Τα καλύτερα στέκια για τσάι στην πόλη

Τσάι του βουνού, μαύρο, αρωματικό, τσάι με γιασεμί. Απολαμβάνουμε αρωματικά χαρμάνια και ποικιλίες τσαγιού σε επτά αγαπημένες διευθύνσεις στην Αθήνα.
Τα καλύτερα στέκια για τσάι στην πόλη
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι και η αγωνία μου φουντώνει, τραγούδαγε τον παλιό εκείνο τον καιρό ο Δάκης. Τσάι – όχι απαραίτητα με λεμόνι – απολαμβάνουν και σήμερα δεκάδες κόσμου σε κουκλίστικες και cosy γωνιές στην Αθήνα και τα Προάστια, οι οποίες σερβίρουν το δημοφιλές ρόφημα σε δεκάδες παραλλαγές. 

Το τσάι
Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19, τηλ.: 210 3388941

Η τσαγερί που άνοιξαν οι ιδιοκτήτες του ομώνυμου, κολωνακιώτικου καταστήματος –το οποίο πουλά περισσότερες από διακόσιες διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού– φέρνει κάτι από ατμόσφαιρα Λονδίνου στην Αθήνα. Στον κατάλογό του φιγουράρουν ογδόντα διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και signature κοκτέιλ με τσάι, λικέρ με βάση το τσάι και smoothies με – τι άλλο;- τσάι. Ωραιότατα κέικ, ελαφριά σνακ, δροσερές σαλάτες και πιάτα ημέρας θα συνοδεύσουν το τσάι σας αν πεινάσετε, ενώ τις Κυριακές ένα… επικό brunch σας χορταίνει με λαχταριστά εδέσματα έναντι 9,30€. Δείτε το μενού κάθε εβδομάδας στη facebook page του καταστήματος

Petite fleur
Κολωνάκι, Κηφισιά, Ερυθραία

Το αγαπάμε για τους μοναδικούς καφέδες/σοκολάτες του, αλλά το λατρεύουμε για τα τσάγια του. Στο συμπαθέστατο μαγαζάκι του Κολωνακίου, και στα αδερφάκια του στο Χαλάνδρι, την Νέα Ερυθραία και την Κηφισιά, τα πλούσια αρώματα του τσαγιού ανακατεύονται με τις μυρωδιές από τα κέικ σοκολάτας και η διακόσμηση παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό. Η μουσική επένδυση κινείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα σε jazz και blues μονοπάτια, ενώ το μαύρο και πράσινο τσάι, ενίοτε αρωματισμένα με εξωτικά μπαχάρια, έχουν την τιμητική τους. Προσωπικό μας highlight το πράσινο τσάι με κόκκους ροζ πιπεριού. To κάπνισμα στο Petite Fleur απαγορεύεται.

Παιώνια
Αμφικτύωνος 12 και Πουλοπούλου 8, Θησείο, τηλ.: 210 3410260
Oriental στοιχεία, μεταξύ των οποίων ο Βούδας που κάθεται στο ξύλινο βάθρο του, προσθέτουν ένα touch Ανατολής, ενώ γλαστράκια συνεισφέρουν στο πράσινο που ταιριάζει με τη φιλοσοφία του. Σε μια υπέροχη γωνιά του Θησείου, η Παιώνια διαθέτει αμέτρητες διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού, ενώ στα πιάτα και τα γλυκά ημέρας εναλλάσσονται λαχταριστές προτάσεις, πάντα παρασκευασμένες με βιολογικά υλικά. Αν κάποιο από τα τσάγια του καταλόγου σας ενθουσίασε, μπορείτε να το πάρετε και… πακέτο για το σπίτι με κόστος περί τα 6€ ανά 100 γραμμάρια.

Bubble Tale
Αιόλου 17, τηλ: 2103211080

Ευφάνταστες γεύσεις, ευχάριστο προσωπικό και ένας cosy χώρος στον πεζόδρομο της Αιόλου (και άλλοι δύο στην Ιερά Οδό και το Ρουφ) χαρακτηρίζουν την hip αυτή αλυσίδα, η οποία μας συνέστησε για πρώτη φορά τη μόδα του bubble tea, δηλαδή του παγωμένου τσαγιού με φυσαλίδες. Ήταν ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, όμως και ο χειμώνας στο Bubble Tale είναι εξίσου… τσαγερός. Εδώ θα βρείτε ποικιλίες όπως κόκκινο decaf, με μπαχαρικά, μήλο-κανέλλα και φρούτα του δάσους και θα τις απολαύσετε σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με πολύχρωμα φωτιστικά-αερόστατα.

Στροφές
Χάμιλτον 7, πλατεία Βικτωρίας, τηλ.: 210 8833625

Ο Βασίλης Τερλέγκας τις έπαιρνε στο γνωστό λαϊκό άσμα, όμως εμείς τις επισκεπτόμαστε για να απολαύσουμε στα ρετρό μαρμάρινα τραπεζάκια των Στροφών δεκάδες γεύσεις τσαγιού σε λευκές τσαγιέρες και όμορφες κούπες. Το «τεϊοποτείον» της Βικτώριας έχει… ποτίσει κόσμο και κοσμάκη αρωματικό τσάι για περισσότερο από τρεις δεκαετίες και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση χαλαρουΐτας για όσους έχουν βαρεθεί τα σύγχρονα café του κέντρου. Must εδώ και το εκπληκτικό κεκ.

Λωτός
Γλαύκου 14 & Δημητρίου Βασιλείου, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6717461

Το πανέμορφο νεοκλασικό της Γλαύκου φιλοξενεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα στέκι που αρχικά υπήρξε καθαρόαιμη τσαγερί, ενώ τα τελευταία χρόνια διακρίνεται και για τις ωραίες γεύσεις, όπως τις κρέπες και τα πιάτα ημέρας που σερβίρει. Ο Λωτός διαθέτει cosy ατμόσφαιρα, με ξύλινα πατώματα, τζαμαρία για να χαζεύετε τον δρόμο, μεγάλους καθρέφτες και διακόσμηση με απαλά χρώματα, άρα ένα ήσυχο σκηνικό για να απολαύσετε το τσάι σας όπως πρέπει.

Chez M
Υψηλάντου 176, Πειραιάς, τηλ: 210 4296990
Κάτι ανάμεσα σε τσαγερί, pop cafe και art bar, το πειραιώτικο Chez M Πειραιά μας κέρδισε με την όμορφη διακόσμησή του, τα pop-art έργα στους τοίχους και – φυσικά – το τσάι του. Εδώ θα απολαύσουμε την μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις τσαγιού, το οποίο σερβίρεται σε «άχου-τες» τσαγιέρες, συνοδευμένες από χαριτωμένα δοχεία. Αγαπημένη μας γεύση και ό,τι πρέπει για την εποχή που διανύουμε είναι η «Φθινοπωρινή Σονάτα», δηλαδή μαύρο τσάι με νότες από φουντούκι και βανίλια. Σημειώστε ότι το μαγαζί σερβίρει – το βράδυ – και εκπληκτικά κοκτέιλ.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v