκια και τις ξύλινες μπάρες που απλώνει το Δεντρόσπιτο (που αλλού;) κάτω από τα δέντρα της πλατείας της ΧΑΝΘ στην καρδιά της πόλης. Εδώ, σε ένα σκηνικό πολυσύχναστο, πληθωρικό και pop απολαμβάνουμε ποτό και τσιμπολόγημα (από μπρουσκέτες μέχρι χορτοφαγικά σουβλάκια με ελληνικές πρώτες ύλες σε μικρές οικονομικές μερίδες), χωρίς να ξεπεράσουμε τα 10-12€ το άτομο.

Terra Antiqua
Μανώλη Ανδρόνικου 6, Αρχαιολογικό Μουσείο, τηλ: 2310829950

Απολαυστικά κοκτέιλ, δροσιστικές μπύρες και γευστικά κρασιά καταφθάνουν στα υπαίθρια τραπέζια της μεγάλης αυλής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης. Ένας όμορφος συνδυασμός πολιτιτισμικής όασης αλλά και θαλασσινής αύρας, το Terra Antiqua απλώνει τα τραπέζια με τους άνετους καναπέδες και τις καρέκλες του κάτω από τα ψηλά δέντρα στο πλακόστρωτο, και συνοδεύει το ανοιξιάτικο χάζι μας με τζαζ μουσικές ή και θεματικές βραδιές με vinyl, disco ή classic rock DJ sets.

Το Δέντρο στο Μπαρ 
Β. Γεωργίου 25, τηλ: 2310811885

Σε ένα όμορφο αρχοντικό, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, το Δέντρο στο Μπαρ ανοίγει από το πρωί για δροσιστικό καφεδάκι στην αυλή, αλλά μας κρατά δυνατή παρέα κάθε βράδυ με σχεδόν 100 διαφορετικές ετικέτες μπύρας για να διαλέξουμε, καθώς και κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνουμε στα τραπεζάκια που κρύβονται πίσω από τα περίτεχνα κάγκελα και δίπλα στην αριστοκρατική σκάλα της εισόδου. Οι μπύρες κυμαίνονται στα 4-5€ - σημειώστε ότι μέχρι το απόγευμα, «τρέχει» προσφορά με δύο μπύρες και μία ποικιλία μεζέδων στα 15€ ή δύο μπύρες και ένα wrap στα 10€.

Tabya 
Μελενίκου 14Γ, τηλ:2311242522

Από τα πιο καλοδιατηρημένα και πιο όμορφα διαμορφωμένα νεοκλασικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Tabya είναι ένας πολυχώρος τέχνης και διασκέδασης, που εκτός από τις εκθέσεις, τα bazaar και τα ξεχωριστά δωμάτια για καφέ ή διάβασμα που διαθέτει στο εσωτερικό του, μας προσφέρει και ανοιξιάτικη δροσιά στην πλακόστρωτη αυλή του, με τα φερ φορζέ τραπεζάκια, τα φουντωτά βότανα και το παλιό πηγάδι του σπιτιού στην είσοδό του. Εκτός από καθαρά ποτά (περί τα 6€), θα βρείτε επίσης και σπιτική ρακή με ελληνικά προϊόντα για να δοκιμάσετε.

Blues Bar
Ολύμπου 84, τηλ: 2310220979

Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην πάνω γωνιά του επιβλητικού αρχαιολογικού χώρου της Θεσσαλονίκης, και τα υπαίθρια τραπεζάκια του ανενεωμένου (με ξεχωριστή βιομηχανική αισθητική) χώρου του αποτελούν όαση για τους εναλλακτικούς, που αναζητούν ψαγμένες τζαζ, φανκ και αφρικανικές μουσικές για να συνοδεύσουν το ποτό, το κοκτέιλ ή την μπύρα τους. Τα μοντέρνα τραπεζάκια με τα οποία γέμισε ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ άνετα, αλλά το αγαπημένο μας σημείο είναι με διαφορά εκείνα που βλέπουν κατευθείαν στην Αρχαία Αγορά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v