Η βόλτα του Σαββάτου: Στο Παλαιό Φάληρο

Ένα βιβλιοφιλικό café και ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό κεμπαπτζίδικο μας δελεάζουν να κατηφορίσουμε αυτό το Σάββατο προς το Παλαιό Φάληρο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Στο Παλαιό Φάληρο
της Ηρώς Κουνάδη 

Αυτό το Σάββατο κατηφορίζουμε… στο νότο, και ανακαλύπτουμε νέα στέκια στο Παλαιό Φάληρο, δοκιμάζουμε value for money νοστιμιές και κλείνουμε τη βραδιά με μια μοναδική παράσταση χορού στη Στέγη.

Πρωί με βιβλία και καφέ στο Booktalks

Το Booktalks (Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58) είναι ένα γλυκύτατο café που μοσχοβολά αρωματικό τσάι και γαλλικό καφέ, ήδη από τη στιγμή που θα σπρώξεις την ξύλινη πόρτα του. Ζεστό café και ατμοσφαιρικό βιβλιοπωλείο δύο σε ένα, είναι ιδανικό για τα πρώτα χειμωνιάτικα καφεδάκια μας στο χουχουλιαστό του εσωτερικό, όπου τα αρώματα των βιβλίων ανακατεύονται με εκείνα του αχνιστού καφέ.

Πριν, μετά ή και… κατά τη διάρκεια του καφέ χαζεύουμε τα γεμάτα ράφια του βιβλιοπωλείου που βρίσκεται στον ίδιο ενιαίο χώρο (κι έχει και πολύ καλές τιμές) και βέβαια ρίχνουμε και την απαραίτητη ματιά στο τμήμα με τα μεταχειρισμένα βιβλία, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 2€. Σημειώστε ότι το Booktalks είναι η ιδανική λύση για δωράκια τελευταίας στιγμής (σας κάλεσαν π.χ. σε πάρτι γενεθλίων αργά το βράδυ του Σαββάτου) καθότι το βιβλιοπωλείο λειτουργεί τις ώρες του café –ήτοι, μέχρι περίπου τα Μεσάνυχτα.

Μεσημεριανό στον Κυρ-Αρίστο

Η φήμη των κεμπάπ του Κυρ-Αρίστου (Ζησιμοπούλου 96) έχει ξεπεράσει πια τα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου, και φέρνει στα τραπεζάκια αυτού του εντελώς 60s κεμπαμπτζίδικου (η ταμπέλα του οποίου γράφει «πρωτοφανής ποιότις εδεσμάτων») όλη την Αθήνα. Τι θα δοκιμάσετε εδώ; Ζουμερό και μυρωδάτο κεμπάπ τυλιχτό σε πίτα με ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά, και κασερλί κεμπάπ, ήτοι κεμπάπ με λιωμένο τυρί και κόκκινη σάλτσα σερβιρισμένο σε μερίδα είναι τα δικά μας highlights.

Εκτός από τα κεμπάπ, ειδική μνεία αξίζει και ο παστουρμάς και τα μπριζολάκια –οι πρωτάρηδες, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να παραγγείλετε την ποικιλία του Κυρ-Αρίστου για πιο… ολοκληρωμένη εικόνα. Για το τέλος, εννοείται ότι θα αφήσετε χώρο για τα ανατολίτικα γλυκά –αν χρειάζεστε συστάσεις και εδώ, δοκιμάστε το εκμέκ και θα μας θυμηθείτε. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ το άτομο, ενώ οι λιγότερο πεινασμένοι της παρέας σημειώστε ότι σερβίρονται και μισές μερίδες, στα 4-5€.

Βράδυ στη Στέγη

Μετά από τέτοιο τσιμπούσι, χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα στο σπίτι για να… συνέλθουμε, πριν πάρουμε τον δρόμο για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο μια σπουδαία παράσταση: Το Κόκκινο Σπίτι, ή αλλιώς Crimson House, του πολυνήσιου Lemi Ponifasio, ο οποίος μας εντυπωσίασε πέρυσι με το Birds with Skymirrors, και φέτος θέλει να μας κάνει να προβληματιστούμε σχετικά με το πόσο ελεύθεροι αισθανόμαστε μέσα σε έναν «γυάλινο κόσμο» που διαρκώς παρακολουθείται. Η παράσταση ξεκινά στις 20.30 και τα εισιτήρια κοστίζουν από 15€ έως 28€. Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v