Almaz: Ένα διαμάντι καλά κρυμμένο στο Γκάζι

Ένας πραγματικός πολυχώρος διασκέδασης λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στο Γκάζι. Θέλετε χαλαρό καφέ και κουβεντούλα; Θέλετε καλό φαγητό και εξαιρετικά γλυκά; Θέλετε εξαιρετικά κοκτέιλ και live μουσικές; Το Almaz μπορεί να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς.
Almaz: Ένα διαμάντι καλά κρυμμένο στο Γκάζι
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Το Γκάζι θέλει όρεξη και περπάτημα για να ανακαλύψεις όλες τις γωνιές του και να μη μείνεις στα πολύ γνωστά ή στην Πλατεία και μόνο. Από τότε που έγινε στο κέντρο του ακριβώς στάση ΜΕΤΡΟ (Κεραμεικός) το Γκάζι έγινε στέκι για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Φαγητό, ποτό, καφέ, μπαρ ό, τι θέλεις υπάρχει, αρκεί να έχεις όρεξη να το….χαρτογραφήσεις!

Σε μια τέτοια βόλτα και μετά από σύσταση ενός φίλου... «Να πας Δευτέρα να ακούσεις μια υπέροχη φωνή, αξίζει!», ανακαλύψαμε ένα μαγαζί επί της οδούς Τριπτολέμου , σχεδόν γωνία με την Ιερά Οδό. Από έξω αφίσες και free press και για όσους κάνουν συλλογή και καρτ-ποστάλ! Με το όνομά του οδηγηθήκαμε στο συνειρμό ότι σημαίνει ψυχή όμως λάθος, διότι Almaz στα Ρώσικα και τα Αραβικά σημαίνει διαμάντι. Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλη ονομασία για το bar-restaurant που εδρεύει στο Γκάζι, και αυτό ήταν το απόφθεγμα της βραδιάς και όσων την ακολούθησαν. Το Almaz είναι ένας χώρος για να πιεις καφέ και να υπερ-αναλύσεις ώρες το οτιδήποτε, να απολαύσεις καθαρό ποτό, ή κοκτέιλ με φαντασία και το πιο ευγενικό και χαμογελαστό σερβίρισμα από τους barristas του μαγαζιού, να χορέψεις ρε ρυθμούς λάτιν, mainstream, τζαζ, ανάλογα με τα κέφια και το πολύ δεμένο πρόγραμμα των DJs, αλλά και να φας, να φας υπέροχα πιάτα σε εξαιρετικές τιμές. Πάνω από όλα είναι ένας ζεστός χώρος, διακοσμημένος με μεράκι και προσεγμένος μέχρι και το χαρτί της τουαλέτας (οι πόρτες αγοριών-κοριτσιών έχουν ευφάνταστα διακοσμητικά). Καθίστε στους καναπέδες, στα τραπεζάκια ή στη μπάρα και ανακαλύψτε κάθε μεριά του. Το καλοκαίρι με την μεγάλη καταπράσινη αυλή του γίνεται ανάρπαστο.

Κάθε Δευτέρα ανοίγει για μουσικές βραδιές δίνοντας το βήμα σε νέες φωνές όπως η Νατάσα Μωυσόγλου, που στην πρώτη επαφή με το μαγαζί μας ταξίδεψε με το ρεπερτόριο και την εκρηκτική ερμηνεία της, αλλά και εκπλήσσοντας με παλιές φωνές σε γοητευτικά πρότζεκτ όπως η Γιούλη Τσίρου σε τραγούδια cabaret. Η αφορμή για τις Δευτέρες στάθηκε το Τμήμα Στιχουργικής του Μικρού Πολυτεχνείου και ο καθηγητής Θράσος Καμινάκης και οδήγησε σε σίγουρη επιλογή τις Δευτέρες.

Τα καθιερωμένα live του μαγαζιού τις Κυριακές συνεχίζουν ακάθεκτα να προσελκύουν σταθερό κοινό, που θέλει να ακούσει κάτι διαφορετικό ή κάτι δοκιμασμένο σε μια πιο ακουστική και εσωστρεφής βερσιόν απολαμβάνοντας το ποτό του σε έναν ωραίο χώρο, με ποιότητα ήχου και όχι με κάπνα και συνωστισμό. Συνήθως τα live κοστίζουν 10 ευρώ με ποτό.

Το φαγητό είναι από μόνο του λόγος να το επισκεφτείς ξανά και ξανά για να δοκιμάσεις όλα τα προσεγμένα και καθαρά πιάτα του. Η κουζίνα λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο, από τις 20.00 έως τις 02.00 και Κυριακή από τις 18.00 μέχρι τις 01.30, και εκτός από το χειροποίητο φρεσκοψημένο ψωμί δοκιμάστε από τα ορεκτικά του το κατσικίσιο τυρί σε κρούστα από σουσάμι με μέλι, τα χορτοπιτάκια με μάραθο και πικάντικη σως δεντρολίβανου, τα φαλάφελ του, τα κιμαδοπιτάκια σε χειροποίητο φύλλο και mix μπαχαρικών ή ακόμα και τo πιο spicy Λιβανέζικο κίμπε γεμιστό με κιμά, κουκουνάρι και μπαχαρικά. Σαλάτες για όλα τα γούστα από απλές μέχρι πιο περίτεχνες και πιάτα ζυμαρικών, κρεατικών ακόμα και Ιαπωνικό σουβλάκι yakitori από κοτόπουλο, σερβιρισμένο με σάλτσα σόγιας, ρύζι μπασμάτι & γλυκιά ομελέτα! Σε τιμές προσιτές για πολλούς συνδυασμούς. Μην αμελήσετε να κρατήσετε λίγο χώρο για τα γλυκά του όπως το Μπανόφι και το Προφιτερόλ με παγωτό. Αν πάλι θέλετε απλά να συνοδέψετε το ποτό σας με κάτι ελαφρύ επιλέξτε μία από τις κρύες ή ζεστές ποικιλίες του και θα είστε πολύ ευχαριστημένοι.

Και αφού θα φάτε και θα πιείτε, θα παρασυρθείτε σε ωραίες επιλογές μουσικής από τους guest ή house DJ ώστε να φτάσει το άλλο πρωί και εσείς να έχετε ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο ότι η βραδιά ήταν εξαιρετική. Η παρεΐστικη αύρα του μαγαζιού συμβάλλει στο καλό κλίμα που υπάρχει και κάνει τους θαμώνες να περνάνε ωραία και να ξανάρχονται. Το Almaz διοργανώνει και βραδιές θεματικές-πάρτυ ανάλογα την περίσταση, ενώ κάθε Πέμπτη επιμένουν ελληνικά με την DJ Νατάσα Μαλάμη.

Είτε casual είτε πιο λαμέ το μαγαζί δεν κάνει διακρίσεις και κερδίζει και τον πιο σκεπτικιστή. Είναι τελικά αυτό που λέμε στέκι, ένα στέκι για όλους και για όλα τα γούστα.

Almaz: Τριπτολέμου 12, Γκάζι. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210-3474763 και 6948-585585.

* Αξίζει να αναφερθεί, ότι το Almaz ανήκει στο πρόγραμμα Dine Diners, της πιστωτικής κάρτας Diners Club, και προσφέρει στους κατόχους της 50% έκπτωση στο φαγητό και το γλυκό από Τρίτη έως Πέμπτη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v