Club Openings: Φέτος, η Αθήνα χορεύει

Με το μεγάλο comeback του Venue να αποτελεί το νέο της σαιζόν, το αθηναϊκό nightlife ξεθάβει τα ίσια παπούτσια από το χρονοντούλαπο και ξαναφέρνει το dance στο floor. Δείτε πού θα πάμε (να χορέψουμε) φέτος το χειμώνα.
Club Openings: Φέτος, η Αθήνα χορεύει
της Ηρώς Κουνάδη

Μετά από μερικές σχετικά υποτονικές σαιζόν, κατά τις οποίες ελάχιστα πράγματα κινούνταν στο αθηναϊκό clubbing και τα cozy, παρεΐστικα μπαράκια κέρδιζαν σταθερά έδαφος έναντι των club υπερπαραγωγών με τις αυστηρές πόρτες και τα ακριβά ποτά, φέτος η clubbing σκηνή της Αθήνας φαίνεται να επανέρχεται δριμύτερη, έτοιμη να επανακτήσει την παλιά της αίγλη. Παλιοί γνώριμοι επιστρέφουν, μεγάλα ονόματα «παίζουν» σε ηχηρές μεταγραφές και νέες προτάσεις κάνουν δυναμικά την άφιξή τους στο νυχτερινό χάρτη της πόλης. Ποιος θα κερδίσει το στοίχημα;

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε «όποιος καταφέρει να κρατήσει τις τιμές σε λογικά επίπεδα» σκεφτείτε ότι, όπως σοφά υποδεικνύει η λαϊκή ρήση, η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βαρεθεί να χορεύουμε μόνο μεσοβδόμαδα στα R’n’B parties και τις υπόλοιπες ημέρες να ακούμε lounge μουσική σε συμπαθέστατα μεν, χαλαρά δε μπαράκια, αναλύοντας τι έγινε και αρχίσαμε να γκρινιάζουμε ότι «δε χορεύουμε πια». Ακριβώς γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε με τα νέα που καταφθάνουν καθημερινά από τα (υπό κατασκευή, ανακαίνιση ή απλό… συμμάζεμα) dancefloors στο mailbox μας.

Οι συνήθεις ύποπτοι
Πιστό, όπως πάντα, στο καθιερωμένο ραντεβού του, το Mao άνοιξε το χορό των χειμερινών openings επιστρέφοντας στο πόστο του στου Ψυρρή (Αριστοφάνους 22, τηλ.: 210 3244891) την προηγούμενη Παρασκευή πλήρως ανακαινισμένο, με εντυπωσιακούς χώρους και mainstream πρόγραμμα που εμπλουτίζεται με πολλά εβδομαδιαία parties και εκπλήξεις: ήδη ανακοινώθηκαν τα parties με τους παραγωγούς του Best κάθε Πέμπτη –τις επόμενες εβδομάδες τα decks αναλαμβάνουν, κατά σειρά, οι Εύα Θεοτοκάτου, Σπύρος Παγιατάκης, Μαρία Παπιδάκη, Ανδριανός Παπαδέας και Γιώργος Σεράγος– και… έπεται συνέχεια.

Στο πόστο του επανήλθε από νωρίς και το κολωνακιώτικο Dekko (Κανάρη 24, τηλ.: 210 3630145) που πρόσθεσε το Cosmopolitan στο όνομά του, «έκλεισε» την ομάδα Family the Label για R’n’B parties με εγγυημένη επιτυχία τις Κυριακές, μετέθεσε τα greek nights του στις Πέμπτες και διατήρησε τον prive χώρο με τα house ακούσματα που αγαπήσαμε πέρυσι το χειμώνα στο υπόγειο. Στη χειμερινή του θέση βρίσκεται από τις αρχές του μήνα και το Guzel (Κηφισίας 280, Σίδερα Χαλανδρίου, τηλ.: 210 6800101) που υπόσχεται να αλλάξει χρώμα και διάθεση στα κυριακάτικα βράδια μας με τα Love Star Sundayz Parties με τον Τάσο Τρύφωνος στα decks, ενώ φέρνει και τον MC Gifted στα decks κάθε Τρίτη για το απαραίτητο hip hop/ R’n’B party.

Η αμιγώς dance σκηνή φέτος ανεβαίνει, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω, αλλά ας αρχίσουμε από τα βασικά: το Plus X του Τάκη Κουβατσέα μετράει ήδη μια εβδομάδα παρουσίας στο κολωνακιώτικο πόστο του (Πατριάρχου Ιωακείμ 37, τηλ.: 210 7221558), ενώ το Motel παρέμεινε στο Γκάζι (Δεκελέων 24, τηλ.: 6992240000) αναποδογύρισε όμως το όνομά του, οπότε στο εξής λέγεται Letom και «παίζει» μόνο Παρασκευοσάββατα με τον CJ Jeff στα decks τις Παρασκευές και τα spirit of love parties του τα Σάββατα.

