Multi-ethnic Απρίλιος στο Half Note

Rockabilly βραδιές, νύχτες με βαλκανικές μελωδίες, γνήσιοι blues ήχοι και… ανεβαστική τζαζ-φανκ. Το Half Note Jazz Club έκανε και αυτόν τον μήνα το θαύμα του και μας προσκαλεί να το ζήσουμε μαζί του.
Multi-ethnic Απρίλιος στο Half Note
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τρίτης 4/5 είναι οι:

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΖΟΤΖΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΚΗ


Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Με νέους φίλους και παλιούς γνώριμους η ανοιξιάτικη σκηνή του Half Note γεμίζει ξανά jazz και ροκ μελωδίες από όλον τον κόσμο. Το πρόγραμμα του Απριλίου, για την αγαπημένη μουσική σκηνή της Αθήνας, ξεκινά την Παρασκευή 9 Απριλίου και υπόσχεται είκοσι απολαυστικές βραδιές που δεν θα θέλετε να ξημερώσουν. Ας δούμε τι περιλαμβάνει η ατζέντα του Half Note για τον Απρίλιο:

9 με 15 Απριλίου 2010
Kim Lenz and the Jaguars

Η ζωηρή τραγουδίστρια, συνθέτρια, κιθαρίστρια με τα καφέ-πορτοκαλί μαλλιά καθιέρωσε τον εαυτό της ως μια πολύ μοντέρνα, rockabilly καλλιτέχνιδα με δυο άλμπουμ στο ενεργητικό της, τα οποία έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές, αλλά και με εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική όπου το κοινό έχει μείνει εκστασιασμένο. To περιοδικό Rolling Stone γράφει χαρακτηριστικά για την Kim Lenz: «Αν ο Elvis ήταν γυναίκα, πιθανώς θα είχε τον ίδιο ήχο με την Kim Lenz». Ύστερα από ένα διάλειμμα στις εμφανίσεις της και στη δισκογραφία της, με το οποίο έκανε τους θαυμαστές της να λαχταρούν την επιστροφή της, η Kim επέστρεψε με την καλύτερη ηχογραφημένη δουλειά της, το άλμπουμ “It’s All True” με παραγωγό την ίδια από την εταιρεία Riley Records. Η καινούρια της δουλειά είναι μια φλογερή συλλογή γεμάτη από σύγχρονους rockabilly ήχους που εντέχνως αναδεικνύει την αυθάδεια, την ενέργεια και τη φοβερή δύναμη της φωνής της. Ξανά μέσα στο παιχνίδι και πάντα έτοιμη να ροκάρει οι Kim Lenz And The Jaguars έρχονται στην Αθήνα με την καινούρια τους δουλειά.

16 με 22 Απριλίου 2010
Boban I Marko Markovic Orkestar

Με πολύ απλά λόγια, το γκρουπ αυτό είναι η σπουδαιότερη μπάντα χάλκινων προερχόμενη από τα Βαλκάνια –αν όχι απ’ όλο τον κόσμο! Η παρουσία του Boban Markovic και της μπάντας του έγινε αισθητή παγκοσμίως από τα φιλμ “Underground” και “Arizona Dream” του Emir Kusturica, όμως επί σειρά ετών ήταν Νο1 στις διακρίσεις του φεστιβάλ της Guca, ενός μουσικού φεστιβάλ χάλκινων που γίνεται κάθε χρόνο, από το 1961, στην Κεντρική Σερβία. Μεταφέροντας μια μεγάλη μουσική παράδοση που πηγάζει από τους καυτούς ήχους και ρυθμούς των τσιγγάνων Roma της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, το σχήμα αυτό, υπό την καθοδήγηση του μαιτρ της τρομπέτας (ή, μάλλον, του φλούγκελχορν) Boban αλλά και του γιου του Marko Markovic, εισάγει χρώματα και αισθητική καθαρής swing, δένοντας το ανατολίτικο μελωδικό στοιχείο με φανκ ρυθμολογία και δίνοντας την εικόνα ενός ατελείωτου γλεντιού των αισθήσεων σε συνδυασμό με ιδιαίτερη αφηγηματική δράση και ενορχήστρωση.

