Davell Crawford Trio: O «πρίγκηπας» της Νέας Ορλεάνης στο Half Note

Κατευθείαν από την πατρίδα της jazz, την Νέα Ορλεάνη, έρχεται στα μέρη μας ο «πρίγκηπας» των πιανιστικών shows. Ο Davell Crawford με την παρέα του, έχοντας συλλέξει όλα τα στοιχεία από την τζαζ και R&B παράδοση, τα μοιράζεται μαζί μας στο Half Note Jazz Club.
Davell Crawford Trio: O «πρίγκηπας» της Νέας Ορλεάνης στο Half Note
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για το live της Τρίτης 1/2 είναι οι: Αγάπη Ζάρδα και Ελένη Γιάστα. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Είναι γνωστός ως «ο πρίγκηπας της Νέας Ορλεάνης» και οι φήμες που τον ακολουθούν αναφέρονται στα εκρηκτικά του σόου. Πιανίστας / οργανίστας και πάνω απ’ όλα περφόρμερ, που βγαίνει μέσα από την πλούσια παράδοση της πόλης που «γέννησε» την τζαζ, ο Davell Crawford αγγίζει με την τέχνη του όλες τις όψεις και αποχρώσεις της roots music.

Από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα, ο «πρίγκηπας» αποβιβάζεται μαζί με όλες τις μουσικές αποσκευές του στο Half Note Jazz Club για ένα πιανιστικό show που θα μας μεταφέρει από την καρδιά της Αθήνας σε αυτήν της Νέας Ορλεάνης.

Στην γκάμα των ερμηνειών του «πρίγκηπα» εμπίπτει η παραδοσιακή τζαζ, το γκόσπελ, το φανκ, το ρυθμ εντ μπλουζ και οτιδήποτε άλλο «δένει» καλά μ’ αυτά. Αναφερόμενοι στους σύγχρονους μουσικούς της Ν. Ορλεάνης, οι κριτικοί συμφωνούν ότι ο Davell Crawford είναι ο πιο σπουδαίος από αυτούς.

Παίζοντας πιάνο ήδη από την εποχή που ήταν παιδί, στα επτά του χρόνια, μπήκε από πολύ νωρίς στον χώρο της διασκέδασης και της μουσικής ψυχαγωγίας. Στην εφηβεία του ηχογραφούσε και ταξίδευε συνεχώς σε όλο τον κόσμο, παίζοντας σε Ευρώπη, Ρωσία, Αφρική, Λατινική Αμερική και δίνοντας μια σαφή εικόνα της διαχρονικής αξίας της μουσικής της Ν. Ορλεάνης, από το gumbo και το ρυθμ εντ μπλουζ ως την σόουλ και το φανκ.

Βαδίζοντας στα χνάρια του θρυλικού Professor Longhair αλλά και του Dr John με τον οποίο συχνά εμφανίζεται, ο Davell Crawford τείνει να γίνει ένας σύγχρονος πιανιστικός μύθος. Ο ίδιος μύθος θα περάσει από το Half Note Jazz Club από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου για να μοιραστεί με τους Έλληνες φίλους του την πεμπτουσία της μουσικής παράδοσης της Νέας Ορλεάνης.



Davell Crawford : πιάνο
Joseph Dyson : ντραμς
Mark Brooks: κιθάρα, μπάσο

Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ: 210 9213310

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15

Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v