Rockwave Festival: Μια βροχή (δε) θα μας σώσει [updated]

Η χθεσινή ακύρωση, οι εμπειρίες ενός πολύχρωμου κάμπινγκ κι ενός άδειου Terra Vibe από... πρώτο χέρι, και όλα τα τελευταία νέα σχετικά με την ακύρωση και της τρίτης μέρας και τις εξαργυρώσεις των εισιτηρίων.
Rockwave Festival: Μια βροχή (δε) θα μας σώσει [updated]
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29/6/09, 18.03

Σάββατο βράδυ, στο Terra Vibe. Ο Moby επί σκηνής να λέει πόσο λατρεύει να παίζει στην Αθήνα, γιατί δε βρέχει ποτέ, σε αντίθεση με τα μεγάλα φεστιβάλ της βόρειας κυρίως Ευρώπης όπου ο κόσμος παρακολουθεί συναυλίες λασπωμένος και χωρίς το κέφι που μας χαρίζει απλόχερα η καλοκαιρία μας, κι εμείς να σκεφτόμαστε τις ψιχάλες που μας συνόδευαν το μεσημέρι στο δρόμο προς τη Μαλακάσα. Φτηνά την είχαμε γλιτώσει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Κυριακή απόγευμα, στο κάμπινγκ. Το εσωτερικό της σκηνής θυμίζει παιδική πισίνα, με τρία εκατοστά νερό. Τα στρώματα πλέουν. Οι εθελοντές κρεμάνε σκοινιά, φέρνουν λάστιχα, προσπαθούν να μας βοηθήσουν να σώσουμε ό,τι σώζεται. Τα λασπόλουτρα –για τα οποία άλλοι πληρώνουν, έτσι, μην ξεχνιόμαστε– δίνουν τη θέση τους σε μπουγελώματα, τα σχοινιά γεμίζουν πολύχρωμα sleeping bag και σκηνές. Δυόμισι ώρες αργότερα πίνουμε μπίρες σε ένα άδειο Terra Vibe. Η συναυλία έχει ακυρωθεί.

Η καταιγίδα ξεκίνησε στις 13.15 το μεσημέρι. Σταμάτησε λίγο πριν τα ρολόγια δείξουν 15.00. Την ώρα που οι περισσότεροι ήμασταν στην παραλία. Αστραπές, κεραυνοί, δυνατός αέρας. Έριξε μέχρι και χαλάζι. Α, ρε Moby!

Ο τεχνικός εξοπλισμός τόσο του φεστιβάλ όσο και των καλλιτεχνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, κατέστη επικίνδυνος και ακατάλληλος για χρήση. Παρά το γεγονός ότι τόσο η σκηνή όσο και ο πύργος ελέγχου ήταν καλυμμένοι και από τις τρεις πλευρές τους, ο δυνατός αέρας βοήθησε τη βροχή και το χαλάζι να εισχωρήσουν.

Μετά από 12 ώρες υπεράνθρωπων προσπαθειών, και ολονυχτίας, το team του φεστιβάλ κατάφερε να επισκευάσει τα μηχανήματα, ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση του Rockwave.
 
Κι εκεί που όλα ήταν έτοιμη για την τρίτη μέρα του Rockwave, στις 12:53 της Δευτέρας, 29 Ιουνίου άρχισε νέα έντονη βροχόπτωση για 50 λεπτά, έως τις 13:47. Με την έγκαιρη κινητοποίηση όλου του προσωπικού του festival αποφεύχθηκαν οι ζημιές. Στις 17:14 νέα ηλεκτρική καταιγίδα χτύπησε την περιοχή της Μαλακάσας για δεύτερη φορά που συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και η τρίτη μέρα του φεστιβάλ.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί η τέταρτη μέρα του Rockwave Festival κανονικά. 

Οι παρακάτω λεπτομέρειες σχετικά με τις εξαργυρώσεις αναμένεται να αλλάξουν, για να συμπεριλάβουν και τους κατόχους εισιτηρίων της τρίτης ημέρας. Προς το παρόν, είναι αυτές που ίσχυαν μέχρι και πριν τη σημερινή ακύρωση:

Οι κάτοχοι μονοήμερου εισιτηρίου για την 2η μέρα του φεστιβάλ μπορούν είτε να παρακολουθήσουν κάποια άλλη ημέρα του φεστιβάλ, είτε να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους στα Ticket House, από τις 6 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου

Οι κάτοχοι Διήμερου εισιτηρίου για την 1η & 2η μέρα του φεστιβάλ, μπορούν είτε να παρακολουθήσουν κάποια άλλη ημέρα του φεστιβάλ είτε να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους λαμβάνοντας το ½ του αντίτιμου του εισιτηρίου, στα Ticket House, από τις 6 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου.

Οι κάτοχοι Τετραημέρου εισιτηρίου, μπορούν να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους λαμβάνοντας το ¼ του αντίτιμου του εισιτηρίου, στα Ticket House, από τις 6 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου.

Το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από τη Didi Music απευθύνει ευχαριστίες στον κόσμο για την κατανόηση και συμπαράσταση του, αλλά και όλους τους καλλιτέχνες οι οποίοι στάθηκαν δίπλα της στην χτεσινή απρόσμενη ακύρωση της 2ης μέρας του φεστιβάλ. Επίσης, λέει, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους campers του Rockwave για τη θετική τους στάση.

Παρακαλούμε. Αν μη τι άλλο, το διασκεδάσαμε.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v