Προαύλιο: Το Badminton έγινε καλοκαιρινό

Με εγγύηση την υπογραφή δύο μεγάλων ονομάτων της αθηναϊκής ψυχαγωγίας, της Adam Productions και του Half Note, και ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα, ο νέος υπαίθριος χώρος του Badminton υπόσχεται καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες μουσική.
Προαύλιο: Το Badminton έγινε καλοκαιρινό
Στις 14 Ιουνίου εγκαινιάζεται το Προαύλιο, ο νέος μουσικός χώρος που φέρει την υπογραφή δύο μεγάλων ονομάτων της αθηναϊκής ψυχαγωγίας, της ADaM Productions και του Half Note Jazz Club, στον Προαύλιο χώρο του Θεάτρου Badminton. Ένας δροσερός χώρος, με φόντο το καταπράσινο Άλσος του Γουδή γεμίζει με τραπεζάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τριακόσια άτομα, και μας περιμένει για βραδιές γεμάτες μουσική υπό το φως των αστεριών.

Το Προαύλιο θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 14 Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής από όλο τον κόσμο και φυσικά ό,τι πιο ποιοτικό έχει να επιδείξει η σύγχρονη παγκόσμια μουσική σκηνή.

Η Ana Moura, η Barbara Mendes, η Nneenna Freelon, οι Tiger Lillies, ο Tonino Carotone, η Lura, η Rupa & The April Fishes, ο Melingo, ο Rodrigo Leao, ο Hindi Zahra, και ο Juan Jose Mosalini είναι μόνο λίγοι από τους καλλιτέχνες που θα περάσουν από τη σκηνή του «Προαυλίου». Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Θράσος Ειρήνης.

Το Πρόγραμμα του Προαυλίου για τον Ιούνιο έχει ως εξής:

Δευτέρα 14/6- Σάββατο 19/6
ANA MOURA Fado Passion

Η τραγουδίστρια που αντιπροσωπεύει, όσο καμιά άλλη, την καλλιτεχνική υπόσταση του fado στον 21ο αιώνα. Καθώς τραγουδάει, σχεδόν την «βλέπουμε» να διδάσκεται την τέχνη της μέσα από οικογενειακές βάσεις και μια εφηβεία που μοιράζεται με ροκ και ποπ τραγούδια αλλά και την τύχη, ή το πεπρωμένο, του fado. Στις ταβέρνες που τραγουδάει η Ana συναντάει τον Jorge Fernando, καλλιτέχνη, συνθέτη, παραγωγό, κιθαρίστα κ.λπ. του fado, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα. Και έτσι έρχεται το «θαύμα», που μεταφράζεται σε δίσκους: «Guarda-me a Vida na Mao», «Aconteceu», «Para Alem da Saudade», «Leva-me aos Fados» και σε εμφανίσεις όπου το ερμηνευτικό της πάθος και η ποιότητα της τέχνης της την κάνει μοναδική.

Δευτέρα 21/6- Σάββατο 26/6
BARBARA MENDES Brasilian Feeling
Δεν χρειάζεται (πια) ιδιαίτερες συστάσεις καθώς η Barbara Mendes έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις μας –αλλά και στην on stage πρακτική και πράξη– ως μια από τις πιο σπουδαίες μορφές της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής, σε μια έκταση που αγγίζει την κλασική popular ή τζαζ, την bossa nova, το ροκ, την σόουλ ή οτιδήποτε – καθώς δείχνει το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, «Nada pra Depois».

To πρώτο live άλμπουμ της είναι ηχογραφημένο στο Half Note Jazz Club και μέσα από τις εμφανίσεις και τις συνεργασίες της η Barbara Mendes επεκτείνει την τέχνη της σε περιοχές που ξεκινούν από τη σύγχρονη musica popular brasileira και φθάνουν ως την dance electronica – έχοντας σαν μόνιμη βάση της την τζαζ. Και πάνω απ’ όλα, φωνή που βγάζει αίσθημα...

