ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Cranberries: Το reunion της χρονιάς στο θέατρο Βράχων

Μία από τις σπουδαιότερες συναυλίες της χρονιάς είναι αυτή που μας περιμένει στο Θέατρο Βράχων την Τετάρτη 14 Ιουλίου, καθώς οι Cranberries, ξανά μαζί, έρχονται για να μας ξεσηκώσουν με παλιές και νέες επιτυχίες.

Cranberries: Το reunion της χρονιάς στο θέατρο Βράχων

Το μουσικό τους ταξίδι ξεκίνησε την δεκαετία του ’90 από την Ιρλανδία για να φτάσει στην άκρη του κόσμου. Μετά από μακρόχρονη διακοπή της συνεργασίας του το 2002, οι Cranberries συναντήθηκαν ξανά πριν μερικούς μήνες και ξεκίνησαν μια περιοδεία επανένωσης κατά την οποία θα ταξιδέψουν σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Στα πλαίσια αυτής της περιοδείας, την Τετάρτη, 14 Ιουλίου οι Cranberries θα βρεθούν ξανά μαζί στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων.

Η επανένωση
Η Dolores O’Riordan και όλα τα επίσημα μέλη των The Cranberries ενώνονται για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια για μία περιοδεία – αναδρομή στις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Στις αρχές του 2009 η O’Riordan τιμήθηκε από το Trinity College του Δουβλίνου και έπαιξε ένα live set με τους Noel και Mike Hogan. Εκεί, όπως το ίδιο το συγκρότημα αναφέρει σε σχετική συνέντευξη τύπου, ήταν η πρώτη φορά που τα πρώην βασικά μέλη των Cranberries συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και συνειδητοποίησαν πόσο πολύ είχε λείψει ο ένας στον άλλον. Άλλωστε η μπάντα δεν διαλύθηκε ποτέ. Υπήρξε απλώς μία δημιουργική παύση για όλους.

«Αποφάσισα να ξαναενωθώ με όλα τα πρώην μέλη των Cranberries, να γράψουμε καινούρια τραγούδια και να περιοδεύσουμε ερμηνεύοντας τις μεγάλες μας επιτυχίες, αλλά και τραγούδια από τις δικές μου δουλειές. Θα χαρώ πολύ να σας δω όλους εκεί έξω!», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη τύπου η Dolores.

Ο συνθέτης και κιθαρίστας, Noel Hogan συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία χρόνια, κάθε μέλος της μπάντας είχε τον χρόνο να δουλέψει πάνω σε διαφορετικά projects και να μάθει πολλά βάσει αυτής του της εμπειρίας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Cranberries να ενώσουν όλη αυτή την εμπειρία και να προχωρήσουν μπροστά.»

Η αμερικάνικη περιοδεία τους έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2009 και από τον Μάρτιο του 2010 θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ευρώπη.

Το διάστημα που οι Cranberries είχαν κάνει παύση ακολουθώντας ο καθένας τον δρόμο του, η Dolores O’ Riordan δεν έπαψε να βρίσκεται στο μουσικό προσκήνιο. Κυκλοφόρησε τον προσωπικό της δίσκο με τίτλο «No Baggage». Σε αυτόν τον δίσκο, η αξέχαστη, ξεχωριστή φωνή της Dolores επιστρέφει πιο δυνατή και πιο δουλεμένη από ποτέ. Όπως η ίδια έχει πει για το «No Baggage»: «Έχω να νιώσω κάτι τόσο δικό μου, από τότε που γράψαμε τον δεύτερο δίσκο των Cranberries», συμπληρώνοντας: «Υπάρχουν στιγμές που εξομολογείσαι και αντιμετωπίζεις τα πραγματικά σου συναισθήματα. Ο καθένας στην πορεία της ζωής του έζησε φρικτές στιγμές που τότε πίστευε πως δε μπορεί να αντιμετωπίσει. Με αυτόν τον δίσκο προσπαθώ να εκφράσω πως όσο άσχημα κι αν φαίνονται τα πράγματα, η πραγματικότητα διαφέρει…».

Πίσω όμως στην καριέρα των Cranberries, οι επιτυχίες ήταν σχεδόν πάντα μεγάλες. Με το Linger στο τιμόνι, το πρώτο άλμπουμ των Cranberries με τίτλο «Everybody Else Is Doing It» κατέκτησε το βρετανικό #1. Το Need to Argue ωστόσο ήταν ο δίσκος που καθιέρωσε τη μπάντα με επιτυχίες όπως το “Zombie,” το “Ridiculous Thoughts,” και το “Ode to My Family.” Ο δεύτερος δίσκος τους έγινε επτά φορές πλατινένιος στην Αμερική και πέντε φορές πλατινένιος στην Ευρώπη, κατακτώντας το νούμερο ένα στα charts πολλών χωρών.

Οι Cranberries έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερα top 20 Billboard albums, 8 hit singles και πάνω από 40.000.000 πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως. Τα μέλη τους αποτελούν οι: Dolores O'Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan, and Fergal Lawler.

The Cranberries
Τετάρτη 14 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων

Τιμή εισιτηρίου: 45€

Εισιτήρια πωλούνται:
Στο : www.elevenconcerts.com
Και στο τηλέφωνο: 211 7300211

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v