Black Duck: Ο νέος καλλιτεχνίζων πολυχώρος του κέντρου

Τι κάνει μια... μαύρη πάπια στο κέντρο της Αθήνας; Σερβίρει σπιτικά γλυκά, λαχταριστές σοκολάτες, εμπνευσμένα κοκτέιλ και χορταστικά πιάτα, διοργανώνει εκθέσεις και live και φιλοδοξεί να κάνει το... σπίτι της το νέο μας στέκι.
Black Duck: Ο νέος καλλιτεχνίζων πολυχώρος του κέντρου
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Ήταν κάποτε μια άσπρη πάπια που ζούσε σε ένα αρχοντικό και ήταν μπάτλερ. Ήταν πολύ φιλότεχνη και γενικά καλλιτεχνική φύση. Κάποια στιγμή το αρχοντικό ερήμωσε και αφού η πάπια μαύρισε από το κακό της, πείσμωσε και αποφάσισε να ανοίξει το δικό της χώρο για να υποδέχεται γνωστούς και φίλους.»

Αυτή είναι η ιστορία μιας πάπιας που αποφάσισε να ανοίξει έναν πολυχώρο στο κέντρο ακριβώς της Αθήνας. Όταν ανακάλυψε τους παλιούς στάβλους του βασιλιά που είχαν μετατραπεί σε μια αλουμινένια βιβλιοθήκη του οργανισμού Λαμπράκη, αποφάσισε ότι αυτός ο χώρος θα γίνει το σπίτι της.

Ξήλωσε αλουμίνια, άνοιξε την κλειστή σοφίτα, έδωσε βάση στο ξύλο, έφερε μαζί της αντίκες, πίνακες, φωτογραφίες, βιβλία, φυτά και πολλή αγάπη και δημιούργησε το νέο αρχοντικό της. Το Black Duck άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε κόσμο όλων των ηλικιών και των ιδιοτήτων. Οι καλλιτέχνες έρρεαν, οι συζητήσεις άναβαν, οι καναπέδες γέμιζαν, τα τραπεζάκια φούλαραν, τα ποτά στο μπαρ άδειαζαν, ο dj αφιέρωνε, τα πιάτα στον πάνω όροφο στο εστιατόριο εναλλάσσονταν και μέσα σε δυο μήνες, το Black Duck έγινε στέκι. Έγινε σπίτι. Έγινε σημείο αναφοράς.

Η Ντόρα Ρίζου που το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε είναι η κατάλληλη οικοδέσποινα για αυτόν τον πολυχώρο. Με εμπειρία χρόνων στο καλλιτεχνικό στερέωμα και με διαίσθηση κοφτερή, με πολλή αγάπη και μεράκι αποφάσισε να φτιάξει ένα δεύτερο σπίτι στο κέντρο της πόλης στη Χρήστου Λαδά, αριθμός 9Α.

Εκτός από την προσεγμένη αισθητική, την ευγενέστατη εξυπηρέτηση όλων όσων δουλεύουν στο «Black Duck», τα φρέσκα κεκάκια και τα home made γλυκά και εδέσματα, τις πηχτές σοκολάτες και τους αχνιστούς αρωματικούς καφέδες στις μεγάλες κούπες, τα υπέροχα χορταστικά πιάτα στο εστιατόριο και την προσεγμένη μπάρα, το νέο αρτιστίκ στέκι της πόλης οργανώνει και καλλιτεχνικά δρώμενα. Με εκθέσεις ζωγραφικής όπως αυτή του Άντη Ιωαννίδη και με live μουσικές παραστάσεις, κερδίζει τις εντυπώσεις και εδραιώνεται.

Γιατί τι άλλο θέλουμε σε αυτή την πόλη; Να έχουμε ένα χώρο που να νιώθουμε όμορφα, ζεστά και οικεία. Να πηγαίνουμε στις ελεύθερες ώρες μας με φίλους, ή για ένα επαγγελματικό καφέ στις ώρες αιχμής και να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε ένα χώρο που γίνονται ζυμώσεις. Το «Black Duck» έχει όλα τα εχέγγυα για να εξελιχθεί σε ένα από εκείνα τα καλλιτεχνικά στέκια της Ευρώπης όπου ζωγράφοι, φοιτητές, μουσικοί, συγγραφείς και πολλοί άλλοι σύχναζαν και εμπνέονταν να δημιουργήσουν. Επισκεφτείτε το και αφήστε τη lady Ducka Harry, τον Conte Ducknoir, τον Salvatore Duckli ή τον Fyodor Duckstoyevsky να σας παρασύρουν στον κόσμο τους και απλά αποχωρήστε με χαμόγελο.

Black Duck- Multiplarte, Χρήστου Λαδά 9Α, τηλ.: 210 3234760
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v