Δευτέρα 28/6- Σάββατο 03/7
NNENNA FREELON Jazz Star!
Μέσα στην τελευταία δεκαετία, η Nnenna Freelon έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες παρουσίες της vocal jazz. Το πρόσφατο άλμπουμ της, «Homefree», την τοποθετεί σε επίπεδα μη συγκρίσιμα –παρά μόνο με τα διαρκή είδωλα της τζαζ, όπως η Ella, η Billie, η Sarah. Με μια πλούσια και μεστή δισκογραφία στις αποσκευές της, που αρχίζει με το «Nnenna Freelon» του 1992 και φτάνει στο σήμερα, η Nnenna Freelon έρχεται να μας ταξιδέψει, με jazz μελωδίες και ηχοχρώματα.

Δευτέρα 05/7- Σάββατο 10/7
TIGER LILLIES Hardcore Cabaret

Έχοντας κλείσει μια 20ετία ιδιαίτερου μπρεχτικού πανκ καμπαρέ –με ισχυρές γεύσεις freak show και δόσεις μεταμοντέρνου ανθρώπινου τσίρκου– οι Tiger Lillies κατόρθωσαν (αρχικά) να κλέψουν τις καρδιές του ελληνικού κοινού και, στη συνέχεια, να τις χειραγωγούν κατά βούληση σε πλήθος από συναυλίες και live shows.

Οι Tiger Lillies είναι από τα λίγα σχήματα που έχουν καλλιεργήσει ένα ιδιαίτερο θεατρικό στυλ, υπερκαλύπτοντας οτιδήποτε συμβαίνει στη σημερινή ποπ, indie ή mainstream. Κάνοντας πράξη τα όνειρα (ή τους εφιάλτες) του Martyn Jaques, το λονδρέζικο αυτό γκρουπ, μέσα από δυο δεκάδες άλμπουμ και αμέτρητες μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, εξακολουθεί να παίζει και να δημιουργεί με την αντιθετική ομορφιά (ή την ασχήμια) μας και διαχέει με την μουσική και την τέχνη του μια μοναδική τρυφερότητα.

Οι Tiger Lillies δεν είναι συνηθισμένο συγκρότημα, φτιάχνουν παραστάσεις «μη κανονικές» και δημιουργούν μετα-μιούζικαλ χωρίς συναισθηματισμούς αλλά γεμάτα με αισθήματα, καμπαρέ χωρίς κλασικές λύσεις και δραματουργία αλλά με πλήρη την decadence που προϋποθέτει το πράγμα, μπρεχτικό θέατρο α λα Tom Waits, ροκ χωρίς ηλεκτρικές κιθάρες, φελινικά όνειρα που μπορούν να γίνουν και εφιάλτες. Αυτοί είναι οι Tiger Lillies που ξέρουμε και που αγαπάμε…

Δευτέρα 12/7- Σάββατο 17/7
MARIA & ALBA SERRANO «INTUICION» Flamenco Magic
Η Maria Serrano παρουσιάζει την παράσταση «Intuicion» έχοντας μαζί της στη σκηνή την αδελφή της, Alba Serrano και ένα πλήρες γκρουπ έξι μουσικών από την Compania Maria Serrano. Έχει γραφτεί ότι πρόκειται για την «Voodoo Queen του φλαμένκο» και αυτό δεν είναι υπερβολή καθώς η μουσική την παρασύρει σε μια ρυθμική μάχη με απροσδιόριστα δαιμόνια ενώ, σε κάποια άλλη στιγμή, η εκφραστική μελαγχολία κυριαρχεί στις μαγευτικές κινήσεις της.

Η Maria Serrano δεν είναι η τυπική χορεύτρια του φλαμένκο: πάντα πάει πιο πέρα από την σεβιλιάνικη παράδοση, φτιάχνοντας τη δική της. Αυτό φαίνεται και στη μουσική συνοδεία που επιλέγει και που παίζει με διάφορα στυλ: flamenco-jazz, latin-jazz, Cuban-jazz κ.λπ. Οι κιθάρες και τα φωνητικά περάσματα κρατούν το χρώμα του φλαμένκο, το πιάνο φτιάχνει τον δικό του κόσμο, πάνω στον οποίο η Maria Serrano χτίζει την προσωπική της μαγεία μέσα από την τέχνη που της μετεμφύτευσαν οι μεγάλοι μύστες του φλαμένκο στην πόλη της, τη Σεβίλλη.

Προαύλιο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή, τηλ.:  210 8840600
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Δευτέρα έως Σάββατο Ώρα έναρξης 22:00
Είσοδος: 20€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v