Τα στιλάτα Baraonda (Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6444308) και Divine (Κηφισίας 293, εμπορ. κέντρο Φοίνικας 1ος όροφος, Kηφισιά, τηλ.: 210 8010810) άνοιξαν χθες τις πόρτες τους υποσχόμενα δυνατά events για τη φετινή σαιζόν. Στο μεν πρώτο οι Πέμπτες θα είναι house με διάσημους DJs του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων οι Kenny Carpenter, Alix Alvarez, Armand van Helden και Joey Negro, να αναλαμβάνουν τα decks, ενώ στο δεύτερο οι Τετάρτες αναμένονται latin, οι Πέμπτες σταθερά R’n’B και οι Κυριακές minimal house.

Από το Μετς στη Συγγρού επέστρεψε την Τετάρτη το Vitrine (Συγγρού 58, Φιξ, τηλ.: 210 9242444) που λέει να κάνει φέτος την έκπληξη με reggaeton αντί για κλασσικές hip hop βραδιές κάθε Πέμπτη. Στο Villa Mercedes (Ανδρονίκου και Τζαφέρι 11, Ρουφ, τηλ.: 210 3422606) τα σκήπτρα των αθηναϊκών R’n’B parties κρατάει σταθερά ο Νίκος Βουρλιώτης με την ομάδα του VIP Club κάθε Δευτέρα. Στις επάλξεις βρίσκεται από τις αρχές του μήνα και το Fuzz (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 22, τηλ.: 210 9220802) που θα φιλοξενήσει και φέτος τα all star parties της ομάδας The Benjamins αλλά και δυνατά live events.

Το all time classic Vinilio επέστρεψε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στο χειμερινό του πόστο, στο υπόγειο του ξενοδοχείου Εμμαντίνα (Λεωφόρος Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9681056) όπου και θα ξεχειμωνιάσει πάντα υπό τα beats 60s, 70s και 80s ακουσμάτων. Την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου, αναμένεται το opening του Boutique (Φιλελλήνων 15, τηλ.: 210 3231315) που θα αποτελέσει τη φετινή έδρα των θρυλικών R’n’B parties της ομάδας Magna, ενώ ετοιμάζει και greek nights και live rock sessions.

Αλλαγές κι επιστροφές… δεκτές
Το Candy Bar μετακόμισε ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου στο χώρο του Envy (Αγ. Ελεούσης 3, Ψυρρή (Monastiraki Center), τηλ.: 210 3317801-2) με residents τους Γιάννη Μώμο και Χρήστο Φούντα και R’n’B parties κάθε Πέμπτη με dj set και live performing από τους TNS, ΒΟ, EVA G και με resident djs τους DJ A.K, DJ KC, Mr Chi και dj matt. Στα ντραμς ο Ιάκωβος the bee Σαμσάκης.

Η έκπληξη του περασμένου χειμώνα, το κολωνακιώτικο Precious (Αλ. Σούτσου 14, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3639439) με το main stage και το Dom Perignon Champagne bar του επέστρεψε για δεύτερη χρονιά, με drag queen shows τις Τετάρτες, R’n’B από τους KnockOut τις Κυριακές και guest DJs τις Πέμπτες.

Το μεγάλο νέο της σαιζόν είναι, βέβαια, η επιστροφή του Venue (Πειραιώς 130, τηλ.: 210 3411410) χωρίς το οποίο η dance σκηνή της πόλης είχε μείνει ορφανή. Τα stages είναι τρία, dance, VIP και backstage, τα decks κάθε Σάββατο αναλαμβάνει ο one and only Vassilis TsilliCrhistos, ενώ τις Παρασκευές παίζουν guest DJs. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας… απλά το ξεχνάτε.

Το Club 22 (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής 3, τηλ.: 210 9222244) λέγεται πλέον Club Paris και φιλοξενεί κάθε Σάββατο τα Lollipop Nights R’n’B και hip hop parties της ομάδας Almost Famous με host τον Μηδενιστή και DJs τους Q.B.Mix, Kas, P.Kim και Robo.

Ο νέος είναι ωραίος
Το Glow (Κηφισίας 46, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ.: 210 6180603) η δυνατή νέα είσοδος στα βόρεια δίνει έμφαση στο αστραφτερό design, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, ενώ φιλοξενεί R’n’B parties με τους Angels κάθε Τετάρτη. Τις Πέμπτες τα decks του αναλαμβάνει ο DJ Christo Z.

Το εναλλακτικό κοινό της πόλης βρίσκει το νέο χειμερινό του στέκι στο Second Skin (Κωνσταντινουπόλεως 78 και Ιερά Οδός, Γκάζι, τηλ.: 6977286009) του Γιώργου Φακίνου, με residents τον ίδιο και τον Γιάννη Μαντωνανάκη, δύο stages και, φυσικά, πολλά underground events.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v