Daniel Melingo: Ανατρεπτικοί tango ρυθμοί στο Half Note

Ένας σύγχρονος και αυθεντικά μποέμ καλλιτέχνης καταφθάνει από την Αργεντινή για να μετατρέψει το καυστικό χιούμορ του σε μοναδικό tango συναίσθημα γεμάτο γοητευτικές αντιφάσεις.
Daniel Melingo: Ανατρεπτικοί tango ρυθμοί στο Half Note
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για το live του Daniel Melingo, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στο Half Note είναι οι: Ισμήνη Λάλα, Δήμητρα Χουλιάρα. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Μια ιδιόμορφη και ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη, ο Daniel Melingo αγαπάει και παράλληλα ανατρέπει την ερωτική ιεροτελεστία του tango, μετατρέποντάς την σε αισθητική κωμωδία. Παρόλο που μένει απόλυτα πιστός στη μορφολογία του είδους, εμποτίζει (και εμπλουτίζει) τα πάντα με καυστικό χιούμορ και αρκετή δόση… τρέλας.

Το αποτέλεσμα είναι μια ξεχωριστή μουσικο-θεατρική προσέγγιση του παραδοσιακού tango που δύσκολα μπορείς να την κατατάξεις σε κάποια από τις γνωστές τάσεις, αφού σε αυτήν συνυπάρχουν με το πλέον γοητευτικό τρόπο το σύγχρονο με το κλασικό, το τραγικό με το κωμικό, το ηθικό με το άσεμνο.

Ο Daniel Melingo έχει πλούσιο καλλιτεχνικό παρελθόν -τόσο ως μουσικός όσο και ως θεατρίνος- στην urban και pop κουλτούρα της Αργεντινής, ακόμη και σε εποχές δύσκολες, όταν η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση στην πατρίδα του ήταν υπό διωγμό. Κινήθηκε ως ηθοποιός στο ανεξάρτητο θέατρο του Μπουένος Άιρες στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και ως κιθαρίστας στο ροκ γκρουπ Los Twist, ενώ αμέσως μετά, έγινε σαξοφωνίστας στο γκρουπ Abuelos de la Nada. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του τον οδήγησαν στην Ισπανία, όπου έφτιαξε το συγκρότημα Lions of Love. Εντέλει, επέστρεψε στην πατρίδα του για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο tango. Σ’ αυτό το είδος, ανέδειξε πλήρως το πολύμορφο ταλέντο του (υποκριτικό, χιουμοριστικό, μουσικό, δημιουργικό κ.λπ.) «παίζοντας» ένα ρόλο που συγγενεύει με αυτόν του Tom Waits, του Nick Cave ή του Tonino Carotone!

Ένας σύγχρονος και αυθεντικά μποέμ καλλιτέχνης που μετατρέπει την ειρωνική ματιά του στη ζωή μας σε μοναδικό tango συναίσθημα. Από την Παρασκευή 18/02 έως και την Πέμπτη 24/02.

Επί το έργον...


Daniel Melingo: φωνή, κιθάρα, κλαρινέτο
Rodrigo Guerra: κιθάρα, τρομπόνι, laud, μουσικό πριόνι, φωνητικά
Diego Trossman: κιθάρα, φωνητικά

Half Note, Τριβωνιανού 17, τηλ: 210 9213310

Γενική είσοδος (χωρίς ποτό): Α ζώνη: 30€ , Β ζώνη: 25€, Γ ζώνη & bar: 20€, φοιτητικό (Γ ζώνη & bar): 15

Ειδικές τιμές κάθε Δευτέρα
Γενική είσοδος (χωρίς ποτό): 20€, bar: 15€, φοιτητικό (στο bar): 10€

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Δευτέρα έως Σάββατο: ώρα έναρξης στις 22:30, Κυριακή: ώρα έναρξης στις 21:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v