23 με 29 Απριλίου 2010
John Primer & The Real Deal Blues Band
Ο υποψήφιος για Grammy Award και για Handy Award, John Primer είναι πραγματικά… “The Real Deal”. Ένας δεξιοτέχνης συνθέτης και στιχουργός με ατελείωτο κατάλογο τραγουδιών και αξέχαστο ήχο, ο John Primer και η μπάντα του «The Real Deal Blues Band» ηλεκτρίζουν το κοινό και παραμένουν μια κινητήρια δύναμη στη σκηνή της blues μουσικής σήμερα. Έχοντας παίξει με μεγάλα ονόματα όπως οι: Sammy Lawhorn, Junior Wells, Buddy Guy, Smokey Smothers, Lonnie Brooks και πολλούς άλλους πρωτοπόρους του είδους επηρεάζοντας ακόμα και διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό την σκηνή των Chicago Blues. Σχηματίζοντας την πρώτη του μπάντα το 1964 τους “The Maintainers” o John με την παλιά harmony κιθάρα ξεκίνησε μια πλούσια πορεία συνεργασιών και εμπειριών. Φεύγοντας από τους “The Maintainers” έπαιξε με τους “The Brotherhood”, αντικατέστησε τον John Watkins στην μπάντα του “Theresa’s Lounge” της δυτικής όχθης, αλλά και στους «The Chicago All Stars» του Willie Dixon, αναπτύσσοντας συνέχεια το ταλέντο του ως rhythm guitarist, lead slide player και ως πολύ καλός τραγουδιστής. Στην Ελλάδα έρχεται με την δική του μπάντα “The Real Deal Blues Band”, με την οποία περιοδεύει σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Λίγοι καλλιτέχνες μπορούν να συγκριθούν με την τεχνική και το ιδιαίτερο στυλ των blues του John Primer.

30 Απριλίου με 6 Μαΐου 2010
Milo Z Band

Βραδιές γεμάτες funk και φωτιά! Ένα παιχνιδιάρικο κράμα από funk, soul, rock και groovy ήχους από τον άνθρωπο ξέρει να μας μαγεύει. Ο φρενήρης συνδυασμός του τζαζ-φανκ, του χιπ-χοπ και των groovy χορευτικών και σόουλ ρυθμών φέρει την υπογραφή του μοναδικού Milo Ζ, αδιαμφισβήτητου μετρ του σύγχρονου νεοϋορκέζικου funk, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα δικό του cult ρεύμα και ένα φανατικό κοινό τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στην Αθήνα. Θα μας αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι το jazz thing και το street beat βρίσκουν τον αυθεντικό εκπρόσωπό τους στην πληθωρική περσόνα του νεοϋορκέζου καλλιτέχνη, ο οποίος έχει συνδυάσει με απίθανο τρόπο την παλιά, καλή ‘60s-‘70’s σόουλ και το φανκ των Sly & The Family Stone, των War, των Kool & The Gang και των Parliament-Funkadelic, τον 80’s ήχο του Prince και το σύγχρονο άκουσμα του χιπ-χοπ και του ροκ.

HALF NOTE JAZZ CLUB: Τριβωνιανού 17, Μετς, 11636, Αθήνα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Τηλ. 210-9213310 και www.ticketnet.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ CLUB: 210-9213360
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Από Τρίτη έως και Κυριακή γενική Είσοδος με ποτό: Α’ Ζώνη 40€, Β’ Ζώνη 35€, Γ’ Ζώνη και Bar 30€. Φοιτητικό εισιτήριο με ποτό: Α’ και Β’ Ζώνη 30€, Γ’ Ζώνη και Bar 20€.
Ειδικές τιμές κάθε Δευτέρα: Γενική Είσοδος με ποτό (σε τραπέζι): 25€. Γενική Είσοδος με ποτό (στο μπαρ): 20€. Φοιτητικό: 15€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v