Η βόλτα του Σαββάτου: Brunch, βουτιά και συναυλία

Βουτιές στον… λόφο του Φιλοπάππου και brunch με μυρωδιές και γεύσεις από το χωριό. Αυτό το Σάββατο, όλα γίνονται.
Η βόλτα του Σαββάτου: Brunch, βουτιά και συναυλία
της Ηρώς Κουνάδη

Μια πισίνα στο κέντρο της Αθήνας που δεν κοστίζει… βουτιά και μηνιάτικο, ένα brunch που εμπνέεται από τα πρωινά μας στο χωριό –αλλά δε λέει όχι και σε μερικές μοντέρνες πινελιές– και μια «παραμυθένια» συναυλία σε έναν κήπο του Γκαζιού έχει το πρόγραμμά μας για αυτό το Σάββατο.

Brunch στον Ανθό των Γεύσεων

Ο «Ανθός» της Καλλιθέας (ή αν προτιμάτε ο «Ανθός» του σεφ Γιώργου Γεράρδου) είναι μια από τις αγαπημένες μας γευστικές ανακαλύψεις των τελευταίων μηνών: Στον υπέροχα cozy χώρο του, με τα ψηφιδωτά μωσαϊκά, τους ρουστίκ ξύλινους πάγκους και τις βιομηχανικές πινελιές στη διακόσμηση, απολαμβάνουμε την ελληνική κουζίνα στην πιο γκουρμέ εκδοχή της –και με τα πιο φρέσκα υλικά της κάθε εποχής.

Τα νέα, λοιπόν, για το brunch του, που σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 το πρωί, μας χαροποίησαν ιδιαίτερα. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Λαχταριστές τηγανίτες με μέλι όπως τις έφτιαχνε η γιαγιά στο χωριό (αλλά και με maple syrup για τους πιο μοντέρνους), πεντανόστιμα αυγά, ζουμερά burger και βέβαια μυρωδάτο καφέ κι ολόφρεσκους χυμούς για να ξεκινήσει καλά η μέρα. Οι τιμές είναι λογικότατες, στα επίπεδα των 10-15€ το άτομο, αναλόγως πόσο πεινασμένοι θα έρθετε.

Απογευματάκι με… μια βουτιά στην πισίνα

Αφού επιστρέψουμε για λίγο στο σπίτι ή κάνουμε μια βόλτα για την απαραίτητη… χώνεψη, παίρνουμε τις πετσέτες μας και πεταγόμαστε για μια βουτιά στο κέντρο της πόλης. Η πισίνα του Acropolis Hill (Μουσών 7, τηλ.: 210 9235151) είναι μακράν (και με τεράστια διαφορά) η φτηνότερη πισίνα της Αθήνας –κοστίζει μόνο 7€ όλες τις μέρες τις εβδομάδας, ενώ ο μέσος όρος του Σαββατοκύριακου κινείται στα επίπεδα των 25-30€. Βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, στο λόφο του Φιλοπάππου. Οι design ξαπλώστρες στο ξύλινο ντεκ που την αγκαλιάζει εγγυώνται ατμόσφαιρα διακοπών, στις οποίες μπορείς να τηλεμεταφερθείς ακόμα και με το μετρό.

Βράδυ με Μάρω Μαρκέλλου και Ρους στον κήπο του Χυτήριου

Μια φορά κι έναν καιρό, όπως ξεκινούν τα παραμύθια που εμπνέουν τα τραγούδια τους, μια σαββατιάτικη καλοκαιρινή νύχτα για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η Μάρω Μαρκέλλου και ο Ρους συναντιούνται στον όμορφο κήπο του Χυτηρίου για μια live μουσική αντιπαράθεση της μυθοπλασίας του καθενός. Η πρώτη με ασυγκράτητη παιδικότητα αλλά και μεγάλη όρεξη να μιλήσει για τον έρωτα, στήνει τραγούδια-ιστορίες και τα ερμηνεύει με χιούμορ. Ο δεύτερος ως “άνθρωπος-ορχήστρα” αναμειγνύει σε κάθε του τραγούδι ήρωες και πάθη. Κι αυτός ο κοινός άξονας τους φέρνει ακόμη πιο κοντά. Το πάρτι ξεκινά στον κήπο στις 21.30 και η είσοδος κοστίζει 10€ με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v