Let’s Dance: Η Αθήνα γεμίζει beats

Μπορεί η dance μουσική σκηνή να περνά τη δική της κρίση, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε ακόμα να χορέψουμε σε clubs και parties. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα.
Let’s Dance: Η Αθήνα γεμίζει beats
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Για πολλούς το οριστικό(;) κλείσιμο του Venue αποτέλεσε αυτόματα και το τέλος μιας εποχής για την dance σκηνή της Αθήνας. Όμως ένα είδος τόσο διαδεδομένο δεν θα μπορούσε να ξεθωριάσει έτσι εύκολα. Έτσι, αργά αλλά σταθερά, μπαράκια, beach bars ακόμα και clubs στήθηκαν στους δρόμους της πόλης και των προαστίων, διοργάνωσαν χορευτικές βραδιές, συνεργάστηκαν με ομάδες βετεράνων του χώρου αλλά και νέων που το… λέει η καρδιά τους και το αποτέλεσμα ήταν σε κάθε περίπτωση θετικό.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις στην πόλη και τα προάστια, όπου μπορούμε να χορέψουμε χωρίς καμία αναστολή υπό τους ήχους κορυφαίων Ελλήνων και ξένων Djs, καθώς επίσης και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα προσεχή dance parties.

Τα καθαρόαιμα dance spots της πόλης

Maze
Ορφέως 182, Βοτανικός

Και εκεί που νομίζαμε ότι μετά το κλείσιμο του Venue δεν θα ξαναδούμε στο κέντρο της πόλης ένα καθαρόαιμο dance club, εμφανίστηκε το Maze, ένα open air club χωρητικότητα 500 ατόμων το οποίο αν κρίνουμε από τα πρώτα events που διοργάνωσε είναι φτιαγμένο για… μεγάλα πράγματα. Έτσι αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία των αθηναϊκών parties – σήμα κατατεθέν της dance σκηνής, όπως τα Revolt, Move και We Play, αλλά και να απολαύσουμε ζωντανά διεθνούς φήμης Djs όπως οι Alexander Kowalski, Delano Smith, Fluxion, Helena Hauff, Ilario Alicante, Jus-Ed, Levon Vincent και Shonky. Στην βραχυπρόθεσμη ατζέντα του Maze βρίσκουμε την ομάδα “Raw” να προσκαλεί την εμβληματική φυσιογνωμία της Detroit house και techno, τον Delano Smith (19/7), την σειρά 'π' να ξαναχτυπά με καλεσμένο τον Sebastian Kokow (20/7) και τον John Digweed προσκεκλημένο του καθιερωμένου Evolution party (21/7). Τα εισιτήρια για την είσοδο ξεκινούν από 8€ και διαμορφώνονται ανάλογα με το εκάστοτε event. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Bolivar
Λ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Καλαμάκι

Κύμα, άμμος, φοίνικες, δυνατά beats. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες και ξένους Dj’s σε live set; Από τις πιο δυνατές παραθαλάσσιες γωνιές, το Bolivar στήνει τα… καλάμια του στην ακτή του Αλίμου και πρωταγωνιστεί στον χάρτη της αθηναϊκής dance διασκέδασης χάρη στο μουσικό του προφίλ. Τα Σάββατα ο DJ Dino και οι καλεσμένοι του παίζουν house, τις Τετάρτες «παίζουν μπάλα» οι παραγωγοί του Pepper, ενώ τις Πέμπτες εναλλάσσονται στα decks οι παραγωγοί του En Lefko. Σημειώστε επίσης ότι στα πλάνα του Bolivar για το καλοκαίρι συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους dj’s από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή: Blond-ish (18/7), Francesca Lombardo (25/7), Amine Edge & Dance (1/8), Adriatique (8/8) και Mano Le Tough (29/8). Μείνετε συντονισμένοι για τα μέλλοντα events εδώ και μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις σε αυτά από εδώ.

