Η έξοδος του Σαββάτου: Μεταξουργείο και… Στρίντμπεργκ

Αυτό το Σάββατο πάμε Μεταξουργείο, παρακολουθούμε το κλασικό έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας», πίνουμε το ποτό μας στο πιο κεφάτο bar-club της περιοχής και απολαμβάνουμε παραδοσιακά φαλάφελ με άρωμα από Αίγυπτο.
Η έξοδος του Σαββάτου: Μεταξουργείο και… Στρίντμπεργκ
Μια γειτονιά που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πρόσωπο, το Μεταξουργείο, φιλοξενεί αυτό το Σάββατο τις βραδινές μας περιπλανήσεις. Το πρόγραμμα αυτού του Σαββατόβραδου λοιπόν, έχει λίγο από… Στριντμπεργκ, από industrial bar και μυρωδιές Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Ίσως και Αιγυπτιακής.

Με αφορμή το επικείμενο Έτος Στρίντμπεργκ - 2012, η Εταιρεία Θεάτρου «Προσωδία» και το «Θέατρο Χρωμάτων» ανεβάζει το κλασσικό κορυφαίο έργο «Ο Πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε απόδοση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής». Η παράσταση ξεκινάει στις 21:00, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 15€.

Μετά το τέλος της παράστασης πάμε για ποτάκι σε ένα από τα must μπαράκια της περιοχής. Το Lost and Found είναι από κάθε άποψη ένα ιδιαίτερο – και αγαπημένο μας – μπαρ. Συνδυάζει υποδειγματικά το industrial σκηνικό με τις arty λεπτομέρειες, ενώ το ντεκόρ του δεν γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο, μπορεί μάλιστα μετά την παράσταση να σας ιντριγκάρει: Αφίσες από θεατρικές παραστάσεις και εξώφυλλα δίσκων κρέμονται από σύρματα στους τοίχους, ξύλινα δοκάρια πρωταγωνιστούν στο ταβάνι, κόκκινα φώτα φτάνουν σχεδόν το ύψος της μπάρας, μπροκάρ υφάσματα ντύνουν πολυθρόνες και καναπέδες, πέτρινοι τοίχοι κάνουν ωραία αντίθεση με τους απέναντι τους, που είναι βαμμένοι σε χρώματα όπως το κόκκινο και το μαύρο.

Οι Dj’s του αγαπούν τα jazz και funk ακούσματα, από το rock ‘n’ roll του 1950 μέχρι το 70s jazz funk και από το swing του 1940 μέχρι το 60s garage, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα το μαγαζί φιλοξενεί εκθέσεις και events. Το ποτό δεν κοστίζει περισσότερα από 6 ευρώ (tip: ζητήστε το δυσεύρετο, δομινικανό ρούμι Matusalem, δεν θα το μετανιώσετε).

Από τα καλύτερα έθνικ fast food της περιοχής, ο «Αιγύπτιος» επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί σταθερή επιλογή κάθε φορά που θέλουμε κάτι «γρήγορο» μετά το ξενύχτι. Μετά την πρόσφατη μετακόμισή του, η κουζίνα παραμένει δυνατή, σερβίροντας τα ίδια εκείνα φοβερά φαλάφελ που κέρδισαν την multi culti σταθερή πελατεία, καθώς επίσης και εξαιρετικό χούμους. Οι τιμές του είναι εξίσου «λαχταριστές» με τα πιάτα του: υπολογίστε περί τα 8-10€ το άτομο για full extra γεύμα με αιγυπτιακή μπύρα.

Αν τώρα επιμένετε… Ελληνικά, τότε στο «Γιάνταη» (Λεωνίδου 31 & Γιατράκου) θα γευτείτε παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα με μαγειρευτά και αρκετές επιλογές θαλασσινών. Ταβέρνα μίνιμαλ αισθητικής και πληθωρικών γεύσεων, το Γιάνταη έχει στα… τραπέζια του παραπάνω από 70 χρόνια παράδοσης (ξεκίνησε το 1933) και αυτό φαίνεται στα πιάτα του. Φοβεροί ντοματοκεφτέδες, must η ηπειρώτικη τηγανιά και πολύ καλές μακαρονάδες, φιλέτα και ψαρονέφρι. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 20 -25 ευρώ το άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v