Η έξοδος του Σαββάτου: Επιστροφή στο Χαλάνδρι

Αυτό το Σάββατο βολτάρουμε στο Χαλάνδρι και ανακαλύπτουμε νέες και άκρως ελκυστικές αφίξεις στην γευστική και μπαρόβια ζωή της πολύβουης αυτής πιάτσας.
Η έξοδος του Σαββάτου: Επιστροφή στο Χαλάνδρι
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει, αλλά αυτό δεν μας χαλάει και τόσο. Καλή ευκαιρία για να χαρούμε την ηλιοφάνεια (όσο διαρκέσει) και να βολτάρουμε σε μια αγαπημένη περιοχή από τα παλιά, η οποία ανανεώνει το ενδιαφέρον μας με νέες αφίξεις.

Καφεδάκι και βόλτα στην αγορά

Η λιακάδα του Σαββάτου χαρίζει στο Χαλάνδρι λίγη ακόμη γοητεία και σε εμάς την ευκαιρία να περπατήσουμε στους πεζόδρομους του, να χαζέψουμε βιτρίνες και να απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα από τα δεκάδες στέκια της πλατείας. Επιλέγουμε τον άρτι αφιχθέν Mikel στην Λεωφόρο Πεντέλης για τον εκπληκτικό (και φθηνό) espresso fredo και τα λαχταριστά γλυκίσματα με τα οποία μπορούμε να τον συνοδεύσουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα μυρωδάτα vanilla cakes, τα oat and raisins cookies και τα apple muffins.

Οι spirit lovers της παρέας οφείλουν να τιμήσουν έστω και για μια πρώτη… γεύση την OAK Cava, η οποία παρά το… νεαρό της ηλικίας της (λειτουργεί μόλις έναν μήνα) υποψιαζόμαστε ότι δεν θα αργήσει να αποτελέσει το talk of the town για τους λάτρεις του είδους. Εξίσου εντυπωσιακή με την λίστα ετικετών της σε spirits είναι και η λίστα πούρων με «μεγάλα» ονόματα όπως Partagas, Fonseca και Cohiba.

Παραδοσιακές γεύσεις σε ένα «Αυγό» με ιστορία

Συνεχίζουμε για φαγητό στο δημοφιλές στους κατοίκους του κέντρου οινομαγειρείο «Το αυγό του κόκορα» (άνοιξε για πρώτη φορά στην Κυψέλη το 1982 και μετά στο Μεταξουργείο) απέκτησε πρόσφατα… κοτοπουλάκι στο Χαλάνδρι, δίνοντας την ευκαιρία στους «βόρειους» να δοκιμάσουν την εκλεκτή κουζίνα του με τα πεντανόστιμα μαγειρευτά. Ο νέος χώρος του μαγειρείου (Ηρώδου Αττικού 4, τηλ: 21 3027 1973) συνδυάζει το oldschool με το μοντέρνο, με το λευκό να κυριαρχεί στις καρέκλες και τα τραπεζάκια του και την μικρή αυλή να ενδείκνυται για τις ημέρες που έχουν (προς το παρόν) ηλιοφάνεια.

Όσον αφορά τα πιάτα του, σίγουρα ξεχωρίζουν ο σπέσιαλ κόκκορας με μακαρούνες, το αρνάκι γάλακτος στο πουγκί, το κουνέλι με αρισμαρί και ξύδι και το χοιρινό φούρνου με πουρέ σελινόριζας. Εξίσου καλό και το χύμα κρασί μοσχοφίλερο. Υπολογίστε ότι για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, θα πληρώσετε περί τα 20€ ανά άτομο.

Εναλλακτικοί ήχοι και cocktails

Μία ακόμα νέα άφιξη στην περιοχή είναι το άκρως συμπαθητικό Darling στην Ηρακλείου, ένα μικρό μπαράκι με εμφανή αδυναμία στις jazz-swing-funk μουσικές, το οποίο από τη στιγμή που άνοιξε δεν έχει σταματήσει να προγραμματίζει live βραδιές. Η ατμόσφαιρα θυμίζει έντονα vintage με φωτιστικά- αντίκες να δίνουν πορφυρό χρώμα στους τοίχους και μπαρόκ αισθητική στην μπάρα και τα τραπεζάκια. Ποτό από 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v