Mikro (by Matto)
Κύπρου 13, Γλυφάδα

Μικρό στο όνομα και στον χώρο, αλλά όχι σε δύναμη ή σε glam το dance bar της Γλυφάδας πρωτοστατεί εδώ και αρκετό καιρό στην χορευτική σκηνή των Νοτίων Προαστίων συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και φιλοξενώντας τους κορυφαίους house Dj’s της εγχώριας σκηνής. Το μίνι dancefloor μπροστά από τον Dj ενδείκνυται για όσους το λέει η καρδιά τους και θέλουν να χορέψουν στον ρυθμό των beats, ενώ αν κουραστείτε από τις απανωτές αλλαγές μπορείτε κάλλιστα να αράξετε στον συμπαθητικό κηπάκι στο εξωτερικό του. Ο Manolaco είναι από τους πλέον συχνούς θαμώνες του μαγαζιού ξεσηκώνοντας κόσμο και κοσμάκη με τα set του, ενώ στους Resident Djs βρίσκουμε τον Filippos και τον Angelo. To cocktail κοστίζει 10€ και το ποτό 8€.

Terrazza
Περσεφόνης 21, Γκάζι

Το summer concept που μας παρουσίασε πέρυσι η ομάδα Playground «έπιασε» και συνεχίζει για ακόμα μια χρονιά την επιτυχημένη του πορεία στην house σκηνή του κέντρου της πόλης. Το Terazza στον 3ο όροφο του Secreto tower μας αρέσει για την minimal αισθητική του, την όμορφη θέα του, τα δυνατά του cocktails και φυσικά το πληθωρικό του line up στο οποίο συμπεριλαμβάνονται κορυφαία ονόματα της εγχώριας ελληνικής dance σκηνής καθώς και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Τις Παρασκευές εμφανίζονται εναλλάξ οι Viton και Gus & Bonso τα Σάββατα οι Johnn B Jr, Dim Pap, Jojo & Duke, Senses & Soulkeez, ενώ τις Πέμπτες προσκεκλημένοι είναι ξένοι Djs αλλά και έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες για τα events εδώ.

Τα dance parties του καλοκαιριού

Η ομάδα του Venue μπορεί πλέον να μην έχει το… στέκι της όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν παραμένει ενεργή στον χώρο. Για την ακρίβεια από τον Ιούνιο ξεκίνησε τη συνεργασία της με το ανανεωμένο Balux και πλέον θα γεμίζει τα κυριακάτικα απογεύματα του καλοκαιριού με dance beats και glam ατμόσφαιρα υπό την επιμέλεια του… μαιτρ Βασίλη Τσιλιχρήστου και στο πνεύμα των parties του «Ushuaia Beach Hotel» της Ίμπιζα.

Μια άλλη «ηλεκτρονική» ομάδα, εκείνη των All Together Now Neon Parties αφού ταρακούνησε για τα καλά τη σκηνή του Gagarin τον Ιούνιο ετοιμάζεται πυρετωδώς μαζί με την ομάδα των Shut The Fuck Up για ένα από τα πλέον αναμενόμενα parties του καλοκαιριού, την εμφάνιση των Ολλανδών πρωτοπόρων της drum ’n’ bass σκηνής Νoisia στο «Vox». Επίσης, οι All Together θα κλείσουν με εντυπωσιακό τρόπο την καλοκαιρινή σεζόν στο καθιερωμένο closing party του «Τώρα Κ44» στις 26 Ιουλίου με ξέφρενους ρυθμούς που φλερτάρουν με dubstep, electro και trap.

Στο Astron Bar στου Ψυρρή πάλι, η ομάδα Analogue δεν κρύβει την αγάπη της για την techno και επιστρέφει στα βασικά φέρνοντας μαζί της τους A.Metz, Mr.M και Jerm σε ένα party γεμάτο ενέργεια με ελεύθερη είσοδο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v