Tiger Lillies: Freak-άρετε μαζί τους στο θέατρο Badminton

Τριτή και 13 Ιανουαρίου 2009. Μόνο οι Tiger Lillies θα μπορούσαν να δώσουν παράσταση αυτήν την μέρα και αυτό θα κάνουν. Το αγαπημένο cult συγκρότημα, που έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό, επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος για έξι παραστάσεις που υπόσχονται να μας... freak-άρουν.
Tiger Lillies: Freak-άρετε μαζί τους στο θέατρο Badminton
"Ποιος ή πού είναι το φρικιό; Πόσο μικρός ή νάνος, πόσο μεγάλος ή γίγαντας πρέπει να είναι κάποιος για να κατανοήσει τον κόσμο και να γίνει κομμάτι του; Είναι έξι χέρια αρκετά για να στηρίξουν κάποιον που έχει ανάγκη; Πόσες καρδιές πρέπει να έχει μια γυναίκα για να αντέξει τo πεπρωμένο της; Είναι τα χέρια μας αρκετά μεγάλα για να κρατήσουν όσα επιθυμούμε; Πόσες κόκκινες μύτες του κλόουν πρέπει να φορέσουμε για να φανούμε αστείοι; Ή μήπως η μύτη μας πρέπει να είναι μεγάλη σαν την τέντα ενός τσίρκου;" αναρωτιέται ο σκηνοθέτης της παράστασης Sebastiano Toma, συνοψίζοντας το περιεχόμενο του Tiger Lillies Freakshow.

Από τα λίγα συγκροτήματα που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν μια τόσο στενή σχέση με το αθηναϊκό κοινό, η παρέα του Martyn Jacques (φωνητικά, ακορντεόν, γιουκουλέλε, πιάνο),  Adrian Stout (κόντρα μπάσο, ωδικό «πριόνι», theremin) και Adrian Huge: (ντραμς, κρουστά, παιχνίδια), δεν θα μας αφήσει ούτε το 2009 να... αγιάσουμε. Συνδυάζοντας το punk με το cabaret και μπολιάζοντάς το με γενναίες δόσεις κατάμαυρου χιούμορ αλά Monty Python's καταφέρνουν εδώ και 5 χρόνια (από την πρώτη τους παράσταση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο) να γίνονται το talk of the town σε κάθε παράστασή τους.

Έτσι και με τον νέο χρόνο είπαν να μην μας αφήσουν παραπονεμένους. Επιστρατέυουν το δικό τους Freakshow με τρεις νάνους περφόρμερς, δύο γυναίκες λάστιχο, puppets και ...σιαμαίες αδελφές και εισβάλλουν στην σκηνή του θεάτρου Badminton για να μας κάνουν κοινωνούς σε ένα αρρωστημένο, αλλά συνάμα εντυπωσιακό show, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν. 

To Freakshow µοιάζει βγαλµένο από εφιαλτικό παραµύθι, καθώς ο σκοτεινός κόσµος των Tiger Lillies πλαισιώνεται από ένα υποβλητικό σκηνικό και µια οµάδα αλλόκοτα γοητευτικών performers. Στο Freakshow συναντάµε αλλόκοτους χαρακτήρες όπως τον υπηρέτη-καρυοθραύστη Jarly, τη µακρυµαλλούσα Αmanda που ζει και αναπνέει µόνο µε τα µαλλιά της, τον αθάνατο µοτοσυκλετιστή Victor, τον άπληστο και φιλοχρήµατο Tommy, τη γιγαντιαία τραγουδίστρια Marta, τoν τρίποδο Frank και τις σιαµαίες αδερφές Daisy και Violet Hilton. 

Πάρτε μια γεύση από τους Tiger Lillies Live:

 



13-18 Ιανουαρίου 2009 στο Θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή,
157 73, Αθήνα, Ελλάδα
τηλ: (+30) 211 10 100 